Török László: Sokaknál sajnos nem a minőség, hanem az alacsony ár számít

2019. 01. 11., 10:15

A személyes kapcsolattartás felgyorsult világunkban még mindig elengedhetetlen – állítja Török László. A Forest Hills Hotel & Golf ügyvezető igazgatója fontosnak tartja, hogy a fiatalokat közelebb hozzák az egészséges életmódhoz.

Török László a vendéglátásban és a vagyonvédelemben is érdekelt. 25 évnyi munkásságát tavaly decemberben az Év Vállalkozója Díjjal ismerték el. A Zirc-Szarvaskúton található golf klubot Magyarországon a legjobbak között tartják számon. Török László az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában arról is beszélt, hogy öt éven belül átadja a stafétabotot a két fiának.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 2018. december 7-én, a Vállalkozók napján az Év Vállalkozója Díjban részesültem. Ez a díj az elmúlt 25 év munkájának elismerése.

Milyen távra tervez?

– Két fiam van, nekik szeretném a stafétabotot átadni 5 éven belül. Természetesen nyugdíjba nem vonulok, a háttérből segíteném a munkájukat.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Külföldön való terjeszkedés, amelynek első lépéseit megtettük. A külföldi partnerrel az egyeztetés folyamatban van. Sajnálatos módon a megbízóknál nem a minőség, hanem a minél alacsonyabb ár a meghatározó, ezért a külföldre való piacra lépést látjuk a megoldásnak. A nemzetközi detektív szövetség tagjaként rálátásunk van az ottani viszonyokra, és bátran kijelentem, hogy a szolgáltatás színvonalát mi is tudnánk biztosítani.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Jelenleg cégcsoportunk két lábon áll: vagyonvédelem és vendéglátás. Így erre a két vállalkozásra összpontosítunk, ezért nem tervezünk más területre lépni.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Általánosságban a versenyviszonyok alakulása, a külföldi multinacionális vállalatok erőfölénye szabja meg jelenleg a vállalkozások jövőbeni fejlődését.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– A személyes kapcsolattartást nagyon fontosnak tartom, ami a felgyorsult világunkban még mindig elengedhetetlen.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem sajnálom az időmet. Mindennapjaimat az egyensúly jellemzi: munka, család, pihenés.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Családra, sportolásra, utazásra.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Jelenleg a Forest Hills Golf Club társadalmi szerepvállalása Zirc és környékének fiataljainak nyújt ingyenes golfozási lehetőséget. Ezzel szeretnénk a sportot és az egészséges életmódot közelebb hozni a felnövő nemzedéknek.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sport nagyon fontos a családunk életében. Golfozom, teniszezem és örök szerelem a nyári vitorlázás a Balatonon.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS