Papp Máté: Úgy gondolom, hogy az online kereskedelem a jövő

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 08. 06., 10:15

A tanulásról viszont nem beszélek sohasem múlt időben, hiszen ez folyamatos – mondja az Üzletemnek Papp Máté. Az eMAG Marketplace üzletágának vezetője szívesen megosztja tapasztalatait, amelyeket az elmúlt években szerzett a szakmai ranglétra végigjárásával.

Papp Máté állításával nehéz lenne vitatkozni, nem is érdemes. A jövő – vagy már nem is kicsit a jelen – az online kereskedelemé. Aki ma nem veszi fel a tempót, az valóban lemarad. Máté még nincs 30 éves, de már az eMAG Marketplace üzletágának magyarországi vezetője, ami nem semmi teljesítmény. Csapatjátékos, hisz az élethosszig tartó tanulásban, munkája egyben a szenvedélye. Irigylem is érte rendesen. Itt van – online tálalva – az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 96. interjúja. Jó olvasást!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Két és fél évvel ezelőtt 26 évesen megkaptam a lehetőséget, hogy az eMAG Marketplace üzletágát vezessem. Idén az eMAG piacvezetővé vált Magyarországon is az online forgalmi adatok alapján, amelyben jelentős része van a Marketplace üzletágnak – így ezt érzem eddigi karrierem csúcsának

Milyen távra tervez?

– Úgy gondolom, hogy az online kereskedelem a jövő, számomra ez már inkább egy szenvedély – szerintem ezzel mindent elárultam.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Folyamatos fejlődés, újabb üzletág/piaci szegmens megismerése és felépítése.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A munkához való hozzáállásomat otthonról, a családomtól hoztam. A tanulásról viszont nem beszélek sohasem múlt időben, hiszen ez folyamatos, a mindennapokban ugyanúgy tanulok a vezetőktől, mint a csapattagoktól.

A szakterületén hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Az online kereskedelem jelenleg mindenhol növekszik. Jelenleg bár még nem tartunk „nyugati” szinten, éppen ezért látok nagy potenciált és fejlődési lehetőséget Magyarországon.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Számomra az a legfontosabb, hogy szeressem és hinni tudjak abban, amit csinálok. Csak akkor lehet valaki valamiben átlagon felüli, és csak így lehet fenntartani hosszú távon a motivációt és a lelkesedést.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Szívesen veszek részt szakmai rendezvényeken, elengedhetetlenek tartom a személyes találkozókat a korrekt együttműködés kialakításához és fenntartásához.

Mire sajnálja az idejét?

– Jelenleg azt mondanám, hogy a pihenésre és a tétlenségre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családra, ők mindig az első helyen állnak.

Mivel lehet felbosszantani?

– Talán az arrogancia és a lustaság az, ami a legjobban bosszant.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Szívesen adok tanácsokat vagy tartok előadásokat fiataloknak és pályakezdőknek. A ranglétrát végigjárva sok tapasztalatot szereztem az évek során, ezt szívesen megosztom másokkal.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Gyerekkorom óta a foci az, ami teljes mértékben kikapcsol. Mindenkinek szüksége van valamilyen tevékenységre, amivel egy időre megszűnik a világ létezni és teljesen ki tud kapcsolni – számomra ezt a guruló labda látványa jelenti.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS