Laczkó Gábor: Visszaigazolással, felhatalmazással és támogatással motiválom a kollégáimat

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 03. 13., 10:45

Minden nappal, többet tapasztalok, és több vagyok a kudarcokkal és a sikerekkel együtt – mondta az Üzletemnek Laczkó Gábor, a Stylers Group társalapítója.

Laczkó Gábor a már 16 éve működő Stylers Groupra úgy tekint, mint saját gyermekére. Hogy vezető társaival közösen szépen „nevelte” a céget, azt bizonyítja, hogy az Egyesült Államokban működő megoldásaikon keresztül páratlan tapasztalatot szereztek komplex informatikai rendszerek kialakítása és működtetése során. Informatikai megoldásokat a tervezéstől kezdve a legösszetettebb fejlesztéseken át az üzemeltetésig biztosítanak. Hogy a sok munka mögött mi áll, az is kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 160. interjújából.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Ma a mai napot, holnap a holnapot és így tovább. Minden nappal, többet tapasztalok és több vagyok a kudarcokkal és a sikerekkel együtt.

– Milyen távra tervez?

– Mivel alapítója vagyok a Stylers Group csoportnak, ami már 16 éve működik, így ez olyan, mint egy saját gyermek. Az ember pedig csak úgy nem dobja el a saját gyerekét. Tehát hosszú távra tervezek.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Konkrét szakmai bakancslista nincsen. Szeretnék minél többet tapasztalni különböző területeken. Az IT érdeklődésem mellett, különösen érdekel az elméleti fizika, a pszichológia és vezetéselmélet is. Ezeket ötvözve szeretném tudatosan beépíteni a saját hétköznapi munkámba.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Talán inkább átfogalmaznám, hogy mitől tanultam a legtöbbet. Három fontos állomást tudok meghatározni. Az egyik a csapatsport múltam, ami megtanított együttműködni, segíteni és közösen harcolni egy célért. A másik a kollégium, ami felkészített a felnőtt életre és az alkalmazkodásra. A harmadik pedig a cégcsoportunk, és azon belül is a Braining Hub IT oktatási centrum vezetése, ami naponta hoz kihívást és vár el azonnali döntéseket.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Ez mindenkinél egyéni, de ha össze kellene foglalnom, akkor visszaigazolással, felhatalmazással és támogatással.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Talán elméleti fizikus vagy fiataloknál lennék kézilabda edző.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Alapvetően úgy gondolom, hogy ha sokat adunk, akkor az egy idő után megtérül. Fontos, hogy a megtérülést nem várom el, viszont ha jön, akkor örülök neki.

– Mire sajnálja az idejét?

– Vásárlásra.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki nem egyenes, az talán idegesít.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Oktatást, tanítást!

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Minőségi együtt töltött időre a családommal, jelentsen ez egy jó éttermet vagy akár egy utazást. És persze a futócipőre.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egyértelműen a futás, az edzés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 14:14:00
A kormány június 30-ig meghosszabbítja annak a korábbi döntésének a határidejét, amelynek értelmében egyes intézményi befektetők és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a látra szóló és legfeljebb egyéves futamidejű betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamának mértékénél.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS