Molnár Ferenc: Az Ilcsi a nyolcadik gyermekem

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 05. 21., 09:15

Szeretnénk tovább fejleszteni a bio ültetvényünket, amely természetesen megőrzi az évszázados hagyományokat, amit ötvözni kívánunk a 21. század technológiájával – mondta az Üzletemnek Molnár Ferenc, az Ilcsi Szépítő Füvek Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Molnár Ferenc büszkén vallja, hogy vérbeli családi vállalkozást vezet. Rendkívül nagy a felelősségük, hiszen egy nemzetközi szinten is elismert natúrkozmetikai márka létezéséért felelnek. A minőség több, mint hatvan éve kötődik az Ilcsi névhez. A közös érdeklődés, a felelősség és a munka közelebb hozta őket a családon belül is. Ha arra is kíváncsi, hogy Molnár Ferenc hogyan motiválja a kollégáit, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 287. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Természetesen nagyon nehéz elvonatkoztatnom a saját életemet az Ilcsihez kötődő karrieremtől, mert az életem szerves része, és ahogy szoktam mondani a 8. gyermekem. Ha mégis ki kéne emelnem egy elismerést, akkor a 2018-as BCSDH hazai szervezetének változás vezetői díja lenne az.

„ Fenntartható jövőért díj. A VÁLTOZÁSVEZETŐ kategória díjazottja, aki innovatív és környezettudatos vezetőként a minősített, professzionális natúrkozmetikumok gyártásának hazai úttörője. Kiemelt érdeme van a fenntartható életmód és a természeti erőforrásokat kímélő gyártás elterjesztésében, melyet személyes életmódja is hitelesít.”

Milyen távra tervez?

– A cselekedeteimet a mindennapok határozzák meg, a gondolkodásom pedig mintha örökké élne. Konkrét terveim vannak az elkövetkezendő 10-15 évre, a többit majd később határozom meg.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A bio ültetvényünk tovább fejlesztése, mely természetesen megőrzi az évszázados hagyományokat, amit ötvözni szeretnék a 21.század technológiájával.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Természetesen az édesanyámtól, Ilcsi nénitől, aki akkora tudást és tapasztalatot adott át nekem, amit 3 egyetemtől se kaphattam volna. A másik nagy tanító mesterem maga a jó Isten, akitől mindennap tanulok valamit.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Maximálisan igyekszem odafigyelni mindegyikőjükre, úgy munkájukban, mint a magánéletükben, és ezzel igyekszem jó példával előjárni, hogy ők is hasonlóképpen cselekedjenek.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Egy kis vendéglőben szívesen kipróbálnám magam, mert szeretek az emberek kedvében járni és a finom ételek mellett egy-egy jó szóval is kedveskedni nekik.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Számomra rendkívül fontosak az emberi kapcsolatok, és ugyan sokszor ráfaragtam már, de soha nem a „számok” irányából kezdem a kapcsolatépítést, hanem az emberi oldalról. Nekem nagyon fontos, hogy az üzleti partnereimmel jó személyes kapcsolatot tarthassak.

Mire sajnálja az idejét?

– Az ostoba emberekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az ostobasággal és a szűklátókörűséggel. Számomra nagyon fontos, hogy cselekedj lokálisan és gondolkozz globálisan.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Minden olyat, ami a környezet jobbításáért tesz. A Covid elleni küzdelemben is szívesen vállalnék önkétes munkát, de sajnos a koromból eredően nem tehetem, ám önkéntesen vállalt adományokkal igyekszem pótolni ezt.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, a környezettudatosságra és a hobbijaimra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– 40 éve vitorlázom a Balatonon verseny- és túraszerűen. Számomra ez a legnagyobb kikapcsolódás, amikor kifutok a vízre a családommal vagy a barátaimmal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-08 12:19:08
Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS