Paróczai Attila: Annyira tervezek, ameddig a modellek ellátnak

Paróczai Attila: Annyira tervezek, ameddig a modellek ellátnak
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 26., 09:27

Minél feszítettebb a tempó, annál inkább elégedett vagyok, hogy sikerül elvégezni minden feladatot – mondta az Üzletemnek Paróczai Attila, a MetKép tulajdonos-főszerkesztője.

Paróczai Attila egyik szenvedélye a viharvadászat, így aztán végképp nem véletlen, hogy öt éve csatlakozott a MetKép-hez, amelyet Szilvási Tibor alapított. Mára már 6 milliónál több oldalletöltésnél járnak. Hogy mi kellett a sikerhez, az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 424. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Talán a MetKép oldallal elért eredményeimre vagyok a legbüszkébb. Azt mondták, lehetetlen ma Magyarországon új sajtótermék bevezetése úgy, hogy nincsenek millióink reklámra. Mi ezt meghazudtoltuk, rendszeresen szemlézik anyagainkat a legnagyobb hazai sajtóorgánumok.

Milyen távra tervez?

– Mivel időjárással foglalkozunk, így stílszerűen válaszolhatom: ameddig a modellek ellátnak, azaz 2 hétre előre tudom, hogy milyen operatív feladataink lesznek, természetesen a fejlesztések vagy a magánéletem során akár több éves időtartamra is vannak pontos elképzelések. A Covid előtt pár hónappal sikerült megugranunk az első fontos mérföldkövet, így tudjuk, milyen az, ha folyamatosan változó kihívásokkal kell szembenézni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ki szeretném magam próbálni egy általánosabb témájú híroldalon is, ahol folyamatos az a fajta pörgés, ami nálunk csak frontátvonulások idején tapasztalható. Kicsit olyan ez, mint egy drog, minél feszítettebb a tempó, annál nagyobb az elégedettség, hogy sikerült elvégezni minden feladatot.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Erre nehéz válaszolni, olyan sok ember hatott rám életem során. Minden nap próbálok tanulni, fejlődni a szakmai életemben éppúgy, mint a magánéletemben. Hiszem, hogy mindenkitől tanulhatunk, akivel összesodor bennünket az élet.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszünk támogatni egymást mind szakmailag, mind azon kívül, azt szoktuk mondani, a mi csapatunk egy kis család. Az elért eredményeink, egymás megbecsülése és elismerése hatnak ránk motiválóan.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Sokféle munkát végeztem már. Amit szívesen csinálnék, az a repülőgépvezetés, de sajnos nincsenek meg hozzá a kellő képességeim, így hiába vonz. Azt hiszem, ha újrakezdhetném az életem, akkor is ezt csinálnám a legszívesebben, amit most.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Főleg ajánlásokon keresztül, de a LinkedIn is nagyon jó felület, ha szakmai körökben szeretnénk ismerősöket szerezni. A Covid után elindultak az offline találkozók is, én is tervezem, hogy néhányra elmegyek, hiszen a személyes találkozásnál nincs jobb.

Mire sajnálja az idejét?

– Alapvetően az unalmas emberekre, akik nem visznek előrébb és én se tudok segíteni nekik.

Mivel lehet felbosszantani?

– Engem nehéz igazán felbosszantani, ahhoz nagyon sokat kell tenni, hogy valakire igazán megharagudjak.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Mivel közel áll hozzám a természet, így bármilyen, természetvédelemmel kapcsolatos tevékenységbe szívesen beszállnék. Emellett szívesen segítek az embereknek, így a szociális projektektől se idegenkedem.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Bármi, amivel bővíthetem a tudásom, számomra bőven elég értéket képvisel ahhoz, hogy ne sajnáljam a rávalót. Legyen az egy online tanfolyam vagy egy nyomtatott könyv.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Két igazi szenvedélyem van: a horgászat és a viharvadászat. Mindkettő remekül ki tud kapcsolni, olykor pedig egyszerre is átélhetem ezeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 14:14:00
A kormány június 30-ig meghosszabbítja annak a korábbi döntésének a határidejét, amelynek értelmében egyes intézményi befektetők és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a látra szóló és legfeljebb egyéves futamidejű betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamának mértékénél.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS