Olyan dolgokkal inspirálom a munkatársaimat, amelyek nekem is örömet szereznek – mondta az Üzletemnek Havasi Zoltán, a MOHAnet Zrt. vezérigazgatója.
Havasi Zoltán szívesen kipróbálná magát íróként, műsorvezetőként, sőt, sörfőzde üzemeltetőjeként. Ezek helyett persze ott a jelenlegi feladat – a cég vezetőjeként. A MOHAnet a magyarországi távfelügyeleti iparág vezető szereplője. IoT-megoldásaikkal időt és pénzt lehet megtakarítani, miközben biztonságosabbá és átláthatóbbá tehető a tevékenység – képviseljen szinte bármely területet. Ilyen például az okospolcuk, amellyel az élelmiszergyártók és a kereskedők dolgozhatnak eredményesebben. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 248. interjúja!
– Mit tart karrierje csúcsának?
– Erre a kérdésre nehéz válaszolnom, mert nem vagyok kimondottan karrierista típus, de ambiciózusnak tartom magam. Vállalkozó vagyok, aki nagyon szereti azt, amit csinál. Örömmel tölt el, hogy jelenleg is azokkal fejlesztek technológiai megoldásokat, akikkel anno is elkezdtem az egyetemi éveink alatt. Számos szakmai díjra büszke vagyok, amelyek igaz, emelik az ázsiómat, de ezek nem az én személyes sikereim, hanem a csapatom eredménye.
– Milyen távra tervez?
– Mindenképp hosszútávra, mert kíváncsi vagyok, hova tudjuk eljuttatni a megoldásainkat.
– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?
– Nemzetközi piaci jelenlét. Amerikában való terjeszkedés, iroda nyitása.
– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?
– Elsősorban azoktól, akik nap, mint nap segítik a munkámat, például a feleségemtől. Másodsorban az üzlettársaimtól, szakmabeliektől és a barátaimtól.
– Mivel motiválja a kollégáit?
– Inspirálni próbálom őket olyan dolgokkal, amelyek nekem is örömet szereznek. Ilyen lehet akár egy jó könyv ajánlása, vagy abból való tanulság megosztása. Volt persze olyan is, hogy ajánlottam egy jó kocsmát, aztán mindenkit meghívtam oda egy sörre, csapatépítés címszóval. Ezen kívül van közös mikulásozás a gyermekeinknek, karácsonyi vacsora és természetesen 3 napos csapatépítő tréning.
– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?
– Író, műsorvezető, sörfőzde üzemeltető, de még a precíziós aquakultúra is nagyon érdekel.
– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?
– Általában közösségi eseményeken vagy ajánlással.
– Mire sajnálja az idejét?
– A túlzottan hosszú telefonbeszélgetésekre.
– Mivel lehet felbosszantani?
– Ha valami nem időben és nem olyan minőségben készül el.
– Milyen önkéntes munkát vállalna?
– Jelenleg is önkéntes vagyok a KórházSulinál, ahol betegségből felépülő gyerekeknek segítünk visszailleszkedni az eredeti környezetükbe. Tavaly pénzadományt gyűjtöttem nekik, idén pedig szereplést vállaltam a mentor programjukban.
– Mire nem sajnálja a pénzt?
– Könyvekre, elektronikai kütyükre és a jó ételekre, italokra.
– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?
– Az olvasás és a tenisz.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.