Koppány Olivér: Amerikai tapasztalat magyar kötődéssel

Koppány Olivér: Amerikai tapasztalat magyar kötődéssel
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 01. 19., 10:28

Szeretném, hogy az iroda, ahol dolgozom, más országokban is terjeszkedhessen – mondta az Üzletemnek Koppány Olivér ügyvéd, külföldi jogi tanácsadó (KNP LAW).

Koppány Olivér az Egyesült Államokban szerzett jogi végzettséget, tudását most Magyarországon (is) kamatoztatja. Mint mondja: rengeteget tanult édesanyjától, többek között azt, hogyan kell egy ügyvédi irodát vezetni. Mostanában több üzleti fejlesztésben is részt vesz, és szívesen lenne (ismét) jégkorong edző. Ha kíváncsi rá, hogy Olivér mivel motiválja a kollégáit, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 373. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Úgy érzem, hogy a csúcsot még nem értem el, azonban vannak a karrieremnek olyan pontjai, amelyekre joggal büszke lehetek. Sikernek tekintem, hogy az Egyesült Államokban szerzett jogi végzettséggel és tapasztalattal egy magyarországi székhelyű ügyvédi iroda vezetésében vállalhatok szerepet, illetve, hogy az amerikai tapasztalat és a magyar kötődésem együttes meglétére igény van és ezt sikerrel tudom hasznosítani.

Milyen távra tervez?

– Alapvetően öt évre szoktam tervezni, de a terveim valamilyen mértékben rugalmasak és alkalmazkodhatnak a rajtam kívülálló körülményekhez.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnék csinálni egy LL.M-et. Szeretném, hogy az iroda, ahol dolgozom, más országokban is terjeszkedhessen.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Elsősorban anyukámtól, dr. Nagy-Koppány Kornéliától tanultam. Főleg azt, hogy hogyan kell vezetni egy ügyvédi irodát, mi az üzletfejlesztés, miért fontos egy csapatot építeni, felismerni, hogy minden embernek más fontos és mindenki máshogyan boldog. Továbbá nagyon sokat tanultam az amerikai évek alatti főnökeimtől Chris McKenna-tól és David Mortlock Willkie-től. Előbbitől az ügyvédi hivatás üzleti részét, hogyan működik az üzletfeljesztés, hogyan lesz egy potenciális ügyfélből elégedett ügyfél. David-től inkább az emberi oldalát az irodavezetésnek, azaz hogy mitől lesz jó főnök egy főnök.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Minden kollégámat személyre szabottan igyekszem motiválni, egy ügyvédet és egy jelöltet nem feltétlenül lehet ugyanazzal motiválni. Meglátásom szerint a munka változatossága és a versenyképes fizetés elengedhetetlen. Az irodánkban próbálunk máshogy viszonyulni a kollégákhoz, mint más helyeken. Egy jelölt sok jogterületbe beleláthat és eldöntheti, hogy a későbbiekben mi érdekli. Ez egy jelentős motivációs tényező a szakmánkban. De próbálunk irodai (például péntekenkénti közös hamburgerezés) és irodán kívüli (karácsonyi vacsora, nyári piknik) programokkal is helyt állni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha nem lennék a jogi pályán főállásban, akkor valószínűleg a korábbi hobbim alapján jégkorong edző lennék. Washington DC-ben lehetőségem volt több évig edzeni fiatalokat ebben a remek sportágban, szívesen csinálnám napi szinten. De mostanában több üzleti befektetésben is részt veszek, ez a pálya sem állna messze tőlem.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Elsősorban a meglévő ügyfeleken keresztül és különböző szakmai egyesületekben való részvétellel igyekszem új embereket megismerni. De egy ügyvédnek elengedhetetlen, hogy széles körű ismeretsége legyen, és én igen könnyen tudok kapcsolatot teremteni különböző hátterű vagy nemzetiségű emberekkel – szóval a kapcsolatok folyamatosan épülnek.

Mire sajnálja az idejét?

– Arra, amiben sem a karrieremben, sem a magánéletemben nem tudok fejlődést elérni, aminek nincs célja vagy értelme. Nagyon szeretek utazni, de nagyon sajnálom az utazással töltött, felesleges időt, például kiutazni a reptérre, várni és a többi kellemetlen része. Mivel gyakran utazom az USA-ba és vissza, sajnálom az időeltolódás miatti kiesett vagy elvesztett napokat.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valamit sokszor kell elmagyarázni vagy átbeszélni miután azt már kellő részletességgel megbeszéltünk.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Sok pro bono munkát végez az irodánk. Ezekkel igyekszem jogi segítséget nyújtani azoknak, akinek erre korlátozott lehetősége van. Például évek óta támogatunk egy árvaházat, akiknek nem csak anyagi, de jogi segítségre is gyakran van szükségük. Egyébként a hoki-edzés is ilyen munka volt és jelenleg jogi egyetemi továbbképzésen is tanítok – ez mind önkénteskedés.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Egyszer azt hallottam, hogy azon nem szabad spórolni, ami közöttem és a talaj között van, szóval autógumi, cipő és ágymatrac.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A futás, főleg, hogy nem vagyok egy versenyfutó, az nagyon jól ki tud kapcsolni. Ezen kívül nagyon kedvelem a feleségemmel együtt a „true crime” történeketeket, a valós bűncselekményeket feldolgozó műsorokat, lehet az sorozat, podcast vagy éppen könyv. Továbbá az NFL és az NHL meccsek is ide tartoznak, de az időeltolódás miatt ezekhez már nehézkesebben férek hozzá.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS