Turi Sándor: Folyamatosan feszegetjük a szakmai határokat

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 08. 05., 10:15

Amennyire természetes ma, hogy autót, szállást, állást online keresünk, annyira nem természetes sehol a világon, hogy szakembert is online keressünk – mondja az Üzletemnek Turi Sándor. A FIX24.hu ügyvezetőjének szakmai bakancslistáján az is szerepel, hogy a cég évi 1 milliárd forintos bevételt érjen el.

Turi Sándor azt tapasztalja, hogy a szakmai környezet brutális gyorsasággal változik, de ebben semmi meglepőt sem talál. Nyilván a felpörgetett tempó miatt tanult az elmúlt három évben többet, mint az azt megelőző két évtizedben. Szívesen feszegeti a határokat, és folyamatosan új modelleket keres. Ahogy most megtalálta a számukra legalkalmasabbat. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 95. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyértelműen a fix24 létrehozását. Azt gondoltam – az elején, hogy sokkal egyszerűbben és sokkal gyorsabban fogjuk tudni megvalósítani az elképzeléseinket. A jelenlegi eredményekhez vezető út rögösebb volt, mint ahogy azt elképzeltem, de az elmúlt három évben többet tanultam és tapasztaltam, mint az előtte lévő húszban.

Milyen távra tervez?

– Öt évre előre állítok fel célkitűzéseket, de egy évre előre készítek részletes tervet. Az egyetlen fontos dolog számomra, hogy elérjük a célt, ezért hajlandó vagyok a terven dinamikusan is változtatni, ha látom, hogy azáltal hatékonyabban lehet az elképzeléseinket megvalósítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A fix24 olyan nemzetközi céggé fejlesztése, amely meghatározó a közép kelet-európai régióban, éves 1 milliárd forint árbevétel elérése és egy nemzetközi tőkebefektető befektetése a cégbe.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szakmai életem során nagyon sok emberrel találkoztam, akik óriási befolyással voltak a fejlődésemre. Nehéz lenne felsorolni mindenkit és félek is tőle, hogy valaki kimaradna, ezért inkább nem emelnék ki senkit, de köszönöm mindenkinek.

A szakterületén hol látja nagyobb fejlődési lehetőséget Magyarországon vagy külföldön?

– A mi konkrét szakterületünk az online szakemberkeresés. Ezen a területen mind Magyarországon, mint külföldön óriási potenciálok vannak, amennyire természetes ma, hogy autót, szállást, állást online keresünk, annyira nem természetes sehol a világon, hogy szakembert is online keressünk. Viszont a piaci környezet drasztikus tempóban változik és mi is azt tapasztaljuk, hogy napról-napra, hónapról-hónapra többen vannak, akik ezt a módját választják annak, hogy megtalálják a számukra megfelelő szakembereket a feladatok megoldására.

Melyik szakmában próbálnál ki magát szívesen?

– Jellemzően egy ember akkor vált, vagy akkor szeretné magát más területen kipróbálni, ha valamilyen motivációja hiányzik. Ez a motiváció lehet pénzügyi szakmai, vagy emberi. A jelenlegi pozíciómba, mint a fix24 ügyvezetője 100 százalékban motivált vagyok minden területen, ezért még csak nem is gondolkozom ilyenen.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Manapság számtalan online lehetőség létezik arra, hogy azt a személyt elérjem, akivel kapcsolatba szeretnék kerülni. Ilyen például a LinkedIn, de folyamatosan figyelem az eseményeket is, ahol találkozhatok azokkal, akik valamilyen szempontból fontosak az üzleti kapcsolataim fejlesztése érdekében.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges adminisztrációra. Folyamatosan keresem azokat az eszközöket, amelyek megkönnyítik a munkameneteket és redukálják az adminisztrációs terheket. Az adminisztáció nem teremt értéket. 

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Kipróbálni új üzleti modelleket. Folyamatosan feszegetjük a határokat, hogy kipróbáljuk olyan lehetőségeket, amelyeket jónak tartunk, fejleszteni tudnánk. Számtalan eredményünk ilyen próbálkozások sikeres teszteléséből ered.

Mivel lehet felbosszantani?

– Amikor valaki nem hajlandó önállóan gondolkodni és mástól várja el hogy döntsön helyette. Minden munkakör felelősségi körében van egy szabad mozgástér, ha valaki nem használja ki ezt a mozgásteret és minden döntésére megerősítést vár, azzal gyakorlatilag azok számára okoz plusz terhet, akik helyette ezt a döntést meghozzák. Ezt nehezen tudom tolerálni.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– A munkánkból és az iparágunkból adódóan szívesen vennék részt hátrányos helyzetű lakóövezetek felújításában. Ebben tudnék, azt gondolom, a leghatékonyabban segíteni.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A víz. A Duna vagy a Balaton. Régebben sokat hajóztam és kint a vízen az a csend és nyugalom tudott a legjobban kikapcsolni, sajnos manapság jóval kevesebb időm jut rá.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.