Havasi Zoltán: Kíváncsi vagyok, hogy hova tudjuk eljuttatni a megoldásainkat

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 12. 21., 11:00

Olyan dolgokkal inspirálom a munkatársaimat, amelyek nekem is örömet szereznek – mondta az Üzletemnek Havasi Zoltán, a MOHAnet Zrt. vezérigazgatója.

Havasi Zoltán szívesen kipróbálná magát íróként, műsorvezetőként, sőt, sörfőzde üzemeltetőjeként. Ezek helyett persze ott a jelenlegi feladat – a cég vezetőjeként. A MOHAnet a magyarországi távfelügyeleti iparág vezető szereplője. IoT-megoldásaikkal időt és pénzt lehet megtakarítani, miközben biztonságosabbá és átláthatóbbá tehető a tevékenység – képviseljen szinte bármely területet. Ilyen például az okospolcuk, amellyel az élelmiszergyártók és a kereskedők dolgozhatnak eredményesebben. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 248. interjúja!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Erre a kérdésre nehéz válaszolnom, mert nem vagyok kimondottan karrierista típus, de ambiciózusnak tartom magam. Vállalkozó vagyok, aki nagyon szereti azt, amit csinál. Örömmel tölt el, hogy jelenleg is azokkal fejlesztek technológiai megoldásokat, akikkel anno is elkezdtem az egyetemi éveink alatt. Számos szakmai díjra büszke vagyok, amelyek igaz, emelik az ázsiómat, de ezek nem az én személyes sikereim, hanem a csapatom eredménye.

Milyen távra tervez?

– Mindenképp hosszútávra, mert kíváncsi vagyok, hova tudjuk eljuttatni a megoldásainkat.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nemzetközi piaci jelenlét. Amerikában való terjeszkedés, iroda nyitása.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Elsősorban azoktól, akik nap, mint nap segítik a munkámat, például a feleségemtől. Másodsorban az üzlettársaimtól, szakmabeliektől és a barátaimtól.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Inspirálni próbálom őket olyan dolgokkal, amelyek nekem is örömet szereznek. Ilyen lehet akár egy jó könyv ajánlása, vagy abból való tanulság megosztása. Volt persze olyan is, hogy ajánlottam egy jó kocsmát, aztán mindenkit meghívtam oda egy sörre, csapatépítés címszóval. Ezen kívül van közös mikulásozás a gyermekeinknek, karácsonyi vacsora és természetesen 3 napos csapatépítő tréning.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Író, műsorvezető, sörfőzde üzemeltető, de még a precíziós aquakultúra is nagyon érdekel.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Általában közösségi eseményeken vagy ajánlással.

Mire sajnálja az idejét?

– A túlzottan hosszú telefonbeszélgetésekre.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valami nem időben és nem olyan minőségben készül el.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Jelenleg is önkéntes vagyok a KórházSulinál, ahol betegségből felépülő gyerekeknek segítünk visszailleszkedni az eredeti környezetükbe. Tavaly pénzadományt gyűjtöttem nekik, idén pedig szereplést vállaltam a mentor programjukban.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Könyvekre, elektronikai kütyükre és a jó ételekre, italokra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Az olvasás és a tenisz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS