Török László: Sokaknál sajnos nem a minőség, hanem az alacsony ár számít

2019. 01. 11., 10:15

A személyes kapcsolattartás felgyorsult világunkban még mindig elengedhetetlen – állítja Török László. A Forest Hills Hotel & Golf ügyvezető igazgatója fontosnak tartja, hogy a fiatalokat közelebb hozzák az egészséges életmódhoz.

Török László a vendéglátásban és a vagyonvédelemben is érdekelt. 25 évnyi munkásságát tavaly decemberben az Év Vállalkozója Díjjal ismerték el. A Zirc-Szarvaskúton található golf klubot Magyarországon a legjobbak között tartják számon. Török László az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában arról is beszélt, hogy öt éven belül átadja a stafétabotot a két fiának.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 2018. december 7-én, a Vállalkozók napján az Év Vállalkozója Díjban részesültem. Ez a díj az elmúlt 25 év munkájának elismerése.

Milyen távra tervez?

– Két fiam van, nekik szeretném a stafétabotot átadni 5 éven belül. Természetesen nyugdíjba nem vonulok, a háttérből segíteném a munkájukat.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Külföldön való terjeszkedés, amelynek első lépéseit megtettük. A külföldi partnerrel az egyeztetés folyamatban van. Sajnálatos módon a megbízóknál nem a minőség, hanem a minél alacsonyabb ár a meghatározó, ezért a külföldre való piacra lépést látjuk a megoldásnak. A nemzetközi detektív szövetség tagjaként rálátásunk van az ottani viszonyokra, és bátran kijelentem, hogy a szolgáltatás színvonalát mi is tudnánk biztosítani.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Jelenleg cégcsoportunk két lábon áll: vagyonvédelem és vendéglátás. Így erre a két vállalkozásra összpontosítunk, ezért nem tervezünk más területre lépni.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Általánosságban a versenyviszonyok alakulása, a külföldi multinacionális vállalatok erőfölénye szabja meg jelenleg a vállalkozások jövőbeni fejlődését.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– A személyes kapcsolattartást nagyon fontosnak tartom, ami a felgyorsult világunkban még mindig elengedhetetlen.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem sajnálom az időmet. Mindennapjaimat az egyensúly jellemzi: munka, család, pihenés.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Családra, sportolásra, utazásra.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Jelenleg a Forest Hills Golf Club társadalmi szerepvállalása Zirc és környékének fiataljainak nyújt ingyenes golfozási lehetőséget. Ezzel szeretnénk a sportot és az egészséges életmódot közelebb hozni a felnövő nemzedéknek.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sport nagyon fontos a családunk életében. Golfozom, teniszezem és örök szerelem a nyári vitorlázás a Balatonon.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS