Dr. Greskovits Dávid: Felelősséggel tartozom a nálunk dolgozókért

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 03. 01., 10:45

Eleinte ismeretségek útján, ma már megkeresések alapján fejlesztjük üzleteinket, kötünk szerződéseket – mondta az Üzletemnek dr. Greskovits Dávid, a Magyarországi Gyógyszergyártók Szövetségének elnöke, a Meditop Gyógyszeripari Kft. társtulajdonos ügyvezető igazgatója.

Dr. Greskovits Dávid nem tervezi, hogy nyugdíjba megy, de már foglalkoztatja a cégátadás gondolata. Addig is azon dolgozik, hogy a cég nemzetközileg is elismert nagyvállalattá erősödjön. Mindig a gyógyszeriparban dolgozott, de jó ideje foglalkoztatja, hogy milyen lenne kipróbálnia magát az animációs filmkészítés és a fényképezés területén. Ha arra is kíváncsi, hogy kitől tanulta eddig a legtöbbet, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 263. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Minden olyan sikert, ami kísérte a szakmai életutamat. Nincs kiemelkedően említésre méltó momentum. A munkámban elért eredmények adják a sikereket, s ezzel az adott pillanatban a „siker csúcsának” érzetét. Szakmai munkám megtisztelő elismerésének tekintem, hogy immáron 4. éve töltöm be a Magyarországi Gyógyszergyártók Szövetségének elnöki posztját.

Milyen távra tervez?

– Vállalkozóként nem tudnám meghatározni. A cégünk – ketten vagyunk alapítók – állapota, működése mindig is foglalkoztatni fog, már csak azért is mert felelőséggel tartozom alapítóként az itt dolgozókért. Nem tervezek „nyugdíjba” menni, azzal mégis csak számolni kell, hogy az életkor előrehaladtával az emberi teljesítőképesség már nem éri el a kívánatos szintet, ezért szeretném elérni, hogy a cég irányítását megnyugtató kezekben tudjam, s nem visszavonulva, de jelentős feladatokat átadva tudjak a cég sikeres működéséhez hozzájárulni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Vállalkozásunk nemzetközileg is elismert nagyvállalattá válása.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Gyógyszerészként dr. Dávid Lajos és dr. Dávid Ágoston gyógyszerész professzorok szolgáltak példaképül számomra, de sok más idősebb kollégám munkája, embersége is motivált. Meg kell említsem dr. Takács Géza vegyész professzort, gyógyszertechnológust, aki számtalan, a korát jóval megelőző technológiai és technikai újítás bevezetésével jelentősen hozzájárult a gyógyszeripar hazai és nemzetközi elismertségéhez.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Partnernek tekintem őket a munkában elismerve s nem elvitatva szakmai sikereiket, tudásukat.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Gyógyszertechnológusnak tanultam, mindig a gyógyszeriparban dolgoztam. Eddigi pályafutásom során termelésben, kutatásfejlesztésben, külföldi gyógyszergyárban termelési igazgatóként, majd itthon cégalapító vállalkozóként szereztem szakmai tapasztalatokat. Középiskolában mindig is vonzott a művészet, a fényképezés, az animációs filmkészítés, ahol is amatőrként a 70-es években némi diáksikereket is sikerült elérjek. Ez a vonzalom megmaradt, bár időm nem nagyon volt ezzel foglalkozni.  Ebben szívesen kipróbálnám magam.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Eleinte ismeretségek útján, ma már megkeresések alapján fejlesztjük üzleteinket, kötünk szerződéseket.

Mire sajnálja az idejét?

– Alvásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Félinformációkon alapuló kijelentésekkel, értékítéletekkel, manipuláló „igazmondásokkal”.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Az Ökumenikus Segélyszervezet programjaiban veszek részt rendszeresen, ételosztásban, intézményfestésben és minden más olyan munkában, ami a segélyszervezet programjában szerepel. Szívesen foglalkozom gyerekekkel.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Korlátokkal a gyermekeimre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Motorozás, természetjárás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-11 16:10:00
Míg a „scoring” csak bizonyos feltételek mellett megengedett, a fennálló tartozás elengedésére vonatkozó információk huzamos ideig történő tárolása ellentétes az általános adatvédelmi rendelettel– mondta ki ítéleteiben az Európai Unió Bírósága.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS