Kocsis Edmund: Örülök, ha hozzájárulhatok mások sikeréhez

Kocsis Edmund: Örülök, ha hozzájárulhatok mások sikeréhez
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 04., 10:53

Olyan projekteket keresek, ahol fontos a társadalmi szerepvállalás és a fenntarthatóság. Jelenleg a SUPREVA fejlesztése és megismertetése az egyik fő célom – mondta az Üzletemnek Kocsis Edmund, a SUPREVA Magyarország ügyvezetője.

Kocsis Edmund azt vallja, hogy az élet teli van tanulási lehetőségekkel, nem szabad félni kérdezni és hibázni. Szeret minél nagyobb szabadságot biztosítani a munkatársainak, hogy a saját kreativitásukkal és meglátásukkal ők is alkotni tudjanak. Ahhoz, hogy ő maga is alkosson, napjait húsz perc meditálással kezdi. Ha az is érdekli, hogy Edmund miként építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 416. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Szerencsés vagyok, hogy olyan szuper csapat élén állhattam, akikkel nulláról felépítettük fel a NetPincér GO-t, és megismertettük a hazai piaccal a 30 percen belüli kiszállítást. Nagyon rövid idő alatt elértük a több tízezer napi kiszállítást, és a kínálatunkban tudhattunk olyan étteremláncokat, mint a McDonald’s, amelyektől abban az időben még elképzelhetetlen lett volna szolgáltatásként a házhozszállítás. Rendkívül mozgalmas időszak volt ez akkoriban, ahol rengeteget lehetett tanulni amellett, hogy éreztük: nagyszerű lehetőséget biztosítunk mind az éttermeknek, mind a vásárlóknak.

Milyen távra tervez?

– A hosszú távokat osztom fel rövid távú célokra, hogy a végeredmény ne nagyon térjen el a tervemtől.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A kihívásokat és a bennük rejlő lehetőségeket próbálom megtalálni, meglátni, így nem feltétlenül bakancslistát írok. Igyekszem minél többet segíteni induló startupoknak, és valamit vissza is adni a közösségnek. Olyan projekteket keresek, ahol fontos a társadalmi szerepvállalás és a fenntarthatóság. Jelenleg azonban a SUPREVA fejlesztése és megismertetése az egyik fő célom, mert amellett, hogy nagyon komoly szakmai kihívással is kell szembesülnöm, egy esernyő alatt, óriási segítséget is tudunk nyújtani a kis- és középvállalati szektornak szolgáltatásainkkal.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szüleimtől, rossz és jó főnököktől, munkatársaktók, beosztottaktól, barátoktól és a saját hibáimból. Az élet teli van tanulási lehetőségekkel, nem szabad félni kérdezni és hibázni, csak úgy lehet haladni és fejlődni.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Mindig arra próbálok fókuszálni, hogy ne alá-fölé rendelt szervezeti struktúrát építsek fel, hanem olyan csapatot, amelyikkel együtt küzdünk és dolgozunk egy cél megvalósításán. Szeretek minél nagyobb szabadságot biztosítani a munkatársaimnak, hogy a saját kreativitásukkal és meglátásukkal ők is alkotni tudjanak és ne csak feladatokat hajtsanak végre.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A mostani munkámra sem tudnék „szakmaként” hivatkozni, mert rendkívül változatos a feladatok és kihívások tekintetében, mindig tud újat mutatni. Mindemellett, ha tehetném, szívesen foglalkoznék oktatással, tanítással.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ambivertált beállítottságomnak és nyitottságomnak köszönhetően viszonylag könnyen megtalálom a közös hangot mindenkivel. Legyen szó szakmai rendezvényekről, előadásokról vagy networking eseményekről, szívesen részt veszek mindenen, ha érdekes a téma.

Mire sajnálja az idejét?

– Adminisztrációra és a bürokrácia útvesztőiben az útkeresésre, továbbá film- és sorozatnézés közben sokszor sajnos csak azon jár az eszem, hogy mi mást tudnék helyette csinálni.

Mivel lehet felbosszantani?

– A nem egyenes beszéd, sumákolás és lustaság hármasától ki tudok néha zökkenni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szokásos adományozásokon kívül szívesen vállalok pro bono mentorálást frissen alakuló cégeknek. A mentorálásban kicsit megélhetem én is a tanítási vágyamat, és ahogy már említettem, szívesen adok vissza ezzel a közösségnek. Engem is inspirálnak ezek a kapcsolatok, örömmel tölt el, ha hozzájárulhatok mások sikeréhez.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra, utazásra és a kikapcsolódásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Minden reggelemet 20 perc meditálással kezdem, ezen felül a sok olvasás mellett nagyon aktív életet élek. Brazil Jiu Jitsu edzésektől kezdve box edzéseken át egészen sakkozásig és kirándulásig. Ahhoz, hogy a maximumot tudjam kihozni a munkában és állandóan teljes lángon égjek, fontosnak tartom a sokrétű aktív pihenést, ami a kikapcsolódás mellett megtanít a küzdelemre is.

(Fotó: SUPREVA)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-28 18:48:50
A felhőalapú IT rendszerekkel a vállalatok gyors, megbízható és könnyen elérhető technológiai szolgáltatásokhoz jutnak. A felhőtechnológia alkalmazása ugyanakkor biztonsági kihívást is jelent a hozzáférések kezelése szempontjából.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Hazugság, hogy a kormány elállna az orosz Roszatommal való együttműködéstől a paksi bővítésben, a francia Framatome szerepének növelése az irányítástechnikai rendszer szállítására vonatkozik, miután német konzorciumi partnere, a Siemens Energy politikai okok miatt még nem kapott exportengedélyt – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.