Kocsis Edmund: Örülök, ha hozzájárulhatok mások sikeréhez

Kocsis Edmund: Örülök, ha hozzájárulhatok mások sikeréhez
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 04., 10:53

Olyan projekteket keresek, ahol fontos a társadalmi szerepvállalás és a fenntarthatóság. Jelenleg a SUPREVA fejlesztése és megismertetése az egyik fő célom – mondta az Üzletemnek Kocsis Edmund, a SUPREVA Magyarország ügyvezetője.

Kocsis Edmund azt vallja, hogy az élet teli van tanulási lehetőségekkel, nem szabad félni kérdezni és hibázni. Szeret minél nagyobb szabadságot biztosítani a munkatársainak, hogy a saját kreativitásukkal és meglátásukkal ők is alkotni tudjanak. Ahhoz, hogy ő maga is alkosson, napjait húsz perc meditálással kezdi. Ha az is érdekli, hogy Edmund miként építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 416. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Szerencsés vagyok, hogy olyan szuper csapat élén állhattam, akikkel nulláról felépítettük fel a NetPincér GO-t, és megismertettük a hazai piaccal a 30 percen belüli kiszállítást. Nagyon rövid idő alatt elértük a több tízezer napi kiszállítást, és a kínálatunkban tudhattunk olyan étteremláncokat, mint a McDonald’s, amelyektől abban az időben még elképzelhetetlen lett volna szolgáltatásként a házhozszállítás. Rendkívül mozgalmas időszak volt ez akkoriban, ahol rengeteget lehetett tanulni amellett, hogy éreztük: nagyszerű lehetőséget biztosítunk mind az éttermeknek, mind a vásárlóknak.

Milyen távra tervez?

– A hosszú távokat osztom fel rövid távú célokra, hogy a végeredmény ne nagyon térjen el a tervemtől.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A kihívásokat és a bennük rejlő lehetőségeket próbálom megtalálni, meglátni, így nem feltétlenül bakancslistát írok. Igyekszem minél többet segíteni induló startupoknak, és valamit vissza is adni a közösségnek. Olyan projekteket keresek, ahol fontos a társadalmi szerepvállalás és a fenntarthatóság. Jelenleg azonban a SUPREVA fejlesztése és megismertetése az egyik fő célom, mert amellett, hogy nagyon komoly szakmai kihívással is kell szembesülnöm, egy esernyő alatt, óriási segítséget is tudunk nyújtani a kis- és középvállalati szektornak szolgáltatásainkkal.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szüleimtől, rossz és jó főnököktől, munkatársaktók, beosztottaktól, barátoktól és a saját hibáimból. Az élet teli van tanulási lehetőségekkel, nem szabad félni kérdezni és hibázni, csak úgy lehet haladni és fejlődni.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Mindig arra próbálok fókuszálni, hogy ne alá-fölé rendelt szervezeti struktúrát építsek fel, hanem olyan csapatot, amelyikkel együtt küzdünk és dolgozunk egy cél megvalósításán. Szeretek minél nagyobb szabadságot biztosítani a munkatársaimnak, hogy a saját kreativitásukkal és meglátásukkal ők is alkotni tudjanak és ne csak feladatokat hajtsanak végre.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A mostani munkámra sem tudnék „szakmaként” hivatkozni, mert rendkívül változatos a feladatok és kihívások tekintetében, mindig tud újat mutatni. Mindemellett, ha tehetném, szívesen foglalkoznék oktatással, tanítással.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ambivertált beállítottságomnak és nyitottságomnak köszönhetően viszonylag könnyen megtalálom a közös hangot mindenkivel. Legyen szó szakmai rendezvényekről, előadásokról vagy networking eseményekről, szívesen részt veszek mindenen, ha érdekes a téma.

Mire sajnálja az idejét?

– Adminisztrációra és a bürokrácia útvesztőiben az útkeresésre, továbbá film- és sorozatnézés közben sokszor sajnos csak azon jár az eszem, hogy mi mást tudnék helyette csinálni.

Mivel lehet felbosszantani?

– A nem egyenes beszéd, sumákolás és lustaság hármasától ki tudok néha zökkenni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szokásos adományozásokon kívül szívesen vállalok pro bono mentorálást frissen alakuló cégeknek. A mentorálásban kicsit megélhetem én is a tanítási vágyamat, és ahogy már említettem, szívesen adok vissza ezzel a közösségnek. Engem is inspirálnak ezek a kapcsolatok, örömmel tölt el, ha hozzájárulhatok mások sikeréhez.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra, utazásra és a kikapcsolódásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Minden reggelemet 20 perc meditálással kezdem, ezen felül a sok olvasás mellett nagyon aktív életet élek. Brazil Jiu Jitsu edzésektől kezdve box edzéseken át egészen sakkozásig és kirándulásig. Ahhoz, hogy a maximumot tudjam kihozni a munkában és állandóan teljes lángon égjek, fontosnak tartom a sokrétű aktív pihenést, ami a kikapcsolódás mellett megtanít a küzdelemre is.

(Fotó: SUPREVA)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS