Így főzünk, így rendelünk: a kísérletező kedv is megjött a karantén idején

2020. 05. 20., 16:00

Az emberek több mint fele gyakrabban rendelt házhoz ételt az otthon töltött idő alatt, mint a veszélyhelyzet kihirdetése előtt – derül ki a Simple alkalmazás felhasználóinak körében végzett kutatásból.

A válaszadók több mint kétharmada bár rendszeresen főzött, úgy érzi a változatos étkezés fenntartásában segített az ételrendelés. Kísérletező kedvből sem volt hiány, legalábbis ami az éttermeket illeti: a megkérdezettek 52 százaléka tesztelte újabb és újabb vendéglátóhelyek online kínálatát. A kitöltők átlagosan fél órát töltöttek el ebéddel egy munkanapon, a kutatás által vizsgált időszakban.

Az elmúlt időszak gyökeresen változtatta meg a fogyasztói szokásokat, és terelte át a hétköznapi tevékenységek, elintéznivalók jelentős részét az online térbe – nincs ez másként az ételrendeléssel sem. A felmérésből kiderült, hogy a járványügyi helyzet előtt a Simple alkalmazás felhasználóinak 45 százaléka havonta egyszer vagy ennél is ritkábban rendelt ételt házhoz, míg a karantén ideje alatt már minden második válaszadó gyakrabban tette ezt, mint korábban. Egyre többen próbálnak ki új éttermeket is, a megkérdezettek több mint fele nem a megszokott helyet választja, amikor megveszi az ebédet vagy a vacsorát. A legtöbben egyébként 30 percet szánnak az ebédidőre, általában 12 és 13 óra között.

A többség, a megkérdezettek 68 százaléka, rendszeresen szokott főzni, és nem az időhiány miatt választja a rendelést, inkább étkezését szeretné feldobni, változatosságra vágyik. A menük esetében az egyedi összeállításokat kedvelik: közel 53 százalék inkább napi szinten választ, a heti fix rendeléseket 13 százalékuk preferálja. Arra a kérdésre, hogy milyen szempontok fontosak számukra az online ételrendelés során, a következő válaszokat adták: a folyamat gyorsasága, gördülékenysége, az online fizetés lehetősége és az, hogy szemügyre tudják venni képeken a megrendelt ételt. A válaszadók több mint 40 százalékának elsődleges szempont, hogy az egész családnak találjanak egy rendelésen belül megfelelő harapnivalót. Ez köszönhető annak is, hogy a munkahellyé változott otthonokban már több főre kell gondolni az ételrendelésnél.

A felmérésből kiderül, hogy a járványügyi helyzet alatt az online megoldások közül leginkább a készpénzmentes fizetési lehetőségek értékelődtek fel a megkérdezettek körében. A fogyasztói trendeket látva a készpénzmentes és érintkezésmentes fizetési opciók egyre fontosabbak lesznek a vendéglátóhelyek esetében is, mind online rendeléskor, mind a személyes vásárlás végén.

Az online adatfelvételre 2020 májusában került sor. A kérdőívet 7163 fő töltötte ki a Simple applikáció felhasználói közül a Simple by OTP hírlevelén keresztül.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS