Marjai Viktor: Jó terület a LinkedIn a szakmai kapcsolatok építésére

Marjai Viktor: Jó terület a LinkedIn a szakmai kapcsolatok építésére
2022. 11. 14., 12:14

Idővel szeretném a DISC módszert középiskolai diákok számára is tanítani, bemutatni – mondta az Üzletemnek Marjai Viktor coach, kommunikációs viselkedési stílus (DISC) szakértő.

Marjai Viktor 14 év multis karrier után 2021 szeptemberében kezdett saját vállalkozásba. Azoknak a vállalkozóknak és szabadúszóknak nyújt tanácsadást és képzési anyagokat, akik a saját kommunikációs viselkedési stílusuk (DISC) ismeretében önazonos, ugyanakkor hatékony vállalkozási modellt alakítanának ki. Így hatékonyabbá tehető az ügyfélszerzés és a csapatépítés. Ha az is érdekli, Viktor hogyan építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozat 442. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Már több, mint 600 vállalkozó vett részt az elmúlt egy év során előadásaimon online, és ismerték meg a DISC módszert.

Milyen távra tervez?

– Nagyon sok tervem van, hosszú távra tervezek. A cél az, hogy minél jobban tudjam segíteni az ügyfeleim eredményeit, ezért a jövőben újabb programokat fogok készíteni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– 2023 év végén vagy 2024 elején szeretnék egy nagy, offline rendezvényt összehozni, hogy ne csak online találkozzak az ügyfeleimmel, hanem egy egész napos közös programon tanulhassanak és építhessenek kapcsolatokat.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az elmúlt egy évben több szakértővel, mentorral is dolgoztam együtt.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Kommunikációs viselkedési stílus szakértőként fontos, hogy a velem együtt dolgozókat a saját stílusuknak megfelelően tudjam motiválni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagyon érdekel a mesterséges intelligencia, a data science világa, ezt szívesen ötvözném a mostani munkámmal.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Rendszeresen járok üzleti kapcsolatépítő rendezvényekre, valamint a LinkedIn nagyon jó terület, ahol szakmai kapcsolatokat lehet építeni.

Mire sajnálja az idejét?

– Azokra a beszélgetésekre, amikor arra koncentrál valaki, hogy miért nem lehet valamit megcsinálni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyon nehéz felbosszantani, de az értetlenkedéssel idővel ki lehet hozni a béketűrésemből.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Idővel szeretném a DISC módszert középiskolai diákok számára is tanítani, bemutatni, amivel hasznos eszköztárat kaphatnak a továbbtanulás és munka világában.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Képzésre és fejlesztésre nagyon sokat költök.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Sport (asztalitenisz) és zene (didgeridoo).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-18 14:44:41
Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.
2024-06-18 11:10:00
Az áprilisi 2,6 százalék után 2024 májusában 2,7 százalékos volt az átlagos éves infláció az Európai Unióban; a tagállami adatok 0,0 százalék és 5,8 százalék között szóródtak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS