Zádori Adrienn: Minden feladatban meg lehet találni a kihívást és az izgalmat

Zádori Adrienn: Minden feladatban meg lehet találni a kihívást és az izgalmat
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 15., 09:23

Azok az igazán sikeres szakemberek az IT-ban, akik nagyon agilisak és folyamatosan, gyorsan tudnak alkalmazkodni a változó elvárásokhoz és igényekhez – mondta az Üzletemnek Zádori Adrienn, az UI Academy alapítója.

Zádori Adrienn volt már eladó, ügyfélszolgálatos és moziban jegyszedő – egyszerűen rengeteg minden érdekli. Mivel pörgős, folyamatosan változó területen dolgozik, imádja a hatékonyságot és a remek ötleteket. Ha az is érdekli, hogy Adrienn kiktől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 420. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Az egyik első nagy UX projektem: az online személyi jövedelemadó bevallás megtervezése, amit mai napig évente több mint 2 millió magyar ember használ. Az egész projekt nagyon szerencsés csillagzat alatt született, mindenki, a NAV-tól kezdve a fejlesztőcég munkatársain át a vidéki ügyfélszolgálatosokig bezárólag elképesztően segítőkész és profi volt. Ami pedig talán még fontosabb volt, hogy mindenki nyitottan állt a szektorban teljesen szokatlan megközelítéshez és a formabontó ötleteinkhez. Ennek eredményeként olyan megoldás jött létre, ami miatt mai napig megkeresnek teljesen random emberek, hogy köszönetet mondjanak, hogy évente egy napjukat könnyebbé tettem. Tulajdonképpen ez a felhasználó élménytervezés kvintesszenciája – az emberek életét könnyebbé tettük azáltal, hogy levettük róluk egy bonyolult probléma terhét.

Milyen távra tervez?

– Maximum egy-két évre. Ez a szakma annyira dinamikusan változik, hogy ennél többre nem lehet. Pont emiatt azok az igazán sikeres szakemberek az IT-ban, akik nagyon agilisak, és folyamatosan, gyorsan tudnak alkalmazkodni a változó elvárásokhoz és igényekhez. A UI Academynél nincs két félév például, amikor ugyanaz lenne a tanterv, mert mindig jön valami új, amit be kell építenünk.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy divattal kapcsolatos innovatív alkalmazáson nagyon szívesen dolgoznék, mert elképesztően izgalmasnak tartom, ahogy a ruháinkon keresztül kivetítjük a világnak a személyiségünket és a hangulatunkat. Plusz az online cipő- és ruhavásárlás még rengeteg lehetőséget rejt tervezőként.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az első igazi munkahelyemről, az Avantgrade-ból hoztam a munkakultúrámat, ami az egész karrieremet meghatározza. Ezen felül korábbi főnökeimtől is rengeteget tanultam, Parrag Krisztától a Carnationben, aki megtanított komplex stratégiát alkotni és ütőképes prezentációt készíteni, Kollin Zolitól az IBM Budapest Labben, hogy hogyan kell egy hatékony workshopot összerakni, a mostani főnökömtől, Hoffer Gábortól, hogy hogyan lehet a legnagyobb empátiával és elfogadással fordulni a beosztottjaid és munkatársaid felé. Továbbá a UI Academy alapítótársamtól, Muck Feritől a mai napig rengeteget lesek el, hogy az újabb generáció tagjaiként milyen elemi erővel tudja képviselni a tudását és magát a sokszor age-ista szakmában. Viszont minden, amit a kommunikációról, a nyilvánosság előtti szereplésről és saját brandem építéséről tudok, azt a férjemnek, Beck Mártonnak köszönhetem, akit elfogultság nélkül az ország egyik legjobb kommunikációs szakemberének tartok.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A lelkesedésemmel. Őszintén hiszek abban, hogy minden feladatban meg lehet találni a kihívást és az izgalmat, abban pedig pláne, hogy a lelkesedés átragad a kollégákra. Emiatt szoktak szeretni velem dolgozni, mert minden kihívásra csillogó szemmel tudok tekinteni a mai napig. Azt hiszem, addig maradok majd hatékony a LastPassnál és a UI Academyben is, amíg ezt az attitűdöt meg tudom tartani.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A korai szárnypróbálgatásaim és karrierem során annyi mindent kipipáltam, hogy nehezen tudok erre válaszolni. Voltam Quelle divatbemutatón modell öltöztető, sóboltban eladó, telefonos ügyfélszolgálatos, jegyszedő a Művész Moziban, pultos, pincér és most az újonnan nyitó spanyol éttermünk, a PitPit miatt vendéglátós vállalkozó sapkám is lett. Nem szeretek egy dolog mellett leragadni, mert annyi minden érdekel.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A UI Academy a networköm legfontosabb forrása, mert nemcsak az üzleti világ képviselőivel kerülök ezen keresztük közvetlen kapcsolatba, hanem találkozom a következő designer generációval, akiket egy-két éven belül a kollégáimként köszönthetek. Amiatt pedig elképesztően szerencsésnek tartom magam, hogy a képzésünkre egyre többen felfigyelnek és egyre több nagyvállalat látja be, hogy a UX/UI-nak hatalmas szerepe van a termékfejlesztésben.

Mire sajnálja az idejét?

– Az agenda nélküli, sokszereplős, elnyújtott megbeszélésekre. Sajnos, amióta átálltunk az online munkavégzésre egyre több ilyen van. Hiszek abban, hogy a hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen a közös munka, de nagyon sokan egyszerűen nem készülnek fel a megbeszélésre mielőtt azt összehívják.

Mivel lehet felbosszantani?

– A felkészületlenséggel, rendszerezetlenséggel, mert az hatékonytalanságot szül és extra terhet rak a többiekre. Ezen felül pedig, ha valaki folyamatosan a negatív energiával szívja el a többiek lelkesedését.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A LastPass-szal szoktunk önkéntes napokat tartani évente pár alkalommal. Furcsán fog hangozni, de nagyon szeretek szemetet szedni, mert rettenetesen bosszant, hogy mennyire rendetlenek az utcák és a környező természet. Nem tudok úgy kikapcsolódni, ha azt érzem, hogy kosz vagy kupleráj van körülöttem.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A jó ételekre. Ez az legfontosabb örömforrásom, amivel egy kicsit el tudok szökni a mindennapok monotonitása elől. Óriási foody vagyok, emiatt szeretem, ha minden étkezés túlmegy a funkcionális táplálkozáson. Nem szeretek rosszat enni. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak Michelin csillagos ételeket vagyok hajlandó enni. Szeretem megtalálni azokat a titkos, őszinte helyeket és ételeket, amelyekben érezni a törődést és a minőségre való törekvést.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Van egy szörnyű szokásom: amikor nagyon nagy a stressz és valahogy le kell vezetnem a felesleges energiáimat, a Netflixen trash realityt nézek. Minden jöhet a gazdag ingatlanügynököktől a vakrandikig, ahol szörnyeknek öltöznek be a párok. A másik energiaforrásom a személyi edzés, ami egyben csapatépítő program a férjemmel. Hetente legalább kétszer járunk együtt egy fantasztikus edzőhöz. Annál jobban semmi nem tereli el a gondolataimat a munkáról vagy a problémákról, ha súlyokkal guggolok vagy kettlebelleket emelgetek.

(Fotó: UI Academy)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS