Laczkó Gábor: Visszaigazolással, felhatalmazással és támogatással motiválom a kollégáimat

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 03. 13., 10:45

Minden nappal, többet tapasztalok, és több vagyok a kudarcokkal és a sikerekkel együtt – mondta az Üzletemnek Laczkó Gábor, a Stylers Group társalapítója.

Laczkó Gábor a már 16 éve működő Stylers Groupra úgy tekint, mint saját gyermekére. Hogy vezető társaival közösen szépen „nevelte” a céget, azt bizonyítja, hogy az Egyesült Államokban működő megoldásaikon keresztül páratlan tapasztalatot szereztek komplex informatikai rendszerek kialakítása és működtetése során. Informatikai megoldásokat a tervezéstől kezdve a legösszetettebb fejlesztéseken át az üzemeltetésig biztosítanak. Hogy a sok munka mögött mi áll, az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 160. interjújából.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Ma a mai napot, holnap a holnapot és így tovább. Minden nappal, többet tapasztalok és több vagyok a kudarcokkal és a sikerekkel együtt.

– Milyen távra tervez?

– Mivel alapítója vagyok a Stylers Group csoportnak, ami már 16 éve működik, így ez olyan, mint egy saját gyermek. Az ember pedig csak úgy nem dobja el a saját gyerekét. Tehát hosszú távra tervezek.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Konkrét szakmai bakancslista nincsen. Szeretnék minél többet tapasztalni különböző területeken. Az IT érdeklődésem mellett, különösen érdekel az elméleti fizika, a pszichológia és vezetéselmélet is. Ezeket ötvözve szeretném tudatosan beépíteni a saját hétköznapi munkámba.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Talán inkább átfogalmaznám, hogy mitől tanultam a legtöbbet. Három fontos állomást tudok meghatározni. Az egyik a csapatsport múltam, ami megtanított együttműködni, segíteni és közösen harcolni egy célért. A másik a kollégium, ami felkészített a felnőtt életre és az alkalmazkodásra. A harmadik pedig a cégcsoportunk, és azon belül is a Braining Hub IT oktatási centrum vezetése, ami naponta hoz kihívást és vár el azonnali döntéseket.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Ez mindenkinél egyéni, de ha össze kellene foglalnom, akkor visszaigazolással, felhatalmazással és támogatással.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Talán elméleti fizikus vagy fiataloknál lennék kézilabda edző.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Alapvetően úgy gondolom, hogy ha sokat adunk, akkor az egy idő után megtérül. Fontos, hogy a megtérülést nem várom el, viszont ha jön, akkor örülök neki.

– Mire sajnálja az idejét?

– Vásárlásra.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki nem egyenes, az talán idegesít.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Oktatást, tanítást!

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Minőségi együtt töltött időre a családommal, jelentsen ez egy jó éttermet vagy akár egy utazást. És persze a futócipőre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egyértelműen a futás, az edzés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 30., 15:10
Hektikusan mozogtak az árak a vidéki ingatlanpiacon 2024 első négy hónapjában; a használt házak átlagos négyzetméterára egy év alatt majdnem negyedével emelkedett, addig a téglalakásoké csökkent – ismertette Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója a piac legfrissebb változásait.
2024-05-30 18:10:34
A Temu megjelenése nagyobb piaci sokkot okozott a hazai e-kereskedelemben, mint a koronavírus-járvány és az ukrán háború. Aki átgondoltan használja a mesterséges intelligenciát, kiemelkedhet a versenytársai közül, ugyanakkor az új technológia olyan eszközt ad a kiberbűnözők kezébe, amellyel manipulált ajánlatokat hozhatnak létre.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS