Varga-Hering Zsuzsanna: Nagy szabadságot adok a kollégáimnak a céljaik elérésében

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 06. 08., 09:40

A Telenor egyik fő erőssége a kiemelkedő szakmai színvonal, de emellett a saját csapatomra erősen jellemző őszinteség és maximalizmus folyamatos fejlődési lehetőséget nyújt – mondta az Üzletemnek Varga-Hering Zsuzsanna, a Telenor digitális csatornákért és online értékesítésért felelős vezetője.

Varga-Hering Zsuzsanna azt vallja, hogy mentorai mellett saját csapatának tagjaitól tanulta eddig a legtöbbet a Telenornál. Úgy látja, hogy a munkában is elengedhetetlen a humor ahhoz, hogy szívből és motiváltan dolgozzunk. Hogy mire nem sajnálja a pénzt és mi a gyengéje? Ez is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 180. interújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Szerencsésnek tartom magam, mert minden eddigi pozíciómban megtaláltam a kiteljesedést, de szakmailag a mostani időszak nyújtja a legtöbb sikerélményt. Az elmúlt években rengeteget fejlesztettünk a folyamatainkon és digitális képességeinken a Telenornál, és ez az erőfeszítés most érik be. Nagyon motiváló megélni ezeket a kézzelfogható pozitív változásokat a digitális kiszolgálás minőségében.

Milyen távra tervez?

– Szeretek előre látni és nagyobb célokat meghatározni akár évekre előre, de fontos számomra, hogy rugalmas tudjak maradni és gyorsan tudjak változtatni, ha szükséges.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Hosszú távon szívesen kipróbálnám magam önálló, saját vállalkozásban.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A karrierem során több olyan vezetővel dolgoztam, akikre mentoromként is tekinthettem és sokat köszönhetek nekik, de a legtöbbet a saját kollégáimtól tanultam. A Telenor egyik fő erőssége a kiemelkedő szakmai színvonal, de emellett a saját csapatomra erősen jellemző őszinteség és maximalizmus folyamatos fejlődési lehetőséget nyújt.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Fontosnak tartom, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy egyénileg és csapat szinten milyen értéket termel és a tevékenységük milyen eredményeket hozott. A kollégáimnak nagy szabadságot adok a céljaik elérésében és elengedhetetlennek tartom az állandó fejlődést, tanulást. A munkát és a szakmai minőséget szeretem komolyan venni, de a mindennapokban elengedhetetlen a humor ahhoz, hogy tényleg szívből és motiváltan dolgozzunk.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagyon szeretem, amit csinálok, ettől jelentősen nem szakadnék el, de szívügyem a Káli-medence és környéke, tervezem, hogy a tapasztalatomat ennek a területnek a fejlesztésére fordítsam.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ez egy kis piac, szinte mindenki ismer mindenkit. Nem szeretek hidakat égetni, ennek köszönhetően sok szakmai kapcsolat már barátsággá alakult az évek alatt.

Mire sajnálja az idejét?

– Nagyon megoldás- és célorientált vagyok, így leginkább a fölösleges udvariassági körökre. Szeretem a bátor döntéseket.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ostobasággal és gonoszsággal, különösen, ha a kettő egyszerre érvényesül.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Tinédzserként sokat foglalkoztam gyerekekkel, diákmunkaként táboroztattam és év közben korrepetáltam. Pedagógusgyerekként közelről látom az oktatásban részt vevő gyerekek nehézségeit, emiatt ez a téma nagyon közel áll hozzám, így örömmel csatlakozom kapcsolódó kezdeményezésekhez.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az utazás és ezáltal új helyek, kultúrák, ízek felfedezése nagyon érdekel, ilyenkor szeretem teljes egészében megélni az élményt. Gyengém a gasztronómia; bevallom, ha ételről van szó, mindig a kedvem szerint választok, legyen szó egy kis büféről vagy akár egy komoly étteremről.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A mindennapokban a főzés igazi flow élményt ad, stresszes napok után kifejezetten jókat tudok alkotni. Hiszek az aktív pihenésben, így évente többször szükségem van komolyabb hegyekre, hogy magam mögött hagyjam a hétköznapokat akár egy nagyobb túrával vagy télen snowboardozással.

(Varga-Hering Zsuzsanna írását az átalakuló online játékszabályokról ITT olvashatja.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS