Török László: Sokaknál sajnos nem a minőség, hanem az alacsony ár számít

2019. 01. 11., 10:15

A személyes kapcsolattartás felgyorsult világunkban még mindig elengedhetetlen – állítja Török László. A Forest Hills Hotel & Golf ügyvezető igazgatója fontosnak tartja, hogy a fiatalokat közelebb hozzák az egészséges életmódhoz.

Török László a vendéglátásban és a vagyonvédelemben is érdekelt. 25 évnyi munkásságát tavaly decemberben az Év Vállalkozója Díjjal ismerték el. A Zirc-Szarvaskúton található golf klubot Magyarországon a legjobbak között tartják számon. Török László az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában arról is beszélt, hogy öt éven belül átadja a stafétabotot a két fiának.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 2018. december 7-én, a Vállalkozók napján az Év Vállalkozója Díjban részesültem. Ez a díj az elmúlt 25 év munkájának elismerése.

Milyen távra tervez?

– Két fiam van, nekik szeretném a stafétabotot átadni 5 éven belül. Természetesen nyugdíjba nem vonulok, a háttérből segíteném a munkájukat.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Külföldön való terjeszkedés, amelynek első lépéseit megtettük. A külföldi partnerrel az egyeztetés folyamatban van. Sajnálatos módon a megbízóknál nem a minőség, hanem a minél alacsonyabb ár a meghatározó, ezért a külföldre való piacra lépést látjuk a megoldásnak. A nemzetközi detektív szövetség tagjaként rálátásunk van az ottani viszonyokra, és bátran kijelentem, hogy a szolgáltatás színvonalát mi is tudnánk biztosítani.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Jelenleg cégcsoportunk két lábon áll: vagyonvédelem és vendéglátás. Így erre a két vállalkozásra összpontosítunk, ezért nem tervezünk más területre lépni.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Általánosságban a versenyviszonyok alakulása, a külföldi multinacionális vállalatok erőfölénye szabja meg jelenleg a vállalkozások jövőbeni fejlődését.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– A személyes kapcsolattartást nagyon fontosnak tartom, ami a felgyorsult világunkban még mindig elengedhetetlen.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem sajnálom az időmet. Mindennapjaimat az egyensúly jellemzi: munka, család, pihenés.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Családra, sportolásra, utazásra.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Jelenleg a Forest Hills Golf Club társadalmi szerepvállalása Zirc és környékének fiataljainak nyújt ingyenes golfozási lehetőséget. Ezzel szeretnénk a sportot és az egészséges életmódot közelebb hozni a felnövő nemzedéknek.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sport nagyon fontos a családunk életében. Golfozom, teniszezem és örök szerelem a nyári vitorlázás a Balatonon.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS