Szabados János: Segítünk az anyukáknak visszatérni a munka világába

Szabados János: Segítünk az anyukáknak visszatérni a munka világába
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 01. 05., 14:09

Világunk rohamosan hasít az online-ban, de úgy gondolom, hogy a személyes találkozók, üzleti beszélgetések a leghatékonyabbak a kapcsolatépítésben – mondta az Üzletemnek Szabados János, a Prefibox értékesítési vezetője, a Mommy Works Hungary portál tulajdonosa.

Szabados János programozóként, szoftverfejlesztőként kezdte karrierjét, majd több, mint 10 év IT-s munka után szoftver értékesítésre váltott. Értékesítési vezetőként dolgozik a Prefixboxnál, a magyar mellett a lengyel és a román piac elindítása a feladata. Két évvel ezelőtt megvásárolta a Mommy Works Hungary portált, mint mondja: „ma már az értékesítési vezetői sapkám mellé ügyvezetői sapkát is szereztem.” Olyan platformot üzemeltetnek, amely segít az édesanyáknak visszatérni a munka világába. Büszke rá, hogy a Corvinus Egyetemen okleveles pálinkamester diplomát szerzett, így a magyar pálinka is a szívügye. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 452. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Karrierem csúcsát még nem értem el, de büszke vegyok arra, hogy értékesítési és IT tapasztalatommal számos hazai vállalkozásnak segítettem az üzletfejlesztésben. A Prefixboxhoz a kezdetekkor csatlakoztam értékesítőként. A 2015-ben még csak pár fős startup ma már több, mint 40 munkavállalóval az e-commerce piac meghatározó szereplője a webáruházak keresési funkcióját szolgáltatva.

Milyen távra tervez?

– Mindig arra törekszem, hogy az aktuális piaci kihívásokra rugalmasan tudjunk reagálni. Alapvetően hosszú távra tervezek, amolyan „never give up” mentalitás az enyém. Nem ijedek meg a kihívásoktól, megoldásokat keresünk és rugalmasan változunk a nehéz gazdaság körülmények ellenére is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Úgy gondolom, hogy a legnagyobb értékem a több, mint 10 éves értékesítési tapasztalatom. Részese voltam annak, hogy egy pár fős startup-ból hogyan lehet skálázható vállalatot építeni, hogyan kell értékesítő csapatot építeni. A bakancslistámon az szerepel, hogy a megszerzett tudásomat megosszam a feltörekvő értékesítő nemzedékkel, tanítani és segíteni akarok az értékesítés iránt nyitott és alázatos kollégáimnak.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az utóbbi 10 évben a jelenlegi cégvezetőnktől, Simon István ügyvezetőtől tanultam a legtöbbet. Azt, hogy hogyan kell mindig „résen lenni”, miként kell a piaci kihívásokra a leghatékonyabban a legjobb válaszokat adni. Nagyon hálás vagyok Istvánnak és a kollégáimnak. Nálunk a folyamatos tanulás nem csak lózung, hanem a mindennapi munkánk része.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Kollégaimat a siker motiválja. Arra törekszünk, hogy az ügyfeleinket minél magasabb színvonalon és jó minőségben szolgáljuk ki. Azt gondoljuk, hogy számunkra az elégedett ügyfelek a legfontosabbak.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Bármilyen furcsán hangzik, legszívesebben a hentes szakmát próbálnám ki. A gyermekkori disznóvágások hangulata hozhatja ezt a vágyakozást. A piacokon a hentespultnál vásárolva, a hentesekkel beszélgetve nekem ez nagyon vonzó világ, ráadásul igazi férfimunka!

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Számomra a legértékesebb, ha konferenciákra, üzleti reggelikre jutok el. Ezeken a rendezvényeken igazán lázba jövök és szeretek beszélgetni, meghallgatni üzleti döntéshozókat a napi kihívásokról – szeretek új embereket megismerni. Világunk rohamosan hasít az online-ba, de még ma is úgy gondolom, hogy a személyes találkozók, üzleti beszélgetések a leghatékonyabbak a kapcsolatépítésben.

Mire sajnálja az idejét?

– Sokszor veszem észre, ha „csak úgy” beszélgetek valakivel, hogy eltöltjük az időt, de semmire sem jutunk.  Amikor a találkozó kezdetekor kiderül, hogy nem a megfelelő emberrel beszélek, próbálok minél hamarabb szabadulni és hasznosan eltölteni az időmet.

Mivel lehet felbosszantani?

– A hazai és nemzetközi üzleti tapasztalatom az, ha akár csak szóban megállapodunk, akkor ahhoz tartsuk magunkat. Az felbosszant, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy abban korábban megállapodtunk. Akkor úgy érzem, hogy nem vagyunk partnerek, és elszáll a bizalom. Természetesen vannak helyzetek, amikor újra kell tervezni a korábbi megállapodásainkat, de ezt megfelelő kommunikációval mindig orvosolni lehet.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Ezen még nem gondolkodtam, de a nyitottság megvan bennem az önkénteskedésre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Szeretem a magas minőségű, márkás termékeket, a jó borokat és természetesen a pálinkákat is.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A pecázás és a gombaszedés. Egyik kedvenc ételem a gomba. Számomra a magam szedte erdei gomba megtalálása, az erdőjárás az egyik legjobb kikapcsolódás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS