Kocsis Edmund: Örülök, ha hozzájárulhatok mások sikeréhez

Kocsis Edmund: Örülök, ha hozzájárulhatok mások sikeréhez
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 04., 10:53

Olyan projekteket keresek, ahol fontos a társadalmi szerepvállalás és a fenntarthatóság. Jelenleg a SUPREVA fejlesztése és megismertetése az egyik fő célom – mondta az Üzletemnek Kocsis Edmund, a SUPREVA Magyarország ügyvezetője.

Kocsis Edmund azt vallja, hogy az élet teli van tanulási lehetőségekkel, nem szabad félni kérdezni és hibázni. Szeret minél nagyobb szabadságot biztosítani a munkatársainak, hogy a saját kreativitásukkal és meglátásukkal ők is alkotni tudjanak. Ahhoz, hogy ő maga is alkosson, napjait húsz perc meditálással kezdi. Ha az is érdekli, hogy Edmund miként építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 416. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Szerencsés vagyok, hogy olyan szuper csapat élén állhattam, akikkel nulláról felépítettük fel a NetPincér GO-t, és megismertettük a hazai piaccal a 30 percen belüli kiszállítást. Nagyon rövid idő alatt elértük a több tízezer napi kiszállítást, és a kínálatunkban tudhattunk olyan étteremláncokat, mint a McDonald’s, amelyektől abban az időben még elképzelhetetlen lett volna szolgáltatásként a házhozszállítás. Rendkívül mozgalmas időszak volt ez akkoriban, ahol rengeteget lehetett tanulni amellett, hogy éreztük: nagyszerű lehetőséget biztosítunk mind az éttermeknek, mind a vásárlóknak.

Milyen távra tervez?

– A hosszú távokat osztom fel rövid távú célokra, hogy a végeredmény ne nagyon térjen el a tervemtől.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A kihívásokat és a bennük rejlő lehetőségeket próbálom megtalálni, meglátni, így nem feltétlenül bakancslistát írok. Igyekszem minél többet segíteni induló startupoknak, és valamit vissza is adni a közösségnek. Olyan projekteket keresek, ahol fontos a társadalmi szerepvállalás és a fenntarthatóság. Jelenleg azonban a SUPREVA fejlesztése és megismertetése az egyik fő célom, mert amellett, hogy nagyon komoly szakmai kihívással is kell szembesülnöm, egy esernyő alatt, óriási segítséget is tudunk nyújtani a kis- és középvállalati szektornak szolgáltatásainkkal.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szüleimtől, rossz és jó főnököktől, munkatársaktók, beosztottaktól, barátoktól és a saját hibáimból. Az élet teli van tanulási lehetőségekkel, nem szabad félni kérdezni és hibázni, csak úgy lehet haladni és fejlődni.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Mindig arra próbálok fókuszálni, hogy ne alá-fölé rendelt szervezeti struktúrát építsek fel, hanem olyan csapatot, amelyikkel együtt küzdünk és dolgozunk egy cél megvalósításán. Szeretek minél nagyobb szabadságot biztosítani a munkatársaimnak, hogy a saját kreativitásukkal és meglátásukkal ők is alkotni tudjanak és ne csak feladatokat hajtsanak végre.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A mostani munkámra sem tudnék „szakmaként” hivatkozni, mert rendkívül változatos a feladatok és kihívások tekintetében, mindig tud újat mutatni. Mindemellett, ha tehetném, szívesen foglalkoznék oktatással, tanítással.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ambivertált beállítottságomnak és nyitottságomnak köszönhetően viszonylag könnyen megtalálom a közös hangot mindenkivel. Legyen szó szakmai rendezvényekről, előadásokról vagy networking eseményekről, szívesen részt veszek mindenen, ha érdekes a téma.

Mire sajnálja az idejét?

– Adminisztrációra és a bürokrácia útvesztőiben az útkeresésre, továbbá film- és sorozatnézés közben sokszor sajnos csak azon jár az eszem, hogy mi mást tudnék helyette csinálni.

Mivel lehet felbosszantani?

– A nem egyenes beszéd, sumákolás és lustaság hármasától ki tudok néha zökkenni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szokásos adományozásokon kívül szívesen vállalok pro bono mentorálást frissen alakuló cégeknek. A mentorálásban kicsit megélhetem én is a tanítási vágyamat, és ahogy már említettem, szívesen adok vissza ezzel a közösségnek. Engem is inspirálnak ezek a kapcsolatok, örömmel tölt el, ha hozzájárulhatok mások sikeréhez.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra, utazásra és a kikapcsolódásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Minden reggelemet 20 perc meditálással kezdem, ezen felül a sok olvasás mellett nagyon aktív életet élek. Brazil Jiu Jitsu edzésektől kezdve box edzéseken át egészen sakkozásig és kirándulásig. Ahhoz, hogy a maximumot tudjam kihozni a munkában és állandóan teljes lángon égjek, fontosnak tartom a sokrétű aktív pihenést, ami a kikapcsolódás mellett megtanít a küzdelemre is.

(Fotó: SUPREVA)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS