Tóth Zsófia: Hihetetlen belegondolni, hogy másfél év alatt már itt tartunk!

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 08. 06., 09:15

Fontos, hogy néha visszanézzünk, és megbecsüljük azt, ahova eddig elértünk. Ez a nehéz pillanatokban extra motivációs löketet is ad a munkához – mondta az Üzletemnek Tóth Zsófia, a Volteum ügyvezetője.

Tóth Zsófia 2018 januárjában szerezte meg energetikai mérnök diplomáját, 2020 júliusában pedig fizikus mesterképzésen diplomázott. Az egyetemi évei alatt háromszor is elnyerte a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat. A Kar legjobb hallgatójának járó, a BME-n kapható legmagasabb kitüntetést, a József Nádor Díjat szintén elnyerte 2019 tavaszán. Ugyancsak az egyetemi évek alatt az Energetikai Szakkollégiumban tevékenykedett, ahol részlegvezető, projektvezető majd alelnök is volt, itt ismerte meg a Volteum-os alapítótársait. A Volteum applikációja az elektromos autózás egyik legnagyobb problémájára, a hosszútávú, költséghatékony utazástervezésre kínál megoldást. És hogy mi mindent tervez még Zsófia? Az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 196. interjújából.

– Mit tart karrierje csúcsának?

– Nem egy konkrét pillanatot emelnék ki, hanem inkább a teljes folyamatot, amelyen keresztül tavaly januárban indulva most júliusra eljutottunk az applikáció kiadásáig a csapattal. 2019 elején még teljesen tapasztalatlanul vágtunk bele a Volteumba, hiányoztak az üzleti és termékfejlesztési ismereteink is, de nagyon hittünk az ötletünkben, és abban, hogy kemény munkával meg fogjuk tudni valósítani. Hihetetlen belegondolni, hogy másfél évvel később már itt tartunk: céget alapítottunk, magvető befektetést kaptunk, és kiadtuk az applikációnkat nyilvánosan. Végtelenül büszke vagyok a csapatunkra, hogy folyamatos, kitartó munkával és alázattal idáig eljutottunk. És ez még csak a kezdet.

– Milyen távra tervez?

– Alapvetően szeretek mindent egészen előre megtervezni, és látni, hogyan alakulnak majd a dolgok közép- és hosszútávon is. Egy startup esetében ez nagyon sokszor nem egyszerű, sőt, általában nem is lehetséges. A nagy előnyünk startupként, hogy gyorsan tudunk reagálni a piaci változásokra, felhasználói igényekre, és ez sok esetben azzal jár, hogy a terveinken kisebb-nagyobb mértékben módosítani kell. Ettől függetlenül persze aktívan tervezzük a cég jövőbeni alakulását, csupán ezekhez a tervekhez kellően agilisan állunk hozzá. Általában nagy vonalakban egy évre, részletesebben fél évre előre tervezünk.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagyon szeretnék a Volteummal valamilyen nemzetközi akcelerátor programban részt venni, ami a külföldi piacra lépés mellett nagyban segítené a cég növekedését és a személyes fejlődésünket is.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szüleimtől. Az értékrendszer, amiben felnőttem, mind a mai napig hihetetlenül meghatározza azt, hogy hogyan állok hozzá a munkához, hogyan dolgozom és hogyan viselkedem más emberekkel.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Amikor valamilyen nagy kihívás vagy nehéz probléma előtt állunk/megoldásán dolgozunk, mindig szeretem emlékeztetni a csapatot arra, hogy honnan indultunk, mennyi mindent elértünk már ilyen rövid idő alatt, illetve hogy mennyit fejlődött az eredeti ötlet és mi magunk is. Fontos, hogy néha visszanézzünk, és megbecsüljük azt, ahova eddig elértünk, ez a nehéz pillanatokban egy extra motivációs löketet is ad a munkához.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mivel mérnöki és természettudományi diplomám van, szívesen kipróbálnám magam valamilyen egészen más területen: a gazdasági vagy a pénzügyi szféra is érdekelne.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Igyekszünk ezt nagyon tudatosan kezelni a Volteumban, és egy egészséges egyensúlyt megtartani az új kapcsolatok kiépítése és a már meglévők ápolása között. A különböző tematikus rendezvények és konferenciák mellett a kapcsolatépítésre nagyon jó lehetőség számunkra a két inkubációs program, amiben részt veszünk. A Start it @K&H csapata sokat segít a startup ökoszisztémában való kapcsolatépítésben, míg a befektetőnk, a Smart Future Lab által nagyon sok hasznos iparági kapcsolatra tehetünk szert.

– Mire sajnálja az idejét?

– A pihenésre. Nagyon szeretem a pörgést, ha gyorsan haladnak körülöttem a dolgok, nehezemre esik ebből kizökkenni, és egy kicsit megállni és pihenni. Pedig időről-időre erre nagy szükség van, ez már be is bizonyosodott. A kis pihenők után mindig tisztább fejjel, energikusabban tudok nekiállni a munkának.

– Mivel lehet felbosszantani?

– A késéssel. Nem szeretem, ha valaki más idejét pazarolja azzal, hogy elkésik valahonnan.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Nagyon szeretem a kutyákat, így állatmenhelyen dolgoznék.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A minőségi termékekre. Ha valami beválik hosszútávon, akkor hajlandó vagyok azt megfizetni, és nem váltani olcsóbb, kevésbé megbízható termékre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Hosszú esti beszélgetések egy pohár bor mellett.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS