Molnár Ferenc: Az Ilcsi a nyolcadik gyermekem

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 05. 21., 09:15

Szeretnénk tovább fejleszteni a bio ültetvényünket, amely természetesen megőrzi az évszázados hagyományokat, amit ötvözni kívánunk a 21. század technológiájával – mondta az Üzletemnek Molnár Ferenc, az Ilcsi Szépítő Füvek Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Molnár Ferenc büszkén vallja, hogy vérbeli családi vállalkozást vezet. Rendkívül nagy a felelősségük, hiszen egy nemzetközi szinten is elismert natúrkozmetikai márka létezéséért felelnek. A minőség több, mint hatvan éve kötődik az Ilcsi névhez. A közös érdeklődés, a felelősség és a munka közelebb hozta őket a családon belül is. Ha arra is kíváncsi, hogy Molnár Ferenc hogyan motiválja a kollégáit, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 287. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Természetesen nagyon nehéz elvonatkoztatnom a saját életemet az Ilcsihez kötődő karrieremtől, mert az életem szerves része, és ahogy szoktam mondani a 8. gyermekem. Ha mégis ki kéne emelnem egy elismerést, akkor a 2018-as BCSDH hazai szervezetének változás vezetői díja lenne az.

„ Fenntartható jövőért díj. A VÁLTOZÁSVEZETŐ kategória díjazottja, aki innovatív és környezettudatos vezetőként a minősített, professzionális natúrkozmetikumok gyártásának hazai úttörője. Kiemelt érdeme van a fenntartható életmód és a természeti erőforrásokat kímélő gyártás elterjesztésében, melyet személyes életmódja is hitelesít.”

Milyen távra tervez?

– A cselekedeteimet a mindennapok határozzák meg, a gondolkodásom pedig mintha örökké élne. Konkrét terveim vannak az elkövetkezendő 10-15 évre, a többit majd később határozom meg.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A bio ültetvényünk tovább fejlesztése, mely természetesen megőrzi az évszázados hagyományokat, amit ötvözni szeretnék a 21.század technológiájával.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Természetesen az édesanyámtól, Ilcsi nénitől, aki akkora tudást és tapasztalatot adott át nekem, amit 3 egyetemtől se kaphattam volna. A másik nagy tanító mesterem maga a jó Isten, akitől mindennap tanulok valamit.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Maximálisan igyekszem odafigyelni mindegyikőjükre, úgy munkájukban, mint a magánéletükben, és ezzel igyekszem jó példával előjárni, hogy ők is hasonlóképpen cselekedjenek.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Egy kis vendéglőben szívesen kipróbálnám magam, mert szeretek az emberek kedvében járni és a finom ételek mellett egy-egy jó szóval is kedveskedni nekik.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Számomra rendkívül fontosak az emberi kapcsolatok, és ugyan sokszor ráfaragtam már, de soha nem a „számok” irányából kezdem a kapcsolatépítést, hanem az emberi oldalról. Nekem nagyon fontos, hogy az üzleti partnereimmel jó személyes kapcsolatot tarthassak.

Mire sajnálja az idejét?

– Az ostoba emberekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Az ostobasággal és a szűklátókörűséggel. Számomra nagyon fontos, hogy cselekedj lokálisan és gondolkozz globálisan.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Minden olyat, ami a környezet jobbításáért tesz. A Covid elleni küzdelemben is szívesen vállalnék önkétes munkát, de sajnos a koromból eredően nem tehetem, ám önkéntesen vállalt adományokkal igyekszem pótolni ezt.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, a környezettudatosságra és a hobbijaimra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– 40 éve vitorlázom a Balatonon verseny- és túraszerűen. Számomra ez a legnagyobb kikapcsolódás, amikor kifutok a vízre a családommal vagy a barátaimmal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-16 14:10:00
A Miniszterelnökség Monitoring és Értékelési Főosztálya megbízásából elkészült a „Zöldinfrastruktúra útmutató”, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson a támogatást igénylőknek (elsősorban önkormányzatoknak) a területükön jelentkező környezeti és klímakockázatok azonosításában, és a problémák természetalapú, zöld és kékinfrastruktúra létrehozásával történő megoldásában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS