Kiss Tímea: Országos lefedettségű céget építünk

Kiss Tímea: Országos lefedettségű céget építünk
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 10. 30., 11:22

Szeretnénk segíteni a magyar kkv-nak, hogy munkaerő-gazdálkodás szempontjából nyugati gazdasági szemlélettel működjenek – mondta az Üzletemnek Kiss Tímea, a Well-Be Consulting alapítója.

Kiss Tímea rögtön a „mélyvízben” kezdte a szakmát, HR business partnerként dolgozott egy cégnél, ahol nem volt HR csapat… Azóta a HR minden részletével tisztában van, több, mint tíz éve dolgozik nagyvállalati és kkv cégekkel. Hisz a dicséret erejében, nagyon fontosnak tartja, hogy őszintén és tisztelettel emeljék ki és jutalmazzák is a teljesítményt. Ha érdekli, hogy Tímea kiktől tanulta eddig a legtöbbet, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 495. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nem úgy tekintek az eredményekre, mint egyfajta csúcsra – mint a hegymászásban, ezért a karrierre sem úgy nézek, mint amiben majd elérkezhet egy pont, ahonnan lefelé vezet az út –, hanem mint egy folyamatos fejlődésre, ami mindig más és új lehetőségeket tár elém. A karrierem során egészen hosszú utat jártam be, a HR minden szegletével megismerkedtem. A szakmát rögtön a „mélyvízben” kezdtem, mert egy olyan cégnél töltöttem be HR business partner pozíciót, ahol nem volt HR csapat és HR rendszer sem, innen kellett építkezni. Itt sokrétű tapasztalatot szereztem többek között a bérszámfejtés területén és mellette aktívan foglalkoztam a rendszerépítéssel is. Aztán ezt vittem szépen tovább. Ezt követően multinacionális környezetben folytattam a karrierem, ahonnan a multis rendszerek elemeit építettem be a munkastílusomba. Így alakult ki az a szakmaiság, hogy mind gazdasági, mind bérügyi, munkajogi és szervezetfejlesztési oldalról komplex módon tudok segíteni.

Milyen távra tervez?

– A Well-Be projekt keretében is hosszú távra tervezek, mint általában mindig. Szeretnénk segíteni a magyar kkv-nak, hogy munkaerő-gazdálkodás szempontjából nyugati gazdasági szemlélettel működjenek. Ehhez bizonyos multinacionális elemeket specializálunk szektortól, létszámtól és vállalati céltól függően.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A nyugati munkakultúrákban a HR messzemenően több funkciót lát el, mint az általában vett hazai értelmezésekben. A bakancslistám egyik pontja, hogy ezt meghonosítsam minél több cégnél. Az a célom, hogy a Well-Be helyet kapjon az ország legnagyobb HR szolgáltatói között. Azon dolgozunk, hogy egy országos lefedettségű céget építsünk fel, ami valódi értéket teremt.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Sok kiváló szakemberrel volt szerencsém együtt dolgozni mind cégvezetőkkel, mind HR szakemberekkel. Akire azonban mégis a legnagyobb tisztelettel és szeretettel gondolok, az Egeressy Viktor, aki egykor a SIMON Plastic, most pedig a Haribo HR igazgatója. Viktor volt, aki folyamatosan mentorált engem, és irányokat mutatott a szakmában. Személyében egy kiváló szakembert ismerhettem meg, akinek nagyon sokat köszönhetek. Hálás vagyok Bodri Péternek és csapatának is, mert nagyon nagy hatással voltak rám abban, amilyen munkastílust elsajátíthattam.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Azt gondolom, kulcsfontosságú, hogy a teljesítményt elismerjük. Az ösztönzési rendszereknek pedig széles tárháza áll a rendelkezésünkre. Én hiszek a dicséret erejében. Nagyon fontosnak tartom, hogy őszintén és tisztelettel emeljük ki és jutalmazzuk a teljesítményt. Abban is hiszek, hogy a munkát meg lehet és meg is kell köszönni a kollégáknak. Számomra ez a tisztelet kifejezése. Az anyagiak persze mindenkinek fontosak és nem elhanyagolható, hogy időnként pénzben is honorálják a vezetők a munkatársak teljesítményét, azonban ez nem elegendő a megtartáshoz. Kifejezetten fontosnak tartom, hogy a személyes egyéni célok és a vállalati célok összhangban legyenek. Ezeken túl pedig az egyéni eredményeket is fontos kiemelnünk. A Well-Be Karrier management programjában számos csodálatos, varázs dolgot kínálunk partnereinknek, olyanokat, mint a „köszi-csoki program”, amely keretében a kollégák jelölhetik és elismerhetik a legjobbnak ítélt munkatársaikat, vagy az elismerő oklevelek rendszere, ami a dolgozók céghez köthető, belső folyamatokat optimalizáló, hatékony ötleteiért jár, de a Karrier management program is az ösztönzésen alapszik.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szerencsés vagyok, mert azok közé tartozom, akik szeretik a szakmájukat és szívvel lélekkel csinálják azt. Mindig is nagyon érdekeltek a kreatív dolgok, művészetek, talán ha más szakmában kellene tevékenykednem valami olyat választanék, ami ehhez kapcsolódik.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szerintem a partnerkapcsolatok sikeressége azon alapszik, hogy mennyire tudsz ráhangolódni a másikra. Nekem ebben nagy segítségemre van az empátiám, hamar kapcsolódom, meglátom a másik igényeit. Szeretek az emberekkel beszélgetni, érdekel, hogy mások hogyan gondolkodnak, érdekelnek az ötleteik. Innen már könnyű dolgom van, hiszen az ilyen beszélgetésekből születnek az ötletelések, később pedig az együttműködések.

Mire sajnálja az idejét?

– Közlekedésre, kifejezetten a dugókban való ücsörgésre, a lassú haladásra. Több vidéki városban is éltem, és ott csak alkalmanként találkoztam a jelenséggel, de mióta a fővárosba költöztem, ezt be kellett építenem a napjaim tervezésébe.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyon bosszússá tesz, ha azt érzem, hogy hazudnak nekem, vagy nem egyenesek velem szemben. Egészen destruktívvá válok ilyen helyzetekben.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A lelkemet nagyon megindítja az emberek szenvedése, a szegénység és a fájdalom. El tudnám képzelni, hogy egy humanitárius segélyszervezetben ellátmányt szállítsak és osszak nélkülözőknek, vagy olyan programokban hasznosítsam az energiáimat, ahol mondjuk, a hajléktalanok újra teljes értékű embernek érezhetik magukat.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Számomra a pénz egy eszköz ahhoz, hogy több lehetőségünk legyen jobban érezni magunkat. Így nem sajnálom semmire, aminek ez eszköze lehet.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretek kirándulni, utazni, új helyeket kipróbálni, ez mindig feltölt. Szívesen olvasok vagy járok moziba, de a sport is nagyon ki tud kapcsolni. Azonban a családommal és a barátaimmal töltött minőségi idő tölt fel igazán.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS