Karizs Márta: A hirtelen jött lehetőségek elől sem szabad kitérni!

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 08. 26., 10:00

Szívesen vezetnék egyszer olyan éttermet, ahol nincs konkrét étlap, hanem a vendégek hangulatától és a chef fantáziájából születnek meg az egyedi ételek, desszertek, helyi kistermelőktől, piacról vásárolt friss hozzávalókból – mondta az Üzletemnek Karizs Márta, a Creppy PalacsintaBistro Gyula üzletvezetője.

Karizs Márta igazán jól érzi magát a konyhában, ahol korábban rengeteg mindent ellesett a nagymamájától. A nagyi szíve-lelke benne volt minden fogásban, és most ez alapján dolgozik Márta is. Aki járt már Gyulán, az tudja, hogy egymást érik a jobbnál jobb vendéglők, nem könnyű betörni erre a piacra. A Creppy franchise étterme viszont ott van a csúcsgasztronómiát kínáló helyek között. Ha arra is kíváncsi, hogy Márta milyen önkéntes munkát vállalna, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 201. interjúját!

– Mit tart karrierje csúcsának?

– Karrierem csúcsának mindenképpen a Creppy PalacsintaBistro Gyula-t tartom, de nem szeretnék itt megállni. Célom, hogy további városokba is elvigyük ezt a fajta minőségi vendéglátást.

– Milyen távra tervez?

– Mindig közép-hosszú távra tervezek, de azt vallom, hogy a hirtelen jött lehetőségek elől sem szabad kitérni. Egy új vállalkozásnak időt kell hagyni a felfutásra, de ha szívvel-lélekkel csináljuk, az elégedett vendégek mosolya azonnali sikert jelent.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A megfelelő szakmai tapasztalat megszerzése után egy olyan éttermet vezetni, ahol nincs konkrét étlap, hanem a vendégek hangulatától és a chef fantáziájából születnek meg az egyedi ételek, desszertek, helyi kistermelőktől, piacról vásárolt friss hozzávalókból.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szüleimtől megtanultam VÁLLALKOZÓ lenni, felelősséget vállalni a tetteinkért, hogy következménye van minden döntésünknek. A nagymamámtól pedig az önzetlen vendéglátás művészetét tanultam meg. A szíve-lelke benne volt minden elkészített fogásban. Nekem Ő a legnagyobb példaképem, és a Creppy PalacsintaBistro Gyula éttermet is a tőle tanult elvek, értékrendek alapján vezetem.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Számomra nagyon fontos, hogy a munkatársaim szeressenek bejárni dolgozni, hiszen csak akkor tudják kiválóan végezni a munkájukat. Napi szinten a szóbeli elismerés, egy-egy mosoly csodákra képes, éves szinten pedig utazással premizáljuk a kollégákat.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Én most a helyemen vagyok, tökéletesen kerek az életem, más szakmához jelenleg nem vonzódom.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A személyes kapcsolatokban hiszek, számomra a hitelesség a legfontosabb. Egy finom ebéd vagy vacsora tökéletes alkalom arra, hogy megkössünk egy mindenki számára előnyös üzletet.

– Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges várakozásra. Nem szoktam késni, pontos ember vagyok, és ezt el is várom másoktól is.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Emberek vagyunk, hibázhatunk, ezzel nincs is probléma. Viszont szörnyen felbosszant, ha valaki ezt nem látja be, és elkezd magyarázkodni ahelyett, hogy tanulna a hibájából.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A gyerekeket tartom a világ legkiszolgáltatottabb rétegének, ezért mindenképpen Őket segítő szervezettel dolgoznék szívesen együtt.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A mai rohanó világunkban fontosnak tartom a „pici luxust a mindennapokban” elvét. Egy nő lelkének különösen fontos ez. Nem nagy dolgokra kell itt gondolni, hanem például egy szép csészéből elfogyasztott kávéra, egy gusztusosan terített asztalra a reggelinél.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Kikapcsolni a konyha tud a legjobban. A kislányommal közösen imádunk sütni-főzni, és utána a barátokkal, családdal közösen egy jó hangulatú vacsorát elfogyasztani!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.