Paróczai Attila: Annyira tervezek, ameddig a modellek ellátnak

Paróczai Attila: Annyira tervezek, ameddig a modellek ellátnak
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 26., 09:27

Minél feszítettebb a tempó, annál inkább elégedett vagyok, hogy sikerül elvégezni minden feladatot – mondta az Üzletemnek Paróczai Attila, a MetKép tulajdonos-főszerkesztője.

Paróczai Attila egyik szenvedélye a viharvadászat, így aztán végképp nem véletlen, hogy öt éve csatlakozott a MetKép-hez, amelyet Szilvási Tibor alapított. Mára már 6 milliónál több oldalletöltésnél járnak. Hogy mi kellett a sikerhez, az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 424. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Talán a MetKép oldallal elért eredményeimre vagyok a legbüszkébb. Azt mondták, lehetetlen ma Magyarországon új sajtótermék bevezetése úgy, hogy nincsenek millióink reklámra. Mi ezt meghazudtoltuk, rendszeresen szemlézik anyagainkat a legnagyobb hazai sajtóorgánumok.

Milyen távra tervez?

– Mivel időjárással foglalkozunk, így stílszerűen válaszolhatom: ameddig a modellek ellátnak, azaz 2 hétre előre tudom, hogy milyen operatív feladataink lesznek, természetesen a fejlesztések vagy a magánéletem során akár több éves időtartamra is vannak pontos elképzelések. A Covid előtt pár hónappal sikerült megugranunk az első fontos mérföldkövet, így tudjuk, milyen az, ha folyamatosan változó kihívásokkal kell szembenézni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ki szeretném magam próbálni egy általánosabb témájú híroldalon is, ahol folyamatos az a fajta pörgés, ami nálunk csak frontátvonulások idején tapasztalható. Kicsit olyan ez, mint egy drog, minél feszítettebb a tempó, annál nagyobb az elégedettség, hogy sikerült elvégezni minden feladatot.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Erre nehéz válaszolni, olyan sok ember hatott rám életem során. Minden nap próbálok tanulni, fejlődni a szakmai életemben éppúgy, mint a magánéletemben. Hiszem, hogy mindenkitől tanulhatunk, akivel összesodor bennünket az élet.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszünk támogatni egymást mind szakmailag, mind azon kívül, azt szoktuk mondani, a mi csapatunk egy kis család. Az elért eredményeink, egymás megbecsülése és elismerése hatnak ránk motiválóan.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Sokféle munkát végeztem már. Amit szívesen csinálnék, az a repülőgépvezetés, de sajnos nincsenek meg hozzá a kellő képességeim, így hiába vonz. Azt hiszem, ha újrakezdhetném az életem, akkor is ezt csinálnám a legszívesebben, amit most.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Főleg ajánlásokon keresztül, de a LinkedIn is nagyon jó felület, ha szakmai körökben szeretnénk ismerősöket szerezni. A Covid után elindultak az offline találkozók is, én is tervezem, hogy néhányra elmegyek, hiszen a személyes találkozásnál nincs jobb.

Mire sajnálja az idejét?

– Alapvetően az unalmas emberekre, akik nem visznek előrébb és én se tudok segíteni nekik.

Mivel lehet felbosszantani?

– Engem nehéz igazán felbosszantani, ahhoz nagyon sokat kell tenni, hogy valakire igazán megharagudjak.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Mivel közel áll hozzám a természet, így bármilyen, természetvédelemmel kapcsolatos tevékenységbe szívesen beszállnék. Emellett szívesen segítek az embereknek, így a szociális projektektől se idegenkedem.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Bármi, amivel bővíthetem a tudásom, számomra bőven elég értéket képvisel ahhoz, hogy ne sajnáljam a rávalót. Legyen az egy online tanfolyam vagy egy nyomtatott könyv.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Két igazi szenvedélyem van: a horgászat és a viharvadászat. Mindkettő remekül ki tud kapcsolni, olykor pedig egyszerre is átélhetem ezeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 02., 13:23
A Via Credit pályázati tanácsadó öt közvetlen brüsszeli pályázati lehetőségre hívja fel a vállalatok figyelmét. Van idő a felkészülésre: a beadásra kettő-négy hónap áll a vállalatok rendelkezésére.
2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS