Kocsis Edmund: Örülök, ha hozzájárulhatok mások sikeréhez

Kocsis Edmund: Örülök, ha hozzájárulhatok mások sikeréhez
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 04., 10:53

Olyan projekteket keresek, ahol fontos a társadalmi szerepvállalás és a fenntarthatóság. Jelenleg a SUPREVA fejlesztése és megismertetése az egyik fő célom – mondta az Üzletemnek Kocsis Edmund, a SUPREVA Magyarország ügyvezetője.

Kocsis Edmund azt vallja, hogy az élet teli van tanulási lehetőségekkel, nem szabad félni kérdezni és hibázni. Szeret minél nagyobb szabadságot biztosítani a munkatársainak, hogy a saját kreativitásukkal és meglátásukkal ők is alkotni tudjanak. Ahhoz, hogy ő maga is alkosson, napjait húsz perc meditálással kezdi. Ha az is érdekli, hogy Edmund miként építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 416. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Szerencsés vagyok, hogy olyan szuper csapat élén állhattam, akikkel nulláról felépítettük fel a NetPincér GO-t, és megismertettük a hazai piaccal a 30 percen belüli kiszállítást. Nagyon rövid idő alatt elértük a több tízezer napi kiszállítást, és a kínálatunkban tudhattunk olyan étteremláncokat, mint a McDonald’s, amelyektől abban az időben még elképzelhetetlen lett volna szolgáltatásként a házhozszállítás. Rendkívül mozgalmas időszak volt ez akkoriban, ahol rengeteget lehetett tanulni amellett, hogy éreztük: nagyszerű lehetőséget biztosítunk mind az éttermeknek, mind a vásárlóknak.

Milyen távra tervez?

– A hosszú távokat osztom fel rövid távú célokra, hogy a végeredmény ne nagyon térjen el a tervemtől.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A kihívásokat és a bennük rejlő lehetőségeket próbálom megtalálni, meglátni, így nem feltétlenül bakancslistát írok. Igyekszem minél többet segíteni induló startupoknak, és valamit vissza is adni a közösségnek. Olyan projekteket keresek, ahol fontos a társadalmi szerepvállalás és a fenntarthatóság. Jelenleg azonban a SUPREVA fejlesztése és megismertetése az egyik fő célom, mert amellett, hogy nagyon komoly szakmai kihívással is kell szembesülnöm, egy esernyő alatt, óriási segítséget is tudunk nyújtani a kis- és középvállalati szektornak szolgáltatásainkkal.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szüleimtől, rossz és jó főnököktől, munkatársaktók, beosztottaktól, barátoktól és a saját hibáimból. Az élet teli van tanulási lehetőségekkel, nem szabad félni kérdezni és hibázni, csak úgy lehet haladni és fejlődni.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Mindig arra próbálok fókuszálni, hogy ne alá-fölé rendelt szervezeti struktúrát építsek fel, hanem olyan csapatot, amelyikkel együtt küzdünk és dolgozunk egy cél megvalósításán. Szeretek minél nagyobb szabadságot biztosítani a munkatársaimnak, hogy a saját kreativitásukkal és meglátásukkal ők is alkotni tudjanak és ne csak feladatokat hajtsanak végre.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– A mostani munkámra sem tudnék „szakmaként” hivatkozni, mert rendkívül változatos a feladatok és kihívások tekintetében, mindig tud újat mutatni. Mindemellett, ha tehetném, szívesen foglalkoznék oktatással, tanítással.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ambivertált beállítottságomnak és nyitottságomnak köszönhetően viszonylag könnyen megtalálom a közös hangot mindenkivel. Legyen szó szakmai rendezvényekről, előadásokról vagy networking eseményekről, szívesen részt veszek mindenen, ha érdekes a téma.

Mire sajnálja az idejét?

– Adminisztrációra és a bürokrácia útvesztőiben az útkeresésre, továbbá film- és sorozatnézés közben sokszor sajnos csak azon jár az eszem, hogy mi mást tudnék helyette csinálni.

Mivel lehet felbosszantani?

– A nem egyenes beszéd, sumákolás és lustaság hármasától ki tudok néha zökkenni.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szokásos adományozásokon kívül szívesen vállalok pro bono mentorálást frissen alakuló cégeknek. A mentorálásban kicsit megélhetem én is a tanítási vágyamat, és ahogy már említettem, szívesen adok vissza ezzel a közösségnek. Engem is inspirálnak ezek a kapcsolatok, örömmel tölt el, ha hozzájárulhatok mások sikeréhez.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra, utazásra és a kikapcsolódásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Minden reggelemet 20 perc meditálással kezdem, ezen felül a sok olvasás mellett nagyon aktív életet élek. Brazil Jiu Jitsu edzésektől kezdve box edzéseken át egészen sakkozásig és kirándulásig. Ahhoz, hogy a maximumot tudjam kihozni a munkában és állandóan teljes lángon égjek, fontosnak tartom a sokrétű aktív pihenést, ami a kikapcsolódás mellett megtanít a küzdelemre is.

(Fotó: SUPREVA)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS