Jójárt Ferenc: Legalább 100 évre tervezünk!

Jójárt Ferenc: Legalább 100 évre tervezünk!
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 08., 10:00

Szeretnénk az innovatív gyógyszergyártás úttörői lenni, és olyan készítményeket előállítani, amiben egyediek, különlegesek tudunk lenni – mondta az Üzletemnek Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma Kft. cégalapító tulajdonosa.

Jójárt Ferenc világos célt fogalmaz meg: mindenki számára elérhető, kiváló minőségű, gyógyító hatású termékeket kívánnak fejleszteni és terjeszteni az életminőség javítása érdekében. A Goodwill Pharma Kft. 1997-ben alakult meg családi vállalkozásként, az évek során pedig országhatárokon túlnyúló gyógyszeripari tudásközponttá nőtte ki magát. Ma már elismert és megbízható márkaként ismerik. A cég elnevezése angolul jóakaratot, jóindulatot jelent, és ezzel pozitivitást, jószándékot sugároz. Készítményeikkel a modern életmód kihívásaira válaszolnak. Portfóliójukban számos olyan termék található, ami egyedi, speciális megoldást jelent különböző egészségügyi problémákra. A legtöbben a Szent-Györgyi Albert C-vitamin családhoz kötik a márkát, amit óriási megtiszteltetésnek tartanak, hiszen a professzor munkássága számukra örök példa. Igyekeznek követni tudományos látásmódját, filozófiáját, elkötelezettségét és ezzel együtt a legjobbra való törekvést is.

Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 349. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– 2015-ben a Szent-Györgyi Albert logó és név védjegyeztetését rendkívül nagy sikernek éltem meg. A védjegy gondozása óriási megtiszteltetés, ugyanakkor a tudományos örökség képviselete nagy felelősség is. Legtöbben a Szent-Györgyi Albert C-vitamin családhoz kötnek bennünket, ezért kommunikációnkban teljes mellszélességgel igyekszünk képviselni a professzor életfilozófiáját. Munkássága nap mint nap inspirál bennünket, ezért nyugodtan mondhatom, hogy szívvel-lélekkel próbáljuk tovább adni gondolatait. 

Milyen távra tervez?

– Legalább 100 évre. Így könnyebb eldönteni, hogy mi illeszkedik egy fenntartható gyógyszergyár stratégiájába, koncepcióiba. Ez a filozófia meglátszik abban is, ahogy a vállalatot vezetem, ezért nyerhettük el tavaly a K&H családi vállalatok kiválósági díjat hosszú távú stratégia kategóriában.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Legyen meg a Goodwill Pharma 100 milliós lakosság ellátására képes disztribúciós hálózata, a Balti-tengertől az Adriáig. Emellett szeretnénk az innovatív gyógyszergyártás úttörői lenni, és olyan készítményeket előállítani, amiben egyediek, különlegesek tudunk lenni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A feleségemtől. Vidám és pozitív életszemléletű, és ezt át is adja. A lelkesedés rendkívüli erő, az üzleti életben is gyakran van rá szükség. A másik fontos dolgot egy magasabb pozíciót betöltő kollégámtól tanultam még az első gyógyszeripari éveimben: minél magasabban vagy, annál jobban fúj a szél. Ennek igazáról hamar meggyőződtem. Minél nagyobb és átfogóbb egy döntés, annál keményebb ellenállásba ütközünk, de a jutalom is sokkal nagyobb.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A jövőkép felvázolásával. Meggyőződésem, hogy a legjobb lelkesítő erő, ha a kollégáim látják, merre tudnak haladni a munkájukban, hol helyezkednek el a Goodwill hosszú távú stratégiájában és ez összhangba kerül egyéni céljaikkal.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Építész lennék. Nagy házakat, szállodákat terveznék és berendezném azokat. Vonzó számomra, hogy harmóniába tudnak kerülni a környezettel és képesek kellemes érzést kelteni az emberekben.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szisztematikusan próbálok olyan üzleti partnereket keresni, akikkel baráti kapcsolatot is kialakíthatok. Hiszek abban, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. Ez akár a vállalkozás méretére is vonatkozhat, hasonló vállalkozók jó szinergiát tudnak kialakítani.

– Mire sajnálja az idejét?

– Az olyan értekezletekre, ahol háromnál több ember van. Ilyenkor mindenki szerepelni akar, így a kreativitás és a produktivitás háttérbe szorul, mert belső kényszerből a jelenlévők mindenképp szeretnék hallatni a hangjukat.

Mivel lehet felbosszantani?

 – Ha valaki „élezetlen fűrésszel akar fát vágni”, tudás nélkül próbál szakértői szerepet betölteni vagy értelmetlen dolgot csinál, és „ott ugrik, ahol nincs árok”.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A Goodwill Pharmával számos eredményt értünk már el. Az egész szervezet felsőbb célokért működik, annak érdekében, hogy az emberiség jobban érezze magát, ezért én nem szeretnék másik önkéntes munkát végezni, mert amit csinálok, azzal úgy gondolom, hogy a társadalom számára értéket teremtek.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, sportra, utazásra és minőségi időtöltésre sosem sajnálom a pénzt.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Azokban a ritka pillanatokban, amikor úgy érzem, hogy minden rendben van körülöttem, könnyedén kikapcsolok.  Egy izgalmas kalandregény és a minőségi üzleti könyvek egy-egy utazás során mindig helyet kapnak a bőröndömben. Sokszor a tudat is elég, hogy az adott könyv nálam van, mert a tartalmára gondolva is feltöltődök, inspirálódni tudok.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS