Európai Szolidaritási Testület: még több lehetőség a fiataloknak

2019. 02. 06., 13:16

Az Európai Parlament kezdeményezése, az Európai Szolidaritási Testület azoknak a 17-30 év közötti fiataloknak szól, akik szeretnék egy kicsit jobbá tenni a társadalmat.

Az Európai Parlament oktatási szakbizottsága szavazott az Európai Szolidaritási Testület 2021-2027-es időszakra vonatkozó új prioritásairól. Ennek alapján új lehetőségek is lesznek a projekten belül, többek között EU-n kívüli humanitárius segítségnyújtó programok.

Emellett a program nagyobb hozzáférést biztosít azoknak a fiataloknak, akiknek plusz támogatásra van szükségük, például mert fogyatékossággal élnek, valamilyen egészségügyi problémájuk van, távoli régióból származnak, vagy menekült háttérrel rendelkeznek. Nekik lehetőségük lesz részmunkaidőben csatlakozni a programokhoz. Továbbá lehetőségük lesz olyan projektekhez is csatlakozni, amelyeknek határokon átívelő része is van és más országból érkező résztvevőket is befogadnak.

A képviselők 2018 szeptemberében szavaztak az Európai Szolidaritási Testület jogi kereteinek lefektetéséről. Az Európai Szolidaritási Testület célja azóta is az, hogy a fiataloknak lehetőséget teremtsen arra, hogy saját hazájukban vagy más országokban a közösség érdekeit szolgáló önkéntes vagy szakmai projektmunkákban vegyenek részt. Ezzel lehetőséget adva a résztvevő fiataloknak arra, hogy értékes kompetenciákat sajátítsanak el személyes, szociális és szakmai fejlődésük érdekében, tanulhassanak, tréningeken vehessenek részt, miközben segítenek más embereknek.

A projektek számos területet lefednek, például az oktatást, egészségügyet, környezetvédelmet, a gyerekekkel és idős emberekkel, vagy a menekültekkel való foglalkozást, azzal a céllal, hogy a fiatalok jótékonysági munkát végezhessenek.

A kezdeményezés keretein belül végzett tevékenységek nem befolyásolhatják a meglévő állásokat vagy gyakornokságokat. Hozzájárulhatnak viszont a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának megerősítéséhez, de nem helyettesíthetik azt.

Az Európai Szolidaritási Testület programjaira azok regisztrálhatnak, akik elmúltak 17 évesek, de a munkát vagy önkéntességet csak akkor lehet elkezdeni, ha már betöltötték a 18. életévüket – olvasható az Európai Parlament közleményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS