Fenyővári Szilvia: A döntések nem születhetnek csak pénzügyi szempontok alapján

Fenyővári Szilvia: A döntések nem születhetnek csak pénzügyi szempontok alapján
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 04. 01., 09:13

A világ megváltozott, manapság mindig a következő célt tűzöm ki magam elé és arra koncentrálok. Ez jelenleg a Marquard teljeskörű digitális transzformációjának folytatása – mondta az Üzletemnek Fenyővári Szilvia, a Marquard Group Hungary ügyvezető igazgatója.

Fenyővári Szilvia azt igyekszik közvetíteni a csapatának, hogy csak úgy tudnak haladni, ha kilépnek a komfortzónából és nem szorítják magukat kényelmes keretek közé. Azt tervezi, ha egyszer már nem akar az üzleti életben dolgozni, elmegy kutyákat sétáltatni egy menhelyre. Az persze még odébb van… Ha érdekli, hogy Szilvia miként építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 392. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyértelműen a jelenlegi pozíciómat: március óta a svájci tulajdonú Marquard Group Hungary ügyvezető igazgatójaként dolgozom. Sosem gondoltam, hogy kilépek a pénzügyi keretekből szakmai utam során.

Milyen távra tervez?

– Régebben hosszú távra terveztem, de a világ megváltozott, manapság mindig a következő célt tűzöm ki magam elé és arra koncentrálok. Ez jelenleg a Marquard teljeskörű digitális transzformációjának folytatása.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nagyon szeretnék MBA képzésben részt venni, még keresem rá az időt az életemben. Remélhetőleg 2-3 éven belül, amikor a gyermekeim nagyobbak lesznek, belevághatok.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Óhidi Zsuzsanna volt az, aki az elmúlt 3 évben megtanított arra, hogy a döntések nem születhetnek csak pénzügyi szempontok alapján. Fontos a teljes képet vizsgálnunk, és néha akkor is meg kell hozni egy döntést, ha az pénzügyileg nem tűnik kifizetődőnek.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Próbálok mindig lelkesnek és pozitívnak tűnni, bevallom, akkor is, amikor én magam belül esetleg fásultabb, fáradtabb vagyok. Próbálom azt közvetíteni feléjük, hogy csak úgy tudunk haladni, ha kilépünk a komfortzónánkból és nem szorítjuk magunkat kényelmes keretek közé.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Igazából ki is próbáltam. Miután a Metropolitan Egyetemen tanultam CSR-t, olyan szerencsés voltam, hogy a Marquard Médián belül legalább 2 évig foglalkozhattam vele, és nagyon szerettem. Rengeteg civil szervezettel kerültem akkortájt kapcsolatba. Valamint akkor vezettük be a cégen belül a nyári tábort, ahova a kollégák a gyermekeiket hozhatták be nyári szünet alatt. Nagyon sikeres volt ez a kezdeményezésem, azóta is büszke vagyok rá, bár az elmúlt 2 év kicsit átírta a programjainkat.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szerencsére vannak szervezetek, amelyek ebben a segítségünkre vannak és összehozzák a közös érdekekkel bíró embereket, így próbálok részt venni ezeken az eseményeken.

Mire sajnálja az idejét?

– A negatív gondolatokra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Amikor valaki nem teszi a dolgát, kifogásokat keres, hárít.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Mindig azt gondoltam, ha egyszer már nem akarok az üzleti életben dolgozni, akkor elmegyek egy menhelyre és kutyákat sétáltatok.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Utazásra. Imádom a gyermekeimnek megadni az utazás élményét. Szerencsére már abban a korban vannak, hogy nem csak tengerpartra vágynak, hanem szívesen ismernek meg új helyeket, városokat, kultúrákat. Fiatal koromban hátizsákos turistaként rengeteg országot bejártam. Szeretném, ha ők is átvennék ezt az érdeklődést, nyitottságot a világ iránt.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Túrázás, kerékpározás a hegyekben.

(Fotó: Marquard Group Hungary)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS