Jójárt Ferenc: Legalább 100 évre tervezünk!

Jójárt Ferenc: Legalább 100 évre tervezünk!
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 08., 10:00

Szeretnénk az innovatív gyógyszergyártás úttörői lenni, és olyan készítményeket előállítani, amiben egyediek, különlegesek tudunk lenni – mondta az Üzletemnek Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma Kft. cégalapító tulajdonosa.

Jójárt Ferenc világos célt fogalmaz meg: mindenki számára elérhető, kiváló minőségű, gyógyító hatású termékeket kívánnak fejleszteni és terjeszteni az életminőség javítása érdekében. A Goodwill Pharma Kft. 1997-ben alakult meg családi vállalkozásként, az évek során pedig országhatárokon túlnyúló gyógyszeripari tudásközponttá nőtte ki magát. Ma már elismert és megbízható márkaként ismerik. A cég elnevezése angolul jóakaratot, jóindulatot jelent, és ezzel pozitivitást, jószándékot sugároz. Készítményeikkel a modern életmód kihívásaira válaszolnak. Portfóliójukban számos olyan termék található, ami egyedi, speciális megoldást jelent különböző egészségügyi problémákra. A legtöbben a Szent-Györgyi Albert C-vitamin családhoz kötik a márkát, amit óriási megtiszteltetésnek tartanak, hiszen a professzor munkássága számukra örök példa. Igyekeznek követni tudományos látásmódját, filozófiáját, elkötelezettségét és ezzel együtt a legjobbra való törekvést is.

Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 349. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– 2015-ben a Szent-Györgyi Albert logó és név védjegyeztetését rendkívül nagy sikernek éltem meg. A védjegy gondozása óriási megtiszteltetés, ugyanakkor a tudományos örökség képviselete nagy felelősség is. Legtöbben a Szent-Györgyi Albert C-vitamin családhoz kötnek bennünket, ezért kommunikációnkban teljes mellszélességgel igyekszünk képviselni a professzor életfilozófiáját. Munkássága nap mint nap inspirál bennünket, ezért nyugodtan mondhatom, hogy szívvel-lélekkel próbáljuk tovább adni gondolatait. 

Milyen távra tervez?

– Legalább 100 évre. Így könnyebb eldönteni, hogy mi illeszkedik egy fenntartható gyógyszergyár stratégiájába, koncepcióiba. Ez a filozófia meglátszik abban is, ahogy a vállalatot vezetem, ezért nyerhettük el tavaly a K&H családi vállalatok kiválósági díjat hosszú távú stratégia kategóriában.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Legyen meg a Goodwill Pharma 100 milliós lakosság ellátására képes disztribúciós hálózata, a Balti-tengertől az Adriáig. Emellett szeretnénk az innovatív gyógyszergyártás úttörői lenni, és olyan készítményeket előállítani, amiben egyediek, különlegesek tudunk lenni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A feleségemtől. Vidám és pozitív életszemléletű, és ezt át is adja. A lelkesedés rendkívüli erő, az üzleti életben is gyakran van rá szükség. A másik fontos dolgot egy magasabb pozíciót betöltő kollégámtól tanultam még az első gyógyszeripari éveimben: minél magasabban vagy, annál jobban fúj a szél. Ennek igazáról hamar meggyőződtem. Minél nagyobb és átfogóbb egy döntés, annál keményebb ellenállásba ütközünk, de a jutalom is sokkal nagyobb.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A jövőkép felvázolásával. Meggyőződésem, hogy a legjobb lelkesítő erő, ha a kollégáim látják, merre tudnak haladni a munkájukban, hol helyezkednek el a Goodwill hosszú távú stratégiájában és ez összhangba kerül egyéni céljaikkal.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Építész lennék. Nagy házakat, szállodákat terveznék és berendezném azokat. Vonzó számomra, hogy harmóniába tudnak kerülni a környezettel és képesek kellemes érzést kelteni az emberekben.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szisztematikusan próbálok olyan üzleti partnereket keresni, akikkel baráti kapcsolatot is kialakíthatok. Hiszek abban, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. Ez akár a vállalkozás méretére is vonatkozhat, hasonló vállalkozók jó szinergiát tudnak kialakítani.

– Mire sajnálja az idejét?

– Az olyan értekezletekre, ahol háromnál több ember van. Ilyenkor mindenki szerepelni akar, így a kreativitás és a produktivitás háttérbe szorul, mert belső kényszerből a jelenlévők mindenképp szeretnék hallatni a hangjukat.

Mivel lehet felbosszantani?

 – Ha valaki „élezetlen fűrésszel akar fát vágni”, tudás nélkül próbál szakértői szerepet betölteni vagy értelmetlen dolgot csinál, és „ott ugrik, ahol nincs árok”.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A Goodwill Pharmával számos eredményt értünk már el. Az egész szervezet felsőbb célokért működik, annak érdekében, hogy az emberiség jobban érezze magát, ezért én nem szeretnék másik önkéntes munkát végezni, mert amit csinálok, azzal úgy gondolom, hogy a társadalom számára értéket teremtek.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, sportra, utazásra és minőségi időtöltésre sosem sajnálom a pénzt.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Azokban a ritka pillanatokban, amikor úgy érzem, hogy minden rendben van körülöttem, könnyedén kikapcsolok.  Egy izgalmas kalandregény és a minőségi üzleti könyvek egy-egy utazás során mindig helyet kapnak a bőröndömben. Sokszor a tudat is elég, hogy az adott könyv nálam van, mert a tartalmára gondolva is feltöltődök, inspirálódni tudok.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS