Turi Sándor: Folyamatosan feszegetjük a szakmai határokat

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 08. 05., 10:15

Amennyire természetes ma, hogy autót, szállást, állást online keresünk, annyira nem természetes sehol a világon, hogy szakembert is online keressünk – mondja az Üzletemnek Turi Sándor. A FIX24.hu ügyvezetőjének szakmai bakancslistáján az is szerepel, hogy a cég évi 1 milliárd forintos bevételt érjen el.

Turi Sándor azt tapasztalja, hogy a szakmai környezet brutális gyorsasággal változik, de ebben semmi meglepőt sem talál. Nyilván a felpörgetett tempó miatt tanult az elmúlt három évben többet, mint az azt megelőző két évtizedben. Szívesen feszegeti a határokat, és folyamatosan új modelleket keres. Ahogy most megtalálta a számukra legalkalmasabbat. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 95. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyértelműen a fix24 létrehozását. Azt gondoltam – az elején, hogy sokkal egyszerűbben és sokkal gyorsabban fogjuk tudni megvalósítani az elképzeléseinket. A jelenlegi eredményekhez vezető út rögösebb volt, mint ahogy azt elképzeltem, de az elmúlt három évben többet tanultam és tapasztaltam, mint az előtte lévő húszban.

Milyen távra tervez?

– Öt évre előre állítok fel célkitűzéseket, de egy évre előre készítek részletes tervet. Az egyetlen fontos dolog számomra, hogy elérjük a célt, ezért hajlandó vagyok a terven dinamikusan is változtatni, ha látom, hogy azáltal hatékonyabban lehet az elképzeléseinket megvalósítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A fix24 olyan nemzetközi céggé fejlesztése, amely meghatározó a közép kelet-európai régióban, éves 1 milliárd forint árbevétel elérése és egy nemzetközi tőkebefektető befektetése a cégbe.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmai életem során nagyon sok emberrel találkoztam, akik óriási befolyással voltak a fejlődésemre. Nehéz lenne felsorolni mindenkit és félek is tőle, hogy valaki kimaradna, ezért inkább nem emelnék ki senkit, de köszönöm mindenkinek.

A szakterületén hol látja nagyobb fejlődési lehetőséget Magyarországon vagy külföldön?

– A mi konkrét szakterületünk az online szakemberkeresés. Ezen a területen mind Magyarországon, mint külföldön óriási potenciálok vannak, amennyire természetes ma, hogy autót, szállást, állást online keresünk, annyira nem természetes sehol a világon, hogy szakembert is online keressünk. Viszont a piaci környezet drasztikus tempóban változik és mi is azt tapasztaljuk, hogy napról-napra, hónapról-hónapra többen vannak, akik ezt a módját választják annak, hogy megtalálják a számukra megfelelő szakembereket a feladatok megoldására.

Melyik szakmában próbálnál ki magát szívesen?

– Jellemzően egy ember akkor vált, vagy akkor szeretné magát más területen kipróbálni, ha valamilyen motivációja hiányzik. Ez a motiváció lehet pénzügyi szakmai, vagy emberi. A jelenlegi pozíciómba, mint a fix24 ügyvezetője 100 százalékban motivált vagyok minden területen, ezért még csak nem is gondolkozom ilyenen.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Manapság számtalan online lehetőség létezik arra, hogy azt a személyt elérjem, akivel kapcsolatba szeretnék kerülni. Ilyen például a LinkedIn, de folyamatosan figyelem az eseményeket is, ahol találkozhatok azokkal, akik valamilyen szempontból fontosak az üzleti kapcsolataim fejlesztése érdekében.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges adminisztrációra. Folyamatosan keresem azokat az eszközöket, amelyek megkönnyítik a munkameneteket és redukálják az adminisztrációs terheket. Az adminisztáció nem teremt értéket. 

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Kipróbálni új üzleti modelleket. Folyamatosan feszegetjük a határokat, hogy kipróbáljuk olyan lehetőségeket, amelyeket jónak tartunk, fejleszteni tudnánk. Számtalan eredményünk ilyen próbálkozások sikeres teszteléséből ered.

Mivel lehet felbosszantani?

– Amikor valaki nem hajlandó önállóan gondolkodni és mástól várja el hogy döntsön helyette. Minden munkakör felelősségi körében van egy szabad mozgástér, ha valaki nem használja ki ezt a mozgásteret és minden döntésére megerősítést vár, azzal gyakorlatilag azok számára okoz plusz terhet, akik helyette ezt a döntést meghozzák. Ezt nehezen tudom tolerálni.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– A munkánkból és az iparágunkból adódóan szívesen vennék részt hátrányos helyzetű lakóövezetek felújításában. Ebben tudnék, azt gondolom, a leghatékonyabban segíteni.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A víz. A Duna vagy a Balaton. Régebben sokat hajóztam és kint a vízen az a csend és nyugalom tudott a legjobban kikapcsolni, sajnos manapság jóval kevesebb időm jut rá.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS