Nyeste Ági: A bizalom és felhatalmazás szárnyakat tud adni

Nyeste Ági: A bizalom és felhatalmazás szárnyakat tud adni
Szerdahelyi Csaba  |  2024. 02. 19., 09:10

Nagyon szeretném a megszerzett tudást átadni, vagy akár kiegészíteni az egyetemi elméleti képzést a gyakorlati tapasztalataimmal – mondta az Üzletemnek Nyeste Ági, a JYSK három ország HR tevékenységéért felelős vezetője.

Nyeste Ági 12 éve dolgozik HR-területen, a JYSK csapatát 2016 óta erősíti, 2018-tól vezetőként. Azt mondja, nagyon motiváló tud lenni, ha valaki szabadon mozoghat a feladat és felelősségi körében, mert a bizalom és felhatalmazás szárnyakat tud adni. Szívéhez közel áll a Lámpás 92 Alapítvány áll, ahol családias környezetet teremtenek több száz fogyatékkal élő számára. Ha érdekli, hogy Ági kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 511. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Mondhatnám, hogy a mostani Head of HR pozícióm az, ahol 3 ország (Magyarország, Ausztria, Görögország) HR tevékenységéért vagyok felelős. De sokkal büszkébb vagyok a 2018-as évre, amikor Magyarország HR vezetőjévé neveztek ki és ugyanebben az évben született meg az idősebbik fiúnk is. Ekkor éreztem azt, hogy a szervezet, a kollégáim, az akkori főnököm és a Country Director is támogat abban, hogy meg tudjam valósítani a céljaimat, hogy nem kell választanom a munkám és a családom között. Ehhez elengedhetetlen volt és most is az, hogy a férjem partner legyen ebben, és együtt oldjuk meg a logisztikai kihívásokat, amiket az élet állít elénk.

Milyen távra tervez?

– Van kifejezett perspektíva a fejemben, ahová szeretném a HR-t eljuttatni, látom a hiányosságokat, amikben fejlődnünk/fejlődnöm kell. De mindig a következő lépésre koncentrálok, ami a siker felé vezet. Mint amikor maratonra készülök, minden edzésmunka hozzáad a teljes képhez, és így lehet eljutni a végső célhoz.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagyon szeretném a megszerzett tudást átadni, vagy akár kiegészíteni az egyetemi elméleti képzést a gyakorlati tapasztalataimmal. Anno a BGE-n végeztem, és a mai napig konkrétan emlékszem bizonyos előadásokra, tárgyakra, ahol külsős vendégelőadók osztották meg az élményeiket.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmailag a volt főnökeimet említeném, Urbán Juditot és Kádár Imrét, más-más okok miatt. Judit elképesztően strukturált és jól tervez, Imre pedig kiváló az ötletelésben, és szívesen adott szabad kezet a feladatokban. A magánéletben pedig a legjobb barátnőmre támaszkodom, akinek a világlátása sokban különbözik az enyémtől, így bizonyos helyzeteket segít megvilágítani egy másik perspektívából is. A gyerekeimtől kapott visszajelzések pedig tükörként szolgálnak a mindennapokban.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Alapvetően nagy hangsúlyt fektetünk arra a JYSK-nél, hogy úgy kommunikálunk és motiváljuk a kollégákat, ahogyan az a személyiség típusoknak a legmegfelelőbb. Az nagyon motiváló tud lenni, ha valaki szabadon tud mozogni a feladat és felelősségi körében. Ez a bizalom és felhatalmazás szárnyakat tud adni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Sokszor hiányzik az élmény, hogy kézzelfogható produktum nem kerül ki a kezeim közül. Nagyon szeretem a növényeket, vonz a virágkötészet és az esztétika, ami ebben a szakmában jelen van.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Egészen rossz vagyok kapcsolatok építésében, nehezen tudom tartani a kommunikációs fonalat az online térben. De amikor működik a kémia, és hasonló az értékrend, akkor nagyon nyitott vagyok a kapcsolódásra.

Mire sajnálja az idejét?

– Azokra a tevékenységekre, amelyek csak az időmet emésztik fel. Akár magánéletben, akár a munkában. Például a vásárlás és a vele járó sorban állás vagy egy cél nélküli meeting, amit megfelelő felkészüléssel és struktúrával gyorsabban is befejezhettünk volna.

Mivel lehet felbosszantani?

– Azok a helyzetek bosszantanak fel leginkább, amikor valaki nem szeretné megérteni a másik fél álláspontját, és nem hajlandó konstruktív vitára vagy akár kommunikációra sem.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szervezett keretekben a JYSK-kel évek óta támogatunk különböző alapítványokat. Szívemhez legközelebb a Lámpás 92 Alapítvány áll, akik családias környezetet teremtenek több száz fogyatékkal élő számára. Kollegáimmal összefogva rendszeresen segítünk az adományozott bútorok összeszerelésében.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az utazásra és az élmények gyűjtésére – most már a családommal.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sport. A fizikai aktivitás szerves része az életemnek. Mostanában sokat futok, de számomra az igazi kikapcsolódás a tereplovaglás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS