Paróczai Attila: Annyira tervezek, ameddig a modellek ellátnak

Paróczai Attila: Annyira tervezek, ameddig a modellek ellátnak
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 26., 09:27

Minél feszítettebb a tempó, annál inkább elégedett vagyok, hogy sikerül elvégezni minden feladatot – mondta az Üzletemnek Paróczai Attila, a MetKép tulajdonos-főszerkesztője.

Paróczai Attila egyik szenvedélye a viharvadászat, így aztán végképp nem véletlen, hogy öt éve csatlakozott a MetKép-hez, amelyet Szilvási Tibor alapított. Mára már 6 milliónál több oldalletöltésnél járnak. Hogy mi kellett a sikerhez, az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 424. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Talán a MetKép oldallal elért eredményeimre vagyok a legbüszkébb. Azt mondták, lehetetlen ma Magyarországon új sajtótermék bevezetése úgy, hogy nincsenek millióink reklámra. Mi ezt meghazudtoltuk, rendszeresen szemlézik anyagainkat a legnagyobb hazai sajtóorgánumok.

Milyen távra tervez?

– Mivel időjárással foglalkozunk, így stílszerűen válaszolhatom: ameddig a modellek ellátnak, azaz 2 hétre előre tudom, hogy milyen operatív feladataink lesznek, természetesen a fejlesztések vagy a magánéletem során akár több éves időtartamra is vannak pontos elképzelések. A Covid előtt pár hónappal sikerült megugranunk az első fontos mérföldkövet, így tudjuk, milyen az, ha folyamatosan változó kihívásokkal kell szembenézni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ki szeretném magam próbálni egy általánosabb témájú híroldalon is, ahol folyamatos az a fajta pörgés, ami nálunk csak frontátvonulások idején tapasztalható. Kicsit olyan ez, mint egy drog, minél feszítettebb a tempó, annál nagyobb az elégedettség, hogy sikerült elvégezni minden feladatot.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Erre nehéz válaszolni, olyan sok ember hatott rám életem során. Minden nap próbálok tanulni, fejlődni a szakmai életemben éppúgy, mint a magánéletemben. Hiszem, hogy mindenkitől tanulhatunk, akivel összesodor bennünket az élet.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszünk támogatni egymást mind szakmailag, mind azon kívül, azt szoktuk mondani, a mi csapatunk egy kis család. Az elért eredményeink, egymás megbecsülése és elismerése hatnak ránk motiválóan.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Sokféle munkát végeztem már. Amit szívesen csinálnék, az a repülőgépvezetés, de sajnos nincsenek meg hozzá a kellő képességeim, így hiába vonz. Azt hiszem, ha újrakezdhetném az életem, akkor is ezt csinálnám a legszívesebben, amit most.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Főleg ajánlásokon keresztül, de a LinkedIn is nagyon jó felület, ha szakmai körökben szeretnénk ismerősöket szerezni. A Covid után elindultak az offline találkozók is, én is tervezem, hogy néhányra elmegyek, hiszen a személyes találkozásnál nincs jobb.

Mire sajnálja az idejét?

– Alapvetően az unalmas emberekre, akik nem visznek előrébb és én se tudok segíteni nekik.

Mivel lehet felbosszantani?

– Engem nehéz igazán felbosszantani, ahhoz nagyon sokat kell tenni, hogy valakire igazán megharagudjak.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Mivel közel áll hozzám a természet, így bármilyen, természetvédelemmel kapcsolatos tevékenységbe szívesen beszállnék. Emellett szívesen segítek az embereknek, így a szociális projektektől se idegenkedem.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Bármi, amivel bővíthetem a tudásom, számomra bőven elég értéket képvisel ahhoz, hogy ne sajnáljam a rávalót. Legyen az egy online tanfolyam vagy egy nyomtatott könyv.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Két igazi szenvedélyem van: a horgászat és a viharvadászat. Mindkettő remekül ki tud kapcsolni, olykor pedig egyszerre is átélhetem ezeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS