Scherzer Marcell: Több iparágban szeretném megvetni a lábam

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 09. 14., 10:00

Támogatom a tanulást, szeretem, ha valaki fejlődni akar. Olyan munkahelyet akarok teremteni, ahol én is szívesen dolgoznék – mondta az Üzletemnek Scherzer Marcell, a BlueMarketing alapító tulajdonosa.

Scherzer Marcell szeretne majd e-kereskedelemmel is foglalkozni, bár a koronavírus-járvány idején nem egyszerű az üzleti tervezés. A BlueMarketingnél folyamatos előrelépési lehetőséget ad szakmailag, pénzügyileg, és emberileg is a kollégáinak. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 207. interjúja!

– Mit tart karrierje csúcsának?

– Fiatal vagyok, egyelőre messze még a csúcs. Az eddigiek alapján talán azt, hogy egyre elismertebb szakmai körökben jelenhetek meg az írásaimmal, vagy most például a Marketing Summit-on egy előadással.

– Milyen távra tervez?

– Mindig hosszútávra tervezek, de szerintem aki komolyan veszi a vállalkozást, az így áll hozzá. Persze a koronavírus ideje alatt nehéz üzletileg bármit tervezni, de ettől még rendelkezünk 3-5 éves tervekkel is.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A személyes kedvenc márkáimmal együtt dolgozni, de ehhez még sokat kell növekedni. Egy Apple például nem áll szóba egy butik ügynökséggel.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nagyon sok szakmabelit követek a kezdetek óta, nehéz lenne egy személy mellett letenni a voksom. Nagyra tartom Neil Patel, Russell Brunson, Jon Loomer, Gary Vaynerchuk munkásságát, a magyarok közül sokat tanultam a Kreatív Kontrolltól (főleg Sipos Zolitól), Wolf Gábortól és Mándó Milántól is.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Próbálom fenntartani a tüzet. Folyamatos előrelépési lehetőséget adok szakmailag, pénzügyileg, és remélem, emberileg is. Támogatom a tanulást, szeretem, ha valaki fejlődni akar. Olyan munkahelyet akarok teremteni, ahol én is szívesen dolgoznék. 

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szeretném több iparágban megvetni a lábam, más szolgáltató cége(ke)t indítani, e-kereskedelemmel foglalkozni – szóval van még bőven a bakancslistán teendő.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Igyekszem mindenkivel nyitott és barátságos lenni, akivel kapcsolatba kerülök, de az üzleti kapcsolataim nagy része lassan, organikusan alakult ki a tudatos építkezés helyett. Mondhatni, magától jött, persze folyamatosan tevékenykedek évek óta a szakmában, szóval ez egy ok-okozati következmény, de eddig nem fektettem nagyon nagy hangsúlyt a kapcsolatépítésre tudatosan.

– Mire sajnálja az idejét?

– Olyan dolgokra, ami nem visz előre, vagy nem tölt fel. Valaminek vagy megfogható céljának kell lennie, vagy pedig lelki és fizikai feltöltődést adnia ahhoz, hogy stabilan benne maradjon az életemben.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Talán azzal, ha valaki lusta, és nem tesz semmit az előrelépésért, és emellé panaszkodik, hogy milyen kilátástalan az élete.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Hagyományos önkéntes munkában nehezen képzelem el magam, viszont adományozni rendszeresen szoktam. Egyébként önkénteskedek most is, fiatal vállalkozókat mentorálok az UP Academy keretein belül.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Kávéra. Imádom a speciality kávékat, ezen a területen nagyon adok a minőségre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ezen a téren nagyon egyszerű vagyok, a mély beszélgetések tudnak kikapcsolni, és a kedvenc sportom, a futball.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS