Papp Máté: Úgy gondolom, hogy az online kereskedelem a jövő

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 08. 06., 10:15

A tanulásról viszont nem beszélek sohasem múlt időben, hiszen ez folyamatos – mondja az Üzletemnek Papp Máté. Az eMAG Marketplace üzletágának vezetője szívesen megosztja tapasztalatait, amelyeket az elmúlt években szerzett a szakmai ranglétra végigjárásával.

Papp Máté állításával nehéz lenne vitatkozni, nem is érdemes. A jövő – vagy már nem is kicsit a jelen – az online kereskedelemé. Aki ma nem veszi fel a tempót, az valóban lemarad. Máté még nincs 30 éves, de már az eMAG Marketplace üzletágának magyarországi vezetője, ami nem semmi teljesítmény. Csapatjátékos, hisz az élethosszig tartó tanulásban, munkája egyben a szenvedélye. Irigylem is érte rendesen. Itt van – online tálalva – az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 96. interjúja. Jó olvasást!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Két és fél évvel ezelőtt 26 évesen megkaptam a lehetőséget, hogy az eMAG Marketplace üzletágát vezessem. Idén az eMAG piacvezetővé vált Magyarországon is az online forgalmi adatok alapján, amelyben jelentős része van a Marketplace üzletágnak – így ezt érzem eddigi karrierem csúcsának

Milyen távra tervez?

– Úgy gondolom, hogy az online kereskedelem a jövő, számomra ez már inkább egy szenvedély – szerintem ezzel mindent elárultam.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Folyamatos fejlődés, újabb üzletág/piaci szegmens megismerése és felépítése.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A munkához való hozzáállásomat otthonról, a családomtól hoztam. A tanulásról viszont nem beszélek sohasem múlt időben, hiszen ez folyamatos, a mindennapokban ugyanúgy tanulok a vezetőktől, mint a csapattagoktól.

A szakterületén hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Az online kereskedelem jelenleg mindenhol növekszik. Jelenleg bár még nem tartunk „nyugati” szinten, éppen ezért látok nagy potenciált és fejlődési lehetőséget Magyarországon.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Számomra az a legfontosabb, hogy szeressem és hinni tudjak abban, amit csinálok. Csak akkor lehet valaki valamiben átlagon felüli, és csak így lehet fenntartani hosszú távon a motivációt és a lelkesedést.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Szívesen veszek részt szakmai rendezvényeken, elengedhetetlenek tartom a személyes találkozókat a korrekt együttműködés kialakításához és fenntartásához.

Mire sajnálja az idejét?

– Jelenleg azt mondanám, hogy a pihenésre és a tétlenségre.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családra, ők mindig az első helyen állnak.

Mivel lehet felbosszantani?

– Talán az arrogancia és a lustaság az, ami a legjobban bosszant.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Szívesen adok tanácsokat vagy tartok előadásokat fiataloknak és pályakezdőknek. A ranglétrát végigjárva sok tapasztalatot szereztem az évek során, ezt szívesen megosztom másokkal.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Gyerekkorom óta a foci az, ami teljes mértékben kikapcsol. Mindenkinek szüksége van valamilyen tevékenységre, amivel egy időre megszűnik a világ létezni és teljesen ki tud kapcsolni – számomra ezt a guruló labda látványa jelenti.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS