Kőszegi András: A misszióm és az értékeim határoznak meg

Kőszegi András: A misszióm és az értékeim határoznak meg
2023. 02. 23., 12:49

Nem nekem kell lefölöznöm a kollégáim napi sikereit, amelyekért ők dolgoztak meg – mondta az Üzletemnek Kőszegi András márkatanácsadó.

Kőszegi András állítja, hogy a rengeteg pénzen megvett tudás még nem tehetség. Ezért egyre többet foglalkoztatja a valóban tehetséges fiatalok esélynélküliségének problémája. Természetesen az is izgatja, hogyan lehet másoktól tanulni. Nyilván tőle is rengeteg mindent lesnek el kollégái, akiket a lehető legszabadabban hagy dolgozni. Ha érdekli, hogy András hogyan építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 462. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Közéleti ismerkedésemet 1985-ben kezdtem, és még mindig itt vagyok! Minden nap csúcson vagyok, amikor azt mondja nekem valaki, amit egy holland üzletember mondott Mumbai-ban, a World CSR Congress-en az előadásom után: „András előadása a márkaépítés és a CSR értékéről tiszta és világos volt. Olyan betekintést és tippeket adott, amelyeket azonnal alkalmazni tudok a saját vállalkozásomban.” Ezután meghívott, hogy ezt mondjam el a Szingapúri Menedzsment Egyetemen is egy szemináriumon.

Milyen távra tervez?

– A misszióm és az értékeim határoznak meg. Hosszú távban gondolkodom, de rövid távra tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincsen bakancslistám, de talán majd egyszer azt mondják rólam: egy kicsit hozzá tettem ahhoz, hogy jobb lett a „szakmai” világ.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– 2002-ben rádiós műsorvezetőként dolgoztam, és egy akkori print üzleti magazinban (InternetKalauz) készült velem egy nagy interjú, a címlapra kerültem, ahol ezt idézték tőlem: „Mindenkitől lehet valamit tanulni”. Ezt tartom most is. Sok embertől sokat tanultam.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Hagyom őket a lehető legszabadabban dolgozni, és ha elakadnak, támogatom őket, hogy újra a lehető legszabadabban dolgozzanak, és a napi sikereiket, amikért ők dolgoztak meg, nem nekem kell lefölöznöm.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Amennyiben szakmaként nézzük, akkor autóversenyzőként. Ott nagyon kell tudni, hogy mikor nyomod tövig a gázt, mikor fékezel, hogy mindig az ideális íven maradj, és tudnod kell azt is, hogy mikor kell arról letérni.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Érték alapon, rengeteg kommunikációval, megbízhatósággal. Amennyiben lehet, személyesen.

Mire sajnálja az idejét?

– A végeláthatatlan, bürokratikus ügyintézésekre és a sorban állásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Egyre kevesebb dologgal, de a nyilvánvaló hazugságokkal, rosszindulattal és az igénytelenséggel nem vagyok jóban.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A rengeteg pénzen megvett tudás még nem tehetség. Egyre többet foglalkoztata valóban tehetséges, szorgalmas gyerekek, fiatalok esélynélkülisége.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Inkább mire sajnálom! Minden előbb-utóbb kidobandó felesleges tárgyra. De az eredeti kérdésre válaszolva, a családom jóllétére sosem sajnálom.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az utazás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.