Havasi Zoltán: Kíváncsi vagyok, hogy hova tudjuk eljuttatni a megoldásainkat

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 12. 21., 11:00

Olyan dolgokkal inspirálom a munkatársaimat, amelyek nekem is örömet szereznek – mondta az Üzletemnek Havasi Zoltán, a MOHAnet Zrt. vezérigazgatója.

Havasi Zoltán szívesen kipróbálná magát íróként, műsorvezetőként, sőt, sörfőzde üzemeltetőjeként. Ezek helyett persze ott a jelenlegi feladat – a cég vezetőjeként. A MOHAnet a magyarországi távfelügyeleti iparág vezető szereplője. IoT-megoldásaikkal időt és pénzt lehet megtakarítani, miközben biztonságosabbá és átláthatóbbá tehető a tevékenység – képviseljen szinte bármely területet. Ilyen például az okospolcuk, amellyel az élelmiszergyártók és a kereskedők dolgozhatnak eredményesebben. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 248. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Erre a kérdésre nehéz válaszolnom, mert nem vagyok kimondottan karrierista típus, de ambiciózusnak tartom magam. Vállalkozó vagyok, aki nagyon szereti azt, amit csinál. Örömmel tölt el, hogy jelenleg is azokkal fejlesztek technológiai megoldásokat, akikkel anno is elkezdtem az egyetemi éveink alatt. Számos szakmai díjra büszke vagyok, amelyek igaz, emelik az ázsiómat, de ezek nem az én személyes sikereim, hanem a csapatom eredménye.

Milyen távra tervez?

– Mindenképp hosszútávra, mert kíváncsi vagyok, hova tudjuk eljuttatni a megoldásainkat.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nemzetközi piaci jelenlét. Amerikában való terjeszkedés, iroda nyitása.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Elsősorban azoktól, akik nap, mint nap segítik a munkámat, például a feleségemtől. Másodsorban az üzlettársaimtól, szakmabeliektől és a barátaimtól.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Inspirálni próbálom őket olyan dolgokkal, amelyek nekem is örömet szereznek. Ilyen lehet akár egy jó könyv ajánlása, vagy abból való tanulság megosztása. Volt persze olyan is, hogy ajánlottam egy jó kocsmát, aztán mindenkit meghívtam oda egy sörre, csapatépítés címszóval. Ezen kívül van közös mikulásozás a gyermekeinknek, karácsonyi vacsora és természetesen 3 napos csapatépítő tréning.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Író, műsorvezető, sörfőzde üzemeltető, de még a precíziós aquakultúra is nagyon érdekel.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Általában közösségi eseményeken vagy ajánlással.

Mire sajnálja az idejét?

– A túlzottan hosszú telefonbeszélgetésekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valami nem időben és nem olyan minőségben készül el.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Jelenleg is önkéntes vagyok a KórházSulinál, ahol betegségből felépülő gyerekeknek segítünk visszailleszkedni az eredeti környezetükbe. Tavaly pénzadományt gyűjtöttem nekik, idén pedig szereplést vállaltam a mentor programjukban.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvekre, elektronikai kütyükre és a jó ételekre, italokra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az olvasás és a tenisz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-04 17:39:00
A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.