Dr. Greskovits Dávid: Felelősséggel tartozom a nálunk dolgozókért

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 03. 01., 10:45

Eleinte ismeretségek útján, ma már megkeresések alapján fejlesztjük üzleteinket, kötünk szerződéseket – mondta az Üzletemnek dr. Greskovits Dávid, a Magyarországi Gyógyszergyártók Szövetségének elnöke, a Meditop Gyógyszeripari Kft. társtulajdonos ügyvezető igazgatója.

Dr. Greskovits Dávid nem tervezi, hogy nyugdíjba megy, de már foglalkoztatja a cégátadás gondolata. Addig is azon dolgozik, hogy a cég nemzetközileg is elismert nagyvállalattá erősödjön. Mindig a gyógyszeriparban dolgozott, de jó ideje foglalkoztatja, hogy milyen lenne kipróbálnia magát az animációs filmkészítés és a fényképezés területén. Ha arra is kíváncsi, hogy kitől tanulta eddig a legtöbbet, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 263. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Minden olyan sikert, ami kísérte a szakmai életutamat. Nincs kiemelkedően említésre méltó momentum. A munkámban elért eredmények adják a sikereket, s ezzel az adott pillanatban a „siker csúcsának” érzetét. Szakmai munkám megtisztelő elismerésének tekintem, hogy immáron 4. éve töltöm be a Magyarországi Gyógyszergyártók Szövetségének elnöki posztját.

Milyen távra tervez?

– Vállalkozóként nem tudnám meghatározni. A cégünk – ketten vagyunk alapítók – állapota, működése mindig is foglalkoztatni fog, már csak azért is mert felelőséggel tartozom alapítóként az itt dolgozókért. Nem tervezek „nyugdíjba” menni, azzal mégis csak számolni kell, hogy az életkor előrehaladtával az emberi teljesítőképesség már nem éri el a kívánatos szintet, ezért szeretném elérni, hogy a cég irányítását megnyugtató kezekben tudjam, s nem visszavonulva, de jelentős feladatokat átadva tudjak a cég sikeres működéséhez hozzájárulni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Vállalkozásunk nemzetközileg is elismert nagyvállalattá válása.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Gyógyszerészként dr. Dávid Lajos és dr. Dávid Ágoston gyógyszerész professzorok szolgáltak példaképül számomra, de sok más idősebb kollégám munkája, embersége is motivált. Meg kell említsem dr. Takács Géza vegyész professzort, gyógyszertechnológust, aki számtalan, a korát jóval megelőző technológiai és technikai újítás bevezetésével jelentősen hozzájárult a gyógyszeripar hazai és nemzetközi elismertségéhez.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Partnernek tekintem őket a munkában elismerve s nem elvitatva szakmai sikereiket, tudásukat.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Gyógyszertechnológusnak tanultam, mindig a gyógyszeriparban dolgoztam. Eddigi pályafutásom során termelésben, kutatásfejlesztésben, külföldi gyógyszergyárban termelési igazgatóként, majd itthon cégalapító vállalkozóként szereztem szakmai tapasztalatokat. Középiskolában mindig is vonzott a művészet, a fényképezés, az animációs filmkészítés, ahol is amatőrként a 70-es években némi diáksikereket is sikerült elérjek. Ez a vonzalom megmaradt, bár időm nem nagyon volt ezzel foglalkozni.  Ebben szívesen kipróbálnám magam.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Eleinte ismeretségek útján, ma már megkeresések alapján fejlesztjük üzleteinket, kötünk szerződéseket.

Mire sajnálja az idejét?

– Alvásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Félinformációkon alapuló kijelentésekkel, értékítéletekkel, manipuláló „igazmondásokkal”.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Az Ökumenikus Segélyszervezet programjaiban veszek részt rendszeresen, ételosztásban, intézményfestésben és minden más olyan munkában, ami a segélyszervezet programjában szerepel. Szívesen foglalkozom gyerekekkel.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Korlátokkal a gyermekeimre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Motorozás, természetjárás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS