Zádori Adrienn: Minden feladatban meg lehet találni a kihívást és az izgalmat

Zádori Adrienn: Minden feladatban meg lehet találni a kihívást és az izgalmat
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 15., 09:23

Azok az igazán sikeres szakemberek az IT-ban, akik nagyon agilisak és folyamatosan, gyorsan tudnak alkalmazkodni a változó elvárásokhoz és igényekhez – mondta az Üzletemnek Zádori Adrienn, az UI Academy alapítója.

Zádori Adrienn volt már eladó, ügyfélszolgálatos és moziban jegyszedő – egyszerűen rengeteg minden érdekli. Mivel pörgős, folyamatosan változó területen dolgozik, imádja a hatékonyságot és a remek ötleteket. Ha az is érdekli, hogy Adrienn kiktől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 420. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az egyik első nagy UX projektem: az online személyi jövedelemadó bevallás megtervezése, amit mai napig évente több mint 2 millió magyar ember használ. Az egész projekt nagyon szerencsés csillagzat alatt született, mindenki, a NAV-tól kezdve a fejlesztőcég munkatársain át a vidéki ügyfélszolgálatosokig bezárólag elképesztően segítőkész és profi volt. Ami pedig talán még fontosabb volt, hogy mindenki nyitottan állt a szektorban teljesen szokatlan megközelítéshez és a formabontó ötleteinkhez. Ennek eredményeként olyan megoldás jött létre, ami miatt mai napig megkeresnek teljesen random emberek, hogy köszönetet mondjanak, hogy évente egy napjukat könnyebbé tettem. Tulajdonképpen ez a felhasználó élménytervezés kvintesszenciája – az emberek életét könnyebbé tettük azáltal, hogy levettük róluk egy bonyolult probléma terhét.

Milyen távra tervez?

– Maximum egy-két évre. Ez a szakma annyira dinamikusan változik, hogy ennél többre nem lehet. Pont emiatt azok az igazán sikeres szakemberek az IT-ban, akik nagyon agilisak, és folyamatosan, gyorsan tudnak alkalmazkodni a változó elvárásokhoz és igényekhez. A UI Academynél nincs két félév például, amikor ugyanaz lenne a tanterv, mert mindig jön valami új, amit be kell építenünk.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy divattal kapcsolatos innovatív alkalmazáson nagyon szívesen dolgoznék, mert elképesztően izgalmasnak tartom, ahogy a ruháinkon keresztül kivetítjük a világnak a személyiségünket és a hangulatunkat. Plusz az online cipő- és ruhavásárlás még rengeteg lehetőséget rejt tervezőként.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az első igazi munkahelyemről, az Avantgrade-ból hoztam a munkakultúrámat, ami az egész karrieremet meghatározza. Ezen felül korábbi főnökeimtől is rengeteget tanultam, Parrag Krisztától a Carnationben, aki megtanított komplex stratégiát alkotni és ütőképes prezentációt készíteni, Kollin Zolitól az IBM Budapest Labben, hogy hogyan kell egy hatékony workshopot összerakni, a mostani főnökömtől, Hoffer Gábortól, hogy hogyan lehet a legnagyobb empátiával és elfogadással fordulni a beosztottjaid és munkatársaid felé. Továbbá a UI Academy alapítótársamtól, Muck Feritől a mai napig rengeteget lesek el, hogy az újabb generáció tagjaiként milyen elemi erővel tudja képviselni a tudását és magát a sokszor age-ista szakmában. Viszont minden, amit a kommunikációról, a nyilvánosság előtti szereplésről és saját brandem építéséről tudok, azt a férjemnek, Beck Mártonnak köszönhetem, akit elfogultság nélkül az ország egyik legjobb kommunikációs szakemberének tartok.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A lelkesedésemmel. Őszintén hiszek abban, hogy minden feladatban meg lehet találni a kihívást és az izgalmat, abban pedig pláne, hogy a lelkesedés átragad a kollégákra. Emiatt szoktak szeretni velem dolgozni, mert minden kihívásra csillogó szemmel tudok tekinteni a mai napig. Azt hiszem, addig maradok majd hatékony a LastPassnál és a UI Academyben is, amíg ezt az attitűdöt meg tudom tartani.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A korai szárnypróbálgatásaim és karrierem során annyi mindent kipipáltam, hogy nehezen tudok erre válaszolni. Voltam Quelle divatbemutatón modell öltöztető, sóboltban eladó, telefonos ügyfélszolgálatos, jegyszedő a Művész Moziban, pultos, pincér és most az újonnan nyitó spanyol éttermünk, a PitPit miatt vendéglátós vállalkozó sapkám is lett. Nem szeretek egy dolog mellett leragadni, mert annyi minden érdekel.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A UI Academy a networköm legfontosabb forrása, mert nemcsak az üzleti világ képviselőivel kerülök ezen keresztük közvetlen kapcsolatba, hanem találkozom a következő designer generációval, akiket egy-két éven belül a kollégáimként köszönthetek. Amiatt pedig elképesztően szerencsésnek tartom magam, hogy a képzésünkre egyre többen felfigyelnek és egyre több nagyvállalat látja be, hogy a UX/UI-nak hatalmas szerepe van a termékfejlesztésben.

Mire sajnálja az idejét?

– Az agenda nélküli, sokszereplős, elnyújtott megbeszélésekre. Sajnos, amióta átálltunk az online munkavégzésre egyre több ilyen van. Hiszek abban, hogy a hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen a közös munka, de nagyon sokan egyszerűen nem készülnek fel a megbeszélésre mielőtt azt összehívják.

Mivel lehet felbosszantani?

– A felkészületlenséggel, rendszerezetlenséggel, mert az hatékonytalanságot szül és extra terhet rak a többiekre. Ezen felül pedig, ha valaki folyamatosan a negatív energiával szívja el a többiek lelkesedését.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A LastPass-szal szoktunk önkéntes napokat tartani évente pár alkalommal. Furcsán fog hangozni, de nagyon szeretek szemetet szedni, mert rettenetesen bosszant, hogy mennyire rendetlenek az utcák és a környező természet. Nem tudok úgy kikapcsolódni, ha azt érzem, hogy kosz vagy kupleráj van körülöttem.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A jó ételekre. Ez az legfontosabb örömforrásom, amivel egy kicsit el tudok szökni a mindennapok monotonitása elől. Óriási foody vagyok, emiatt szeretem, ha minden étkezés túlmegy a funkcionális táplálkozáson. Nem szeretek rosszat enni. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak Michelin csillagos ételeket vagyok hajlandó enni. Szeretem megtalálni azokat a titkos, őszinte helyeket és ételeket, amelyekben érezni a törődést és a minőségre való törekvést.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Van egy szörnyű szokásom: amikor nagyon nagy a stressz és valahogy le kell vezetnem a felesleges energiáimat, a Netflixen trash realityt nézek. Minden jöhet a gazdag ingatlanügynököktől a vakrandikig, ahol szörnyeknek öltöznek be a párok. A másik energiaforrásom a személyi edzés, ami egyben csapatépítő program a férjemmel. Hetente legalább kétszer járunk együtt egy fantasztikus edzőhöz. Annál jobban semmi nem tereli el a gondolataimat a munkáról vagy a problémákról, ha súlyokkal guggolok vagy kettlebelleket emelgetek.

(Fotó: UI Academy)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 15:40:26
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS