Laczkó Gábor: Visszaigazolással, felhatalmazással és támogatással motiválom a kollégáimat

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 03. 13., 10:45

Minden nappal, többet tapasztalok, és több vagyok a kudarcokkal és a sikerekkel együtt – mondta az Üzletemnek Laczkó Gábor, a Stylers Group társalapítója.

Laczkó Gábor a már 16 éve működő Stylers Groupra úgy tekint, mint saját gyermekére. Hogy vezető társaival közösen szépen „nevelte” a céget, azt bizonyítja, hogy az Egyesült Államokban működő megoldásaikon keresztül páratlan tapasztalatot szereztek komplex informatikai rendszerek kialakítása és működtetése során. Informatikai megoldásokat a tervezéstől kezdve a legösszetettebb fejlesztéseken át az üzemeltetésig biztosítanak. Hogy a sok munka mögött mi áll, az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 160. interjújából.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Ma a mai napot, holnap a holnapot és így tovább. Minden nappal, többet tapasztalok és több vagyok a kudarcokkal és a sikerekkel együtt.

– Milyen távra tervez?

– Mivel alapítója vagyok a Stylers Group csoportnak, ami már 16 éve működik, így ez olyan, mint egy saját gyermek. Az ember pedig csak úgy nem dobja el a saját gyerekét. Tehát hosszú távra tervezek.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Konkrét szakmai bakancslista nincsen. Szeretnék minél többet tapasztalni különböző területeken. Az IT érdeklődésem mellett, különösen érdekel az elméleti fizika, a pszichológia és vezetéselmélet is. Ezeket ötvözve szeretném tudatosan beépíteni a saját hétköznapi munkámba.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Talán inkább átfogalmaznám, hogy mitől tanultam a legtöbbet. Három fontos állomást tudok meghatározni. Az egyik a csapatsport múltam, ami megtanított együttműködni, segíteni és közösen harcolni egy célért. A másik a kollégium, ami felkészített a felnőtt életre és az alkalmazkodásra. A harmadik pedig a cégcsoportunk, és azon belül is a Braining Hub IT oktatási centrum vezetése, ami naponta hoz kihívást és vár el azonnali döntéseket.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Ez mindenkinél egyéni, de ha össze kellene foglalnom, akkor visszaigazolással, felhatalmazással és támogatással.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Talán elméleti fizikus vagy fiataloknál lennék kézilabda edző.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Alapvetően úgy gondolom, hogy ha sokat adunk, akkor az egy idő után megtérül. Fontos, hogy a megtérülést nem várom el, viszont ha jön, akkor örülök neki.

– Mire sajnálja az idejét?

– Vásárlásra.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki nem egyenes, az talán idegesít.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Oktatást, tanítást!

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Minőségi együtt töltött időre a családommal, jelentsen ez egy jó éttermet vagy akár egy utazást. És persze a futócipőre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egyértelműen a futás, az edzés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS