Vályi Tamás: A jógával csakis hosszú távra tervezhetek

2019. 05. 07., 10:15

Indiában a jógát a mai napig a klasszikus formában terápiaként használják. Az újonnan nyíló stúdiónkban is ezt az irányt szeretném képviselni – mondja az Üzletemnek Vályi Tamás. A jógaoktató bevallja: eddig nem fordított elég időt a jóga üzleti részére, de ez a jövőben másként lesz.

Vályi Tamással kapcsolatban rögtön az elején tájékoztatnom illik az Olvasót „személyes érintettségemről”. Ugyanis jó néhány óráján izzadtam (néha szenvedtem is, bocs, Tamás!), de az esetek többségében kimondottan jól esett a 38 fokos melegben 90 percen át tartó nyitott szemű meditálás – jó sok gyakorlattal. Az alábbiak természetesen nem az én érzéseim kerülnek terítékre, következzék hát az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 69. interjúja.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Picit nehéz a jógaoktatást karrierként értelmezni, de azért vannak pillanatok, amik ebben a műfajban meghatározóak voltak. Nagy dolognak tartom, hogy lassan 15 éve sikerült a Bikram jógát elsőként Magyarországra elhozni. Szintén nagy örömmel gondolok arra, hogy ennek az irányzatnak (ami nem csak a Bikram jógát tartalmazza) az egyik legismertebb és legrégebbi oktatója személyesen tartott oktatóképzést Magyarországon. Ha többször nem is, de egyszer ezt is sikerült megszervezni.

Milyen távra tervez?

– A jóga gyakorlásával csak hosszú távra tervezhetek, mert egy életen át tartó folyamat. Mondom ezt mind annak ellenére, hogy vannak és gondolom, lesznek is olyan időszakok, amikor nem fordítok időt a gyakorlásra. Magát az oktatást is hosszú távra tervezem.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném ennek az irányzatnak az eredeti, Indiában található iskolájának az oktatóképzését elvégezni. Ott a mai napig a klasszikus formában terápiaként használják a jógát. Az újonnan nyíló stúdiónkban is ezt az irányt szeretném képviselni.

Kitől tanulta a legtöbbet?

– Jimmy Barkantól, a Barkan Method Hot Yoga megalapítójától, de nagyon sokat tanulok a feleségemtől, aki egy más irányzatot képvisel, és nagyon sok esetben az Ő véleményét szoktam kikérni.

A területén hol lát nagyobb lehetőségeket, Magyarországon vagy külföldön?

– Külföldön a világ egy bizonyos részén az emberek nyitottabbak a jógára, szívesen próbálnak ki új dolgokat, talán egy picit tudatosabbak az egészségükkel kapcsolatban. Nálunk is egyre népszerűbb, de azért még mindig sokszor gyanúsan néznek, ha meghallják a jóga szót.

Mibe fektetne, gondolkodik új vállalkozáson?

– Pont az új közepében vagyunk, pár héten belül nyitjuk meg a jógastúdiót a feleségemmel. Már régóta kerestük a helyet, és most sikerült megtalálni, úgy hogy már nagyon várjuk a nyitást.

Milyen módszerrel fejleszti az üzleti kapcsolatait?

– Ezen a téren még nagyon sokat kell fejlődnöm. Régen azt gondoltam, hogy ha jógaoktatással foglalkozom, akkor az üzleti részével nem igazán kell törődni, majd megy magától. Be kell látnom, hogy ez nem így van, ha működőképes jógastúdiót szeretnék, az üzleti része is ugyanolyan fontos.

Mire sajnálja az idejét?

– A dugóban üldögélésre. Igyekszem mindig úgy tervezni a napomat, hogy ezt elkerüljem.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra, kikapcsolódásra, közös családi élményekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Másnak nem nagyon sikerült, de saját magamat gyorsan fel tudom bosszantani a szétszórtságommal: például nem találom a kocsi- vagy lakás kulcsomat.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Azt hiszem, ebben maradnék a „kaptafánál”, szívesen tartanék jógaórát olyan helyen, ahol az emberek ezt nem engedhetik meg maguknak, de szükségük lenne rá.

Mivel töltődik fel? Mi tudja legjobban kikapcsolni?

– Sport, ezen belül is a foci, ami gyerekkorom óta végig kísérte az életemet. Vagy csak feküdni a tengerparton – az is nagyon jól ki tud kapcsolni.

(A vezető fotón Vályi Tamás, a felesége és kislányuk)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS