Hogyan lehet ajánlásokkal üzleti partnereket szerezni?

2018. 11. 13., 15:00

Először valódi, mély kapcsolatokat kell építened networking partnereiddel. Aztán érkezhetnek az üzleti ajánlások – vallja Ivan Misner, az Entrepreneur.com szerzője.

Mennyi időbe telik, mire elkezdenek beérkezni az első ajánlások, és hogyan lehet felgyorsítani a folyamatot? – olvasható a kérdés a BNI Go Hungary weboldalán.

Ivan Misner szerint nem elég rengeteg embert ismerni, nem elég széles networking hálózatot építeni. Ha három mondatnál többet nem tudsz elmondani „partnereidről”, rosszul építkezel. A minőségi kapcsolatok kialakítása sokkal fontosabb annál, hogy mennyi kapcsolatod van.

Meddig tart, mire olyan kapcsolatba kerülsz valakivel, hogy megbízzon benned annyira, hogy üzleti ajánlásokat is nyújtson neked? Misner szerint „valahol 90 és 200 óra között kell keresned a választ”. Ez a BNI®-ban, Magyarország legnagyobb jutalékmentes üzleti ajánlások útján működő szervezetében sincs másképp. Amikor a tagok elérik a 90 órás „mérföldkövet”, hirtelen sokkal több ajánlás érkezik társaiktól.

Egy 2012-es független kutatás szerint azok, akik elérik a 200 órás küszöböt, átlagosan ötször több ajánlást kapnak, mint az első egy évükben.

A legkönnyebben úgy lehet felgyorsítani a folyamatot, ha annak elmélyülten részese vagy. „A networking sokkal inkább aratás és vetés, mint vadászat”. Létezik egyfajta bizalmi görbe, amit ha rosszkor próbálsz megugrani, könnyen nagyon kínos helyzetbe kerülhetsz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 16:10:00
Átadták a CallComm Zrt. új irodáját Nyíregyházán, amelyet a vállalat a Nyíregyházi Egyetem épületében alakított ki. A 2,7 millió euró összértékű beruházással a cég 100 új munkahelyet teremtett és 150 munkavállaló részére indította el szakmai és idegen nyelvi képzési programját.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS