Így főzünk, így rendelünk: a kísérletező kedv is megjött a karantén idején

2020. 05. 20., 16:00

Az emberek több mint fele gyakrabban rendelt házhoz ételt az otthon töltött idő alatt, mint a veszélyhelyzet kihirdetése előtt – derül ki a Simple alkalmazás felhasználóinak körében végzett kutatásból.

A válaszadók több mint kétharmada bár rendszeresen főzött, úgy érzi a változatos étkezés fenntartásában segített az ételrendelés. Kísérletező kedvből sem volt hiány, legalábbis ami az éttermeket illeti: a megkérdezettek 52 százaléka tesztelte újabb és újabb vendéglátóhelyek online kínálatát. A kitöltők átlagosan fél órát töltöttek el ebéddel egy munkanapon, a kutatás által vizsgált időszakban.

Az elmúlt időszak gyökeresen változtatta meg a fogyasztói szokásokat, és terelte át a hétköznapi tevékenységek, elintéznivalók jelentős részét az online térbe – nincs ez másként az ételrendeléssel sem. A felmérésből kiderült, hogy a járványügyi helyzet előtt a Simple alkalmazás felhasználóinak 45 százaléka havonta egyszer vagy ennél is ritkábban rendelt ételt házhoz, míg a karantén ideje alatt már minden második válaszadó gyakrabban tette ezt, mint korábban. Egyre többen próbálnak ki új éttermeket is, a megkérdezettek több mint fele nem a megszokott helyet választja, amikor megveszi az ebédet vagy a vacsorát. A legtöbben egyébként 30 percet szánnak az ebédidőre, általában 12 és 13 óra között.

A többség, a megkérdezettek 68 százaléka, rendszeresen szokott főzni, és nem az időhiány miatt választja a rendelést, inkább étkezését szeretné feldobni, változatosságra vágyik. A menük esetében az egyedi összeállításokat kedvelik: közel 53 százalék inkább napi szinten választ, a heti fix rendeléseket 13 százalékuk preferálja. Arra a kérdésre, hogy milyen szempontok fontosak számukra az online ételrendelés során, a következő válaszokat adták: a folyamat gyorsasága, gördülékenysége, az online fizetés lehetősége és az, hogy szemügyre tudják venni képeken a megrendelt ételt. A válaszadók több mint 40 százalékának elsődleges szempont, hogy az egész családnak találjanak egy rendelésen belül megfelelő harapnivalót. Ez köszönhető annak is, hogy a munkahellyé változott otthonokban már több főre kell gondolni az ételrendelésnél.

A felmérésből kiderül, hogy a járványügyi helyzet alatt az online megoldások közül leginkább a készpénzmentes fizetési lehetőségek értékelődtek fel a megkérdezettek körében. A fogyasztói trendeket látva a készpénzmentes és érintkezésmentes fizetési opciók egyre fontosabbak lesznek a vendéglátóhelyek esetében is, mind online rendeléskor, mind a személyes vásárlás végén.

Az online adatfelvételre 2020 májusában került sor. A kérdőívet 7163 fő töltötte ki a Simple applikáció felhasználói közül a Simple by OTP hírlevelén keresztül.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-11 20:30:51
A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé - ismertette szerdán a Magyar Turisztikai Ügynökség.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS