Gulyás Szabolcs: Még az idén megjelenünk az európai piacon, majd középtávon Amerikában is

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 03. 17., 09:15

Tehetséges kollegákkal, kiváló innovációkkal és cutting-edge technológiákkal kell keményen dolgozni, hogy teljesüljenek a céljaink – mondta az Üzletemnek Gulyás Szabolcs, a prodHost Zrt. társalapítója.

Gulyás Szabolcs fontosnak tartja, hogy a prodHost az árait a hazai kkv-k igényeire szabta. A cég már havi pár ezer forinttól elérhető vállalatirányítási rendszert kínál. Startup vállalkozásként terveik között szerepel az újabb körös tőkebevonás főleg az amerikai piacra lépéshez kapcsolódóan. Ha arra is kíváncsi, hogy Szabolcs milyennek tartja együttműködését az ikertestvérével, Györggyel, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 268. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Szerencsésnek mondhatom magam, mert a karrierem során számos sikert volt alkalmam megélni. Emiatt nehéz választani, de talán a legkedvesebb számomra a legutóbbi vállalkozásunk, a prodHost Zrt. Ahol is kockázati tőke bevonással kompromisszum mentes ERP rendszert készítünk kkv-k számára, amelynek neve a prodHost vállalatirányítási rendszer lett. A siker nem csak abban merül ki, hogy egy olyan ERP készül, ami számos innovációt rejt és ezzel megvalósul álmaink rendszere, hanem abban is, hogy a prodHost ERP a piacon is nagy sikereket ér el. Ez jó visszaigazolása a kemény munkának, amit a vállalatunknál végzünk.

Milyen távra tervez?

– Mindenképpen hosszútávra tervezünk, de számos rövidtávú célunk is van. Még az idén megjelenünk az európai piacon és középtávon Amerikában is. A jelenlegi stratégiai szakasz 5 éves, aminek a második évében járunk, de hamarosan elkezdjük tervezni a következő 5 évet. Mindenképpen szeretnénk gyártó vállalatok digitális transzformációjában vezető szerepet vállalni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Mivel startup vállalkozás vagyunk, mindenképpen szerepel az újabb körös tőkebevonás főleg az amerikai piacra lépéshez kapcsolódóan. Illetve nyilvánvalóan egy sikeres exit is tervben van. De dolgozunk egy újabb megoldáson, ami IPAR4.0-ás adatgyűjtést valósít meg rendkívül innovatív módon, amely projekttel is hasonló terveink vannak, mint a jelenlegi prodHost ERP -vel. További bakancslistás álmom, hogy létrehozzak egy ERP rendezvényt, ami nem az ügyfeleknek szól, hanem a szolgáltatók konferenciája lenne. Szeretném, ha ez egy olyan ipari digitalizációs éves szakmai fórummá válna, ahol a hívatásunk képviselői beszélgethetnének egymással, a szakmai szervezetekkel, a szabályalkotókkal és eszközbeszállítókkal. Mindez annak érdekében, hogy a magyar ipari digitalizáció magasabb sebességre tudjon kapcsolni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Ebben is szerencsés vagyok, mert volt alkalmam számos nagyformátumú és persze kisstílű emberrel is együtt dolgozni. Mindkét fajta embertől rengeteget lehet tanulni, az egyiknek az erényeiből a másiknak viszont a hibáiból. De nagyon sokat köszönhetek az ikertestvéremnek Gulyás Györgynek, akivel a szakmai karrierünk nagyon hasonló ívet írt le. Jelenleg is együtt dolgozunk a prodHost vállalatirányítási rendszeren. Persze vannak példaképeim a nemzetközi üzleti világból is. Bill Gates kiváló példája annak, hogy a siker mellett is tudott emberi maradni és figyelni a valódi értékekre. Az ületi gondolkodók közül Simon Sinek az, akire felnézek, bármi amit mond vagy ír, valódi kincs a magamfajta embernek. Lehet, hogy másokat meglep, de rengeteget lehet tanulni a gyártó vállalatok vezetőitől is! Az egy-két generációval idősebb vállalatvezetőknél olyan tudás és tapasztalat halmozódott fel, ami miatt – ha tehetem – a lehető legtöbb időt töltöm velük és nemcsak üzleti környezetben.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A kollégaimat nem én, hanem a siker motiválja, hiszen kivétel nélkül kiváló szakemberek, büszke is vagyok arra, hogy vezethetem őket.  Mert a siker nem hullik senkinek sem az ölébe csak úgy, főleg nem a mi piacunkon. Ahhoz hogy teljesüljenek a céljaink, keményen kell dolgozni, tehetséges kollegákkal, kiváló innovációkkal és cutting-edge technológiákkal. Ha mindezek megvannak, mint a prodHost ERP esetében is, akkor a siker nem maradhat el.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Az ingatlanfejlesztés a hobbim, de nem az új dolgok építése, hanem a régiek felújítása. Meglátni egy régi épületben a lehetőséget, megtalálni annak a mai kornak megfelelő felhasználási módját, nagyon szórakoztató tevékenység. Persze kis szerencsével még profitábilis vállalkozássá is tehető. Szeretnék később megtanulni zongorázni is, de nagy valószínűséggel ahhoz nem sok tehetségem lesz.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ebben régimódi vagyok, nekem nagyon számít a személyes bizalom és kölcsönös megbecsülés. A mai napig kötök üzleteket kézfogással, amelynek részletei csak később kerülnek papírra. Hiszem, hogy működik a Gentlemen's agreement a magyar B2B piacon is. Persze ezt a Covid megnehezítette, mert gyakorlatilag megszűntek a személyes kapcsolatok… Persze külföldi partnereknél eleve a virtuális kapcsolat az, ami egyetlen lehetőségként adódik. De azt gondolom, a mai üzleti világ felnőtt ehhez a feladathoz, és zökkenőmentesen tud folyni a munka az ügyfelekkel és partnerekkel egyaránt.

Mire sajnálja az idejét?

– Nekem is, mint a vezetőknek általában nagyon kevés időm van. Emiatt igyekszem azt a lehető leghasznosabban eltölteni.  A legjobban a várakozásra sajnálom az időmet. Olyankor úgy érzem, hogy más felelőtlenül pocsékolja az én időmet.

Mivel lehet felbosszantani?

– Kevés dologgal, de az értetlenség és a szándékos rosszindulat ilyen. Rosszul viselem az igazságtalanságokat is. Szakmai téren kissé bosszantó az is, hogy magyar gyártó vállalatok úgy növelik a termelékenységüket, hogy vesznek még egy gépet. Ahelyett, hogy belátnák: olyan megoldás, mint például a prodHost integrált vállalatirányítási rendszer akár 15-20 százalékkal tudja növelni a kihozatalt úgy, hogy a költségeik gyakorlatilag nem növekednek.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A feleségemmel gyakran szoktunk segíteni rászorulókon, az ilyen típusú tevekénységek koordinálása az ő feladata. Én csak teszem, amit mondanak.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra és barátaimra, azért, mert szerintem ők adják a legtöbbet az életben. Ők a boldogság igazi kulcsai.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretek számítógépes játokkal játszani, és imádom a céltalan autózást is. De igazan kikapcsolódni csak egy nyaralás alkalmával van lehetőségem.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS