Marjai Viktor: Jó terület a LinkedIn a szakmai kapcsolatok építésére

Marjai Viktor: Jó terület a LinkedIn a szakmai kapcsolatok építésére
2022. 11. 14., 12:14

Idővel szeretném a DISC módszert középiskolai diákok számára is tanítani, bemutatni – mondta az Üzletemnek Marjai Viktor coach, kommunikációs viselkedési stílus (DISC) szakértő.

Marjai Viktor 14 év multis karrier után 2021 szeptemberében kezdett saját vállalkozásba. Azoknak a vállalkozóknak és szabadúszóknak nyújt tanácsadást és képzési anyagokat, akik a saját kommunikációs viselkedési stílusuk (DISC) ismeretében önazonos, ugyanakkor hatékony vállalkozási modellt alakítanának ki. Így hatékonyabbá tehető az ügyfélszerzés és a csapatépítés. Ha az is érdekli, Viktor hogyan építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozat 442. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Már több, mint 600 vállalkozó vett részt az elmúlt egy év során előadásaimon online, és ismerték meg a DISC módszert.

Milyen távra tervez?

– Nagyon sok tervem van, hosszú távra tervezek. A cél az, hogy minél jobban tudjam segíteni az ügyfeleim eredményeit, ezért a jövőben újabb programokat fogok készíteni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– 2023 év végén vagy 2024 elején szeretnék egy nagy, offline rendezvényt összehozni, hogy ne csak online találkozzak az ügyfeleimmel, hanem egy egész napos közös programon tanulhassanak és építhessenek kapcsolatokat.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Az elmúlt egy évben több szakértővel, mentorral is dolgoztam együtt.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Kommunikációs viselkedési stílus szakértőként fontos, hogy a velem együtt dolgozókat a saját stílusuknak megfelelően tudjam motiválni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nagyon érdekel a mesterséges intelligencia, a data science világa, ezt szívesen ötvözném a mostani munkámmal.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Rendszeresen járok üzleti kapcsolatépítő rendezvényekre, valamint a LinkedIn nagyon jó terület, ahol szakmai kapcsolatokat lehet építeni.

Mire sajnálja az idejét?

– Azokra a beszélgetésekre, amikor arra koncentrál valaki, hogy miért nem lehet valamit megcsinálni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyon nehéz felbosszantani, de az értetlenkedéssel idővel ki lehet hozni a béketűrésemből.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Idővel szeretném a DISC módszert középiskolai diákok számára is tanítani, bemutatni, amivel hasznos eszköztárat kaphatnak a továbbtanulás és munka világában.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Képzésre és fejlesztésre nagyon sokat költök.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Sport (asztalitenisz) és zene (didgeridoo).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS