Turi Sándor: Folyamatosan feszegetjük a szakmai határokat

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 08. 05., 10:15

Amennyire természetes ma, hogy autót, szállást, állást online keresünk, annyira nem természetes sehol a világon, hogy szakembert is online keressünk – mondja az Üzletemnek Turi Sándor. A FIX24.hu ügyvezetőjének szakmai bakancslistáján az is szerepel, hogy a cég évi 1 milliárd forintos bevételt érjen el.

Turi Sándor azt tapasztalja, hogy a szakmai környezet brutális gyorsasággal változik, de ebben semmi meglepőt sem talál. Nyilván a felpörgetett tempó miatt tanult az elmúlt három évben többet, mint az azt megelőző két évtizedben. Szívesen feszegeti a határokat, és folyamatosan új modelleket keres. Ahogy most megtalálta a számukra legalkalmasabbat. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 95. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyértelműen a fix24 létrehozását. Azt gondoltam – az elején, hogy sokkal egyszerűbben és sokkal gyorsabban fogjuk tudni megvalósítani az elképzeléseinket. A jelenlegi eredményekhez vezető út rögösebb volt, mint ahogy azt elképzeltem, de az elmúlt három évben többet tanultam és tapasztaltam, mint az előtte lévő húszban.

Milyen távra tervez?

– Öt évre előre állítok fel célkitűzéseket, de egy évre előre készítek részletes tervet. Az egyetlen fontos dolog számomra, hogy elérjük a célt, ezért hajlandó vagyok a terven dinamikusan is változtatni, ha látom, hogy azáltal hatékonyabban lehet az elképzeléseinket megvalósítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A fix24 olyan nemzetközi céggé fejlesztése, amely meghatározó a közép kelet-európai régióban, éves 1 milliárd forint árbevétel elérése és egy nemzetközi tőkebefektető befektetése a cégbe.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmai életem során nagyon sok emberrel találkoztam, akik óriási befolyással voltak a fejlődésemre. Nehéz lenne felsorolni mindenkit és félek is tőle, hogy valaki kimaradna, ezért inkább nem emelnék ki senkit, de köszönöm mindenkinek.

A szakterületén hol látja nagyobb fejlődési lehetőséget Magyarországon vagy külföldön?

– A mi konkrét szakterületünk az online szakemberkeresés. Ezen a területen mind Magyarországon, mint külföldön óriási potenciálok vannak, amennyire természetes ma, hogy autót, szállást, állást online keresünk, annyira nem természetes sehol a világon, hogy szakembert is online keressünk. Viszont a piaci környezet drasztikus tempóban változik és mi is azt tapasztaljuk, hogy napról-napra, hónapról-hónapra többen vannak, akik ezt a módját választják annak, hogy megtalálják a számukra megfelelő szakembereket a feladatok megoldására.

Melyik szakmában próbálnál ki magát szívesen?

– Jellemzően egy ember akkor vált, vagy akkor szeretné magát más területen kipróbálni, ha valamilyen motivációja hiányzik. Ez a motiváció lehet pénzügyi szakmai, vagy emberi. A jelenlegi pozíciómba, mint a fix24 ügyvezetője 100 százalékban motivált vagyok minden területen, ezért még csak nem is gondolkozom ilyenen.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Manapság számtalan online lehetőség létezik arra, hogy azt a személyt elérjem, akivel kapcsolatba szeretnék kerülni. Ilyen például a LinkedIn, de folyamatosan figyelem az eseményeket is, ahol találkozhatok azokkal, akik valamilyen szempontból fontosak az üzleti kapcsolataim fejlesztése érdekében.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges adminisztrációra. Folyamatosan keresem azokat az eszközöket, amelyek megkönnyítik a munkameneteket és redukálják az adminisztrációs terheket. Az adminisztáció nem teremt értéket. 

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Kipróbálni új üzleti modelleket. Folyamatosan feszegetjük a határokat, hogy kipróbáljuk olyan lehetőségeket, amelyeket jónak tartunk, fejleszteni tudnánk. Számtalan eredményünk ilyen próbálkozások sikeres teszteléséből ered.

Mivel lehet felbosszantani?

– Amikor valaki nem hajlandó önállóan gondolkodni és mástól várja el hogy döntsön helyette. Minden munkakör felelősségi körében van egy szabad mozgástér, ha valaki nem használja ki ezt a mozgásteret és minden döntésére megerősítést vár, azzal gyakorlatilag azok számára okoz plusz terhet, akik helyette ezt a döntést meghozzák. Ezt nehezen tudom tolerálni.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– A munkánkból és az iparágunkból adódóan szívesen vennék részt hátrányos helyzetű lakóövezetek felújításában. Ebben tudnék, azt gondolom, a leghatékonyabban segíteni.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A víz. A Duna vagy a Balaton. Régebben sokat hajóztam és kint a vízen az a csend és nyugalom tudott a legjobban kikapcsolni, sajnos manapság jóval kevesebb időm jut rá.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS