Török László: Sokaknál sajnos nem a minőség, hanem az alacsony ár számít

2019. 01. 11., 10:15

A személyes kapcsolattartás felgyorsult világunkban még mindig elengedhetetlen – állítja Török László. A Forest Hills Hotel & Golf ügyvezető igazgatója fontosnak tartja, hogy a fiatalokat közelebb hozzák az egészséges életmódhoz.

Török László a vendéglátásban és a vagyonvédelemben is érdekelt. 25 évnyi munkásságát tavaly decemberben az Év Vállalkozója Díjjal ismerték el. A Zirc-Szarvaskúton található golf klubot Magyarországon a legjobbak között tartják számon. Török László az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában arról is beszélt, hogy öt éven belül átadja a stafétabotot a két fiának.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– 2018. december 7-én, a Vállalkozók napján az Év Vállalkozója Díjban részesültem. Ez a díj az elmúlt 25 év munkájának elismerése.

Milyen távra tervez?

– Két fiam van, nekik szeretném a stafétabotot átadni 5 éven belül. Természetesen nyugdíjba nem vonulok, a háttérből segíteném a munkájukat.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Külföldön való terjeszkedés, amelynek első lépéseit megtettük. A külföldi partnerrel az egyeztetés folyamatban van. Sajnálatos módon a megbízóknál nem a minőség, hanem a minél alacsonyabb ár a meghatározó, ezért a külföldre való piacra lépést látjuk a megoldásnak. A nemzetközi detektív szövetség tagjaként rálátásunk van az ottani viszonyokra, és bátran kijelentem, hogy a szolgáltatás színvonalát mi is tudnánk biztosítani.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Jelenleg cégcsoportunk két lábon áll: vagyonvédelem és vendéglátás. Így erre a két vállalkozásra összpontosítunk, ezért nem tervezünk más területre lépni.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Általánosságban a versenyviszonyok alakulása, a külföldi multinacionális vállalatok erőfölénye szabja meg jelenleg a vállalkozások jövőbeni fejlődését.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– A személyes kapcsolattartást nagyon fontosnak tartom, ami a felgyorsult világunkban még mindig elengedhetetlen.

Mire sajnálja az idejét?

– Nem sajnálom az időmet. Mindennapjaimat az egyensúly jellemzi: munka, család, pihenés.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Családra, sportolásra, utazásra.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Jelenleg a Forest Hills Golf Club társadalmi szerepvállalása Zirc és környékének fiataljainak nyújt ingyenes golfozási lehetőséget. Ezzel szeretnénk a sportot és az egészséges életmódot közelebb hozni a felnövő nemzedéknek.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sport nagyon fontos a családunk életében. Golfozom, teniszezem és örök szerelem a nyári vitorlázás a Balatonon.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS