Zádori Adrienn: Minden feladatban meg lehet találni a kihívást és az izgalmat

Zádori Adrienn: Minden feladatban meg lehet találni a kihívást és az izgalmat
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 15., 09:23

Azok az igazán sikeres szakemberek az IT-ban, akik nagyon agilisak és folyamatosan, gyorsan tudnak alkalmazkodni a változó elvárásokhoz és igényekhez – mondta az Üzletemnek Zádori Adrienn, az UI Academy alapítója.

Zádori Adrienn volt már eladó, ügyfélszolgálatos és moziban jegyszedő – egyszerűen rengeteg minden érdekli. Mivel pörgős, folyamatosan változó területen dolgozik, imádja a hatékonyságot és a remek ötleteket. Ha az is érdekli, hogy Adrienn kiktől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 420. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az egyik első nagy UX projektem: az online személyi jövedelemadó bevallás megtervezése, amit mai napig évente több mint 2 millió magyar ember használ. Az egész projekt nagyon szerencsés csillagzat alatt született, mindenki, a NAV-tól kezdve a fejlesztőcég munkatársain át a vidéki ügyfélszolgálatosokig bezárólag elképesztően segítőkész és profi volt. Ami pedig talán még fontosabb volt, hogy mindenki nyitottan állt a szektorban teljesen szokatlan megközelítéshez és a formabontó ötleteinkhez. Ennek eredményeként olyan megoldás jött létre, ami miatt mai napig megkeresnek teljesen random emberek, hogy köszönetet mondjanak, hogy évente egy napjukat könnyebbé tettem. Tulajdonképpen ez a felhasználó élménytervezés kvintesszenciája – az emberek életét könnyebbé tettük azáltal, hogy levettük róluk egy bonyolult probléma terhét.

Milyen távra tervez?

– Maximum egy-két évre. Ez a szakma annyira dinamikusan változik, hogy ennél többre nem lehet. Pont emiatt azok az igazán sikeres szakemberek az IT-ban, akik nagyon agilisak, és folyamatosan, gyorsan tudnak alkalmazkodni a változó elvárásokhoz és igényekhez. A UI Academynél nincs két félév például, amikor ugyanaz lenne a tanterv, mert mindig jön valami új, amit be kell építenünk.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy divattal kapcsolatos innovatív alkalmazáson nagyon szívesen dolgoznék, mert elképesztően izgalmasnak tartom, ahogy a ruháinkon keresztül kivetítjük a világnak a személyiségünket és a hangulatunkat. Plusz az online cipő- és ruhavásárlás még rengeteg lehetőséget rejt tervezőként.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az első igazi munkahelyemről, az Avantgrade-ból hoztam a munkakultúrámat, ami az egész karrieremet meghatározza. Ezen felül korábbi főnökeimtől is rengeteget tanultam, Parrag Krisztától a Carnationben, aki megtanított komplex stratégiát alkotni és ütőképes prezentációt készíteni, Kollin Zolitól az IBM Budapest Labben, hogy hogyan kell egy hatékony workshopot összerakni, a mostani főnökömtől, Hoffer Gábortól, hogy hogyan lehet a legnagyobb empátiával és elfogadással fordulni a beosztottjaid és munkatársaid felé. Továbbá a UI Academy alapítótársamtól, Muck Feritől a mai napig rengeteget lesek el, hogy az újabb generáció tagjaiként milyen elemi erővel tudja képviselni a tudását és magát a sokszor age-ista szakmában. Viszont minden, amit a kommunikációról, a nyilvánosság előtti szereplésről és saját brandem építéséről tudok, azt a férjemnek, Beck Mártonnak köszönhetem, akit elfogultság nélkül az ország egyik legjobb kommunikációs szakemberének tartok.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A lelkesedésemmel. Őszintén hiszek abban, hogy minden feladatban meg lehet találni a kihívást és az izgalmat, abban pedig pláne, hogy a lelkesedés átragad a kollégákra. Emiatt szoktak szeretni velem dolgozni, mert minden kihívásra csillogó szemmel tudok tekinteni a mai napig. Azt hiszem, addig maradok majd hatékony a LastPassnál és a UI Academyben is, amíg ezt az attitűdöt meg tudom tartani.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A korai szárnypróbálgatásaim és karrierem során annyi mindent kipipáltam, hogy nehezen tudok erre válaszolni. Voltam Quelle divatbemutatón modell öltöztető, sóboltban eladó, telefonos ügyfélszolgálatos, jegyszedő a Művész Moziban, pultos, pincér és most az újonnan nyitó spanyol éttermünk, a PitPit miatt vendéglátós vállalkozó sapkám is lett. Nem szeretek egy dolog mellett leragadni, mert annyi minden érdekel.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A UI Academy a networköm legfontosabb forrása, mert nemcsak az üzleti világ képviselőivel kerülök ezen keresztük közvetlen kapcsolatba, hanem találkozom a következő designer generációval, akiket egy-két éven belül a kollégáimként köszönthetek. Amiatt pedig elképesztően szerencsésnek tartom magam, hogy a képzésünkre egyre többen felfigyelnek és egyre több nagyvállalat látja be, hogy a UX/UI-nak hatalmas szerepe van a termékfejlesztésben.

Mire sajnálja az idejét?

– Az agenda nélküli, sokszereplős, elnyújtott megbeszélésekre. Sajnos, amióta átálltunk az online munkavégzésre egyre több ilyen van. Hiszek abban, hogy a hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen a közös munka, de nagyon sokan egyszerűen nem készülnek fel a megbeszélésre mielőtt azt összehívják.

Mivel lehet felbosszantani?

– A felkészületlenséggel, rendszerezetlenséggel, mert az hatékonytalanságot szül és extra terhet rak a többiekre. Ezen felül pedig, ha valaki folyamatosan a negatív energiával szívja el a többiek lelkesedését.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A LastPass-szal szoktunk önkéntes napokat tartani évente pár alkalommal. Furcsán fog hangozni, de nagyon szeretek szemetet szedni, mert rettenetesen bosszant, hogy mennyire rendetlenek az utcák és a környező természet. Nem tudok úgy kikapcsolódni, ha azt érzem, hogy kosz vagy kupleráj van körülöttem.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A jó ételekre. Ez az legfontosabb örömforrásom, amivel egy kicsit el tudok szökni a mindennapok monotonitása elől. Óriási foody vagyok, emiatt szeretem, ha minden étkezés túlmegy a funkcionális táplálkozáson. Nem szeretek rosszat enni. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak Michelin csillagos ételeket vagyok hajlandó enni. Szeretem megtalálni azokat a titkos, őszinte helyeket és ételeket, amelyekben érezni a törődést és a minőségre való törekvést.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Van egy szörnyű szokásom: amikor nagyon nagy a stressz és valahogy le kell vezetnem a felesleges energiáimat, a Netflixen trash realityt nézek. Minden jöhet a gazdag ingatlanügynököktől a vakrandikig, ahol szörnyeknek öltöznek be a párok. A másik energiaforrásom a személyi edzés, ami egyben csapatépítő program a férjemmel. Hetente legalább kétszer járunk együtt egy fantasztikus edzőhöz. Annál jobban semmi nem tereli el a gondolataimat a munkáról vagy a problémákról, ha súlyokkal guggolok vagy kettlebelleket emelgetek.

(Fotó: UI Academy)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-11 16:10:00
Míg a „scoring” csak bizonyos feltételek mellett megengedett, a fennálló tartozás elengedésére vonatkozó információk huzamos ideig történő tárolása ellentétes az általános adatvédelmi rendelettel– mondta ki ítéleteiben az Európai Unió Bírósága.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS