Hogyan lehet ajánlásokkal üzleti partnereket szerezni?

2018. 11. 13., 15:00

Először valódi, mély kapcsolatokat kell építened networking partnereiddel. Aztán érkezhetnek az üzleti ajánlások – vallja Ivan Misner, az Entrepreneur.com szerzője.

Mennyi időbe telik, mire elkezdenek beérkezni az első ajánlások, és hogyan lehet felgyorsítani a folyamatot? – olvasható a kérdés a BNI Go Hungary weboldalán.

Ivan Misner szerint nem elég rengeteg embert ismerni, nem elég széles networking hálózatot építeni. Ha három mondatnál többet nem tudsz elmondani „partnereidről”, rosszul építkezel. A minőségi kapcsolatok kialakítása sokkal fontosabb annál, hogy mennyi kapcsolatod van.

Meddig tart, mire olyan kapcsolatba kerülsz valakivel, hogy megbízzon benned annyira, hogy üzleti ajánlásokat is nyújtson neked? Misner szerint „valahol 90 és 200 óra között kell keresned a választ”. Ez a BNI®-ban, Magyarország legnagyobb jutalékmentes üzleti ajánlások útján működő szervezetében sincs másképp. Amikor a tagok elérik a 90 órás „mérföldkövet”, hirtelen sokkal több ajánlás érkezik társaiktól.

Egy 2012-es független kutatás szerint azok, akik elérik a 200 órás küszöböt, átlagosan ötször több ajánlást kapnak, mint az első egy évükben.

A legkönnyebben úgy lehet felgyorsítani a folyamatot, ha annak elmélyülten részese vagy. „A networking sokkal inkább aratás és vetés, mint vadászat”. Létezik egyfajta bizalmi görbe, amit ha rosszkor próbálsz megugrani, könnyen nagyon kínos helyzetbe kerülhetsz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 09:40:00
A beruházások volumene 2023 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 2,2 százalékkal mérséklődött – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-11-27 19:00:33
A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS