Dr. Szuromi-Kovács Ágnes: Elhivatott, feladatorientált kollégákkal szeretek dolgozni

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes: Elhivatott, feladatorientált kollégákkal szeretek dolgozni
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 06. 24., 09:57

Abban hiszek, hogy minden egyes üzleti interakciónál korrekten, hosszú távra tervezzünk. Sosem tudhatjuk, mit hozhat az élet, de a becsületes hozzáállás mindig megtérül – mondta az Üzletemnek dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes sosem akarta magát úgy feltüntetni, hogy mindent tud. Egyik erősségének azt tartja, hogy felismeri azokat, akik egy adott területen nagyon jó szakemberek. A Családbarát Magyarország Központnál is ilyen kollégákkal dolgozhat a nagyon szép társadalmi célokért. Nagy terve, hogy létrehozzák a kora gyermekkori módszertani fejlesztőközpontokat. Ha az is érdekli, hogy Ágnes kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 415. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A karrier szerintem nem tekinthető lineárisnak, a pályafutásom során több emlékezetes és szép feladatom is volt már, amelyekre büszke vagyok. A pénzügyi pályán alig több mint harminc évesen lettem egy nagy, nemzetközi bankcsoport hazai leányvállalatában igazgatósági tag, ami önmagában is jelentős kihívás volt. A legrövidebb idő alatt elvégzett legnagyobb hatású szakmai munkám a Pénziránytű Alapítványhoz köthető. Ennek a feladatnak az adta a különlegességét, hogy tíznél is több szakmai programot indítottunk el, viszonylag rövid idő alatt. A mostani kihívásaimat pedig szintén egyfajta csúcsként értékelem, mert ez az eddigi legösszetettebb menedzseri feladatom. Ráadásul, számomra különösen fontos, hogy a Családbarát Magyarország Központnál nagyon szép társadalmi célokért dolgozhatunk, amelyekkel édesanyaként nagyon könnyű azonosulnom.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszútávra tervezek. Az utóbbi időben többször átéltem, hogy mielőtt teljes mértékben lezártnak tarottam volna egy projektet, érkezett egy másik, ugyancsak vonzó felkérés. Többször váltottam úgy, hogy azt éreztem, lennének még előttem elvégzendő feladatok az adott helyen. Bízom benne, hogy most lesz időm arra, hogy hosszútávon kiteljesedhessen a tevékenységem, és láthassam beérni azokat a programokat, amelyeket elindítunk. Azok közé az emberek közé tartozom, akik valamilyen módon, amíg tudnak, dolgoznak. Ha nem is teljes állásban, de társadalmilag hasznos feladatokat életem végéig szeretnék majd magamnak.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Ezen a listán most szinte csak a Családbarát Magyarország Központhoz köthető feladatok szerepelnek. Nagyon szeretném, ha létrehozhatnánk a kora gyermekkori módszertani fejlesztőközpontokat. Továbbá, ha céges szinten a munka-magánélet egyensúlyának a témakörében fókuszálni tudnánk a nők munkaerőpiacon lévő szerepének megerősítésére, ami egyébként több életszakaszon, megbízatáson, projekten átívelő személyes ügyem is, ha úgy tetszik, misszióm. Szeretném látni, ahogy a pályaorientációs és a pénzügyi tudatosság képzéseink felemelkednek és kiteljesednek. A legfőbb célom, hogy minden feladatunkat olyan színvonalon végezzük a cégben, amelyre büszkék lehetünk.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nagyon sok mindenkitől tanultam. Szakmailag, hozzáállásban és emberileg is sokakra felnézek, és mindegyiküknek hálás vagyok. Bárhol dolgoztam, mindig olyan emberekkel vettem magam körbe, akiknek a tanácsára számíthattam. Sosem akartam magam úgy feltüntetni, hogy mindent tudok. Az egyik erősségemnek tartom, hogy felismerem azokat, akik egy adott területen nagyon jó szakemberek, és fordulhatok hozzájuk a kérdéseimmel.

Mivel motiválja a kollégáit?

– A visszajelzések alapján a munkatársaim alapvetően lelkesítő vezetőnek tartanak. Az elhivatott, feladatorientált kollégákat kedvelem, akikkel közösen jelöljük ki a célokat, és ez önmagában visz előre. Minden esetben igyekszem arra az oldalra állítani őket, ahol közösen látjuk a célokat. Az a legmotiválóbb, ha valamit közösen, elhivatottan el szeretnénk érni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Gimnazistaként nagyon sokáig pszichológus szerettem volna lenni. Az nagyon sokáig érdekelt, de most már nem próbálnám ki, mert nagyon jól érzem magam a jelenlegi utamon. Ha lenne egy alternatív életem, akkor valószínűleg valahol azon a területen találnék magamnak kihívást.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A pályafutásomat nagyvállalati ügyfélkapcsolattartóként kezdtem. A banki szférában megtaláltam azt a kis területet, ami közel állt a pszichológiához. Itt is emberekkel foglalkoztam és megoldást kerestem az üzleti problémáikra. Élveztem, mert nagyon szeretek segíteni, és kifejezetten kihívás számomra az elsőre lehetetlennek látszó helyzetekre megoldást találni. Ez nagyon jó iskola volt, segítettünk, építkeztünk, miközben folyamatosan növekedett a kapcsolatrendszerünk. Abban hiszek, hogy minden egyes üzleti interakciónál korrekten, hosszú távra tervezzünk, sosem tudhatjuk, mit hozhat az élet, de a becsületes hozzáállás mindig megtérül. Az őszinteség, a lelkesedés és az értő figyelem segít a stabil kapcsolatok kialakításában.

Mire sajnálja az idejét?

– A nem megalapozott, adminisztratív feladatok cizellálása és a szabályozási kérdések kevésbé lelkesítenek, de tisztában vagyok vele, hogy szükség van rájuk, ezért fontos feladatomnak tartom, hogy ennek is megfeleljek. De biztosan nagyobb öröm számomra egy jól sikerült szakmai programot megvitatni, mint mondjuk, a szabályzatalkotási szabályzatunkat.

Mivel lehet felbosszantani?

– A konstruktív hozzáállással lehet örömet szerezni nekem, és ennek az ellenkezőjével lehet felbosszantani. Mindannyiunk életében vannak olyan feladatok, amelyeket el kell végezni határidőre, különösebb indoklás nélkül. Az bosszant igazán, ha valaki ilyen feszített helyzetben elkezd okokat keresni ahelyett, hogy cselekedne. A tanulságokat persze fontos levonnunk, de ha ez a határidő teljesítését akadályozza, akkor utána kell időt szánnunk erre.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Sokáig dolgoztam társadalmi munkában az Otthon Segítünk Alapítványnál felügyelőbizottsági elnökként. Ez az önkéntes tevékenység nagyon közel állt hozzám. A jövőben is elsősorban olyan munkát vállalnék szívesen, amely konkrét támogatást nyújt az embereknek, elsősorban a családoknak. Most nincs sok időm a társadalmi munkára, de a kisgyermekes nőket továbbra is szívesen támogatnám, mert hiszek abban, hogy a vágyott gyermekek megszületésének az egyik záloga az is, ha a nők bíznak abban, hogy anyaként sem kell feladni a korábbi életüket, hanem az csak kiteljesedik, egy újabb, nagyon fontos (talán a legfontosabb) területtel bővül a gyermekvállalás után.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Nincs olyan, amire korlátlanul ne sajnálnám a pénzt. A férjemmel nagyon tudatosak vagyunk a pénzkezelésben. A Pénziránytű Alapítványban is arra tanítottam mindenkit, hogy addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér. Amire a legszívesebben költök, az a családom. A gyerekek különóráira, táboraira – ésszerű keretek között – jó szívvel áldozok. A fejlődésükre nem sajnáljuk a pénzt, illetve, ha időnk engedi, együtt utazunk történelmi helyekre, amely szintén a gyarapodásukat szolgálja.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A gyerekekkel való játék mellett az olvasás és a futás kapcsol ki a legjobban. Gyerekként naponta jártam a könyvtárba, kiskoromtól kezdve meghatározó jelentőségű az életemben az olvasás. A futás pedig az utóbbi időben jelent nagy sikerélményt. Mindig szerettem volna megtanulni, de sose tudtam futni. A gyerekek születése után fokozatosan tanultam bele, és a mai napig igyekszem hetente többször is eljutni a futókörre.

(Fotók: Förster Tamás)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.