Molnár Ferenc: Az Ilcsi a nyolcadik gyermekem

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 05. 21., 09:15

Szeretnénk tovább fejleszteni a bio ültetvényünket, amely természetesen megőrzi az évszázados hagyományokat, amit ötvözni kívánunk a 21. század technológiájával – mondta az Üzletemnek Molnár Ferenc, az Ilcsi Szépítő Füvek Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Molnár Ferenc büszkén vallja, hogy vérbeli családi vállalkozást vezet. Rendkívül nagy a felelősségük, hiszen egy nemzetközi szinten is elismert natúrkozmetikai márka létezéséért felelnek. A minőség több, mint hatvan éve kötődik az Ilcsi névhez. A közös érdeklődés, a felelősség és a munka közelebb hozta őket a családon belül is. Ha arra is kíváncsi, hogy Molnár Ferenc hogyan motiválja a kollégáit, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 287. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Természetesen nagyon nehéz elvonatkoztatnom a saját életemet az Ilcsihez kötődő karrieremtől, mert az életem szerves része, és ahogy szoktam mondani a 8. gyermekem. Ha mégis ki kéne emelnem egy elismerést, akkor a 2018-as BCSDH hazai szervezetének változás vezetői díja lenne az.

„ Fenntartható jövőért díj. A VÁLTOZÁSVEZETŐ kategória díjazottja, aki innovatív és környezettudatos vezetőként a minősített, professzionális natúrkozmetikumok gyártásának hazai úttörője. Kiemelt érdeme van a fenntartható életmód és a természeti erőforrásokat kímélő gyártás elterjesztésében, melyet személyes életmódja is hitelesít.”

Milyen távra tervez?

– A cselekedeteimet a mindennapok határozzák meg, a gondolkodásom pedig mintha örökké élne. Konkrét terveim vannak az elkövetkezendő 10-15 évre, a többit majd később határozom meg.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A bio ültetvényünk tovább fejlesztése, mely természetesen megőrzi az évszázados hagyományokat, amit ötvözni szeretnék a 21.század technológiájával.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Természetesen az édesanyámtól, Ilcsi nénitől, aki akkora tudást és tapasztalatot adott át nekem, amit 3 egyetemtől se kaphattam volna. A másik nagy tanító mesterem maga a jó Isten, akitől mindennap tanulok valamit.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Maximálisan igyekszem odafigyelni mindegyikőjükre, úgy munkájukban, mint a magánéletükben, és ezzel igyekszem jó példával előjárni, hogy ők is hasonlóképpen cselekedjenek.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Egy kis vendéglőben szívesen kipróbálnám magam, mert szeretek az emberek kedvében járni és a finom ételek mellett egy-egy jó szóval is kedveskedni nekik.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Számomra rendkívül fontosak az emberi kapcsolatok, és ugyan sokszor ráfaragtam már, de soha nem a „számok” irányából kezdem a kapcsolatépítést, hanem az emberi oldalról. Nekem nagyon fontos, hogy az üzleti partnereimmel jó személyes kapcsolatot tarthassak.

Mire sajnálja az idejét?

– Az ostoba emberekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az ostobasággal és a szűklátókörűséggel. Számomra nagyon fontos, hogy cselekedj lokálisan és gondolkozz globálisan.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Minden olyat, ami a környezet jobbításáért tesz. A Covid elleni küzdelemben is szívesen vállalnék önkétes munkát, de sajnos a koromból eredően nem tehetem, ám önkéntesen vállalt adományokkal igyekszem pótolni ezt.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, a környezettudatosságra és a hobbijaimra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– 40 éve vitorlázom a Balatonon verseny- és túraszerűen. Számomra ez a legnagyobb kikapcsolódás, amikor kifutok a vízre a családommal vagy a barátaimmal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.