420 autó jut ezer lakosra Magyarországon

2022. 11. 01., 17:13

Minden élethelyzetnek megvan az ideális közlekedési eszköze, ezért a Jövő Mobilitása Szövetség szerint az embereknek mindig mérlegelniük kell, hogy az autó, a kerékpár, a gyaloglás vagy éppen a vonat a legjobb megoldás.

A szervezet el szeretné fogadtatni az emberekkel, hogy nem autósok, tömegközlekedők és kerékpárosok, hanem közlekedők vannak az utakon.

A közlemény idézi Pukler Gábort, a szövetség elnökét, aki elmondta: „sokkal nagyobb átjárhatóságra van szükség a közlekedési módok között, hogy hatékonyabb lehessen az életünk. Minden élethelyzetnek megvan a maga legalkalmasabb közlekedési eszköze, a célunk az, hogy mindenki sokféle közlekedési eszközt használjon”.

Hozzátette: most a városi közlekedés fejlesztésére fordítanak kiemelt figyelmet, arra szeretnének rávilágítani, hogy egyre szélesebb a lehetőségek tárháza az autón túl is, az egyéni közlekedésbe pedig érdemes minél több megoldást is beépíteni, hiszen ezeket választva sokszor sokkal olcsóbb, gyorsabb, stresszmentesebb vagy kényelmesebb lehet a célhoz való eljutás.

Az adatok szerint Magyarországon 1000 lakosra 420 autó jut, amelyeknek 0,77 százaléka tisztán elektromos hajtású. Az autósok közül nagyon sokan csak hétvégén használják gépjárművüket, egy felmérés szerint az autóvezetők 67 százaléka kevesebb mint 20 kilométert tesz meg a kocsijával naponta, felük alig 10 kilométert, miközben a saját tulajdonú autók fenntartási költségei a parkolás közben is ugyanúgy felmerülnek.

A statisztikai adatok alapján egy átlagos háztartásban a kiadások között, 11-12 százalékos aránnyal, a harmadik legnagyobb tétel a közlekedés, amiből a szövetség szerint az is következik, hogy tudatos közlekedéssel évente több tíz-, illetve százezer forintos megtakarítást is el lehet elérni.

A szövetség közölte: költség és fenntarthatósági szempontból a gyaloglás és a kerékpározás áll az első helyen, ezután a tömegközlekedés, ezen belül a kötöttpályás járművek következnek. A gyaloglásnak és a kerékpározásnak pozitív hatásuk van az egészségre is, az elektromos rásegítésű kerékpárokkal pedig ellenszélben és emelkedőn is könnyű haladni.

A Jövő Mobilitása Szövetség szakértői szerint a közlekedés környezeti terhelése azzal is mérsékelhető, ha a tulajdonos figyel az autó műszaki állapotára, valamint, ha ismeri a környezettudatos vezetési stílus jellemzőit. Megoldás lehet az is, ha többen közlekednek egy autóval, illetve érdemes a közösségi autómegosztó cégektől bérelni járművet, hiszen egy ilyen autó 6-12 saját tulajdonút helyettesít az adatok szerint.

A saját kerékpár és roller mellett reális lehetőség a közösségi bérrollerek használata, amelyek a fővároson kívül az agglomerációban és egyre több településen, köztük Szegeden, Veszprémben, Székesfehérváron, Siófokon is megjelentek már. A közösségi rollerek elterjedésének is köszönhetően a saját tulajdonban lévő rollerek száma is folyamatosan nő, becslések szerint több mint 50 ezer roller van az országban.

A Jövő Mobilitása Szövetség adatai szerint mikromobilitási eszközökkel jellemzően 5-8 kilométeres utat tesznek meg használóik, elkerülve a forgalmi dugókat, miközben a parkolásért sem kell fizetniük. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-16 09:10:00
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS