Dr. Csorbai Hajnalka: Szeretem az adrenalint és szeretem a vezető szerepet

Dr. Csorbai Hajnalka: Szeretem az adrenalint és szeretem a vezető szerepet
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 20., 09:23

Mindig helye van az őszinte kritikának. Nincs olyan, hogy valaki ne mondhassa el, amit gondol, vagy hogy ne gondolnék végig egy kérést – mondta az Üzletemnek dr. Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója.

Dr. Csorbai Hajnalka tudatosan tervez, és ezt nem csak kollégái tudják róla. Az kimondottan motiválja, amikor egy folyamat végén látja a munka eredményét. Aki ismeri, minden bizonnyal nem lepődik meg azon, hogy szívesen kipróbálná magát egy motorsport csapat vezetőjeként. Ha az is érdekli, hogy Hajnalka kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 421. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyrészt, hogy több, mint 10 éve lehetek egy ilyen cég stratégiai igazgatója, mint az Opten. Másrészt talán azt, hogy a Vezérigazgatói Találkozó alumnija 2022-ban az év női vezetőjének, 2021-ben pedig az év üzletasszonyának választott. Ezek nagy megtiszteltetések voltak nekem, mert nem vagyok egy „díjhalmozó” típus.

Milyen távra tervez?

– Minden távra. Akik ismernek, azok tudják, hogy meglehetősen tudatos vagyok, így vannak rövid, közép és hosszútávú terveim is. Enélkül nem is érezném jól magam.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs konkrét üzleti bakancslistám. Szeretek végig vinni folyamatokat és látni az eredményét. Ez motivál. Amíg ilyen helyen dolgozhatom, addig jól érzem magam.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesanyámtól. Kicsit sablonos lehet, de ez nálam tény. Tőle tanultam, hogy ne hagyjak félbe dolgokat, és azt a fajta széles látókörűséget, ami mindig lehetőséget ad a további fejlődésre.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Leginkább a következetességgel. Többnyire a motiváció pozitív, de mindig helye van az őszinte kritikának is. Nincs olyan, hogy valaki ne mondhassa el, amit gondol, vagy hogy ne gondolnánk végig egy kérést. Még ha másképp döntünk is, igyekszünk elmagyarázni a döntés hátterét.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szeretem az adrenalint és szeretem a vezető szerepet. Talán szívesen vezetnék egy motorsport csapatot.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nagyon sok konferencián építek személyes kapcsolatokat. A LinkedIn-en is igyekszem aktív lenni. Mindemellett tagja vagyok szerintem Magyarország 2 legmenőbb üzleti közösségének: az MVÜK-nak és a Bridge Budapestnek. Több érdekképviseleti szervezetben is szerepet vállalok, például elnökségi tag vagyok a Joint Venture Szövetségben is. Néha az okoz kihívást, hogy folyamatosan tudjam ápolni az üzleti kapcsolatokat.

Mire sajnálja az idejét?

– Az ismétlődő hibák javítására.

Mivel lehet felbosszantani?

– Azzal, ha valaki meg se próbálja megérteni a szakmai érveket.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Vállalkozói szemléletmód előadást tartanék gyerekeknek.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra és kikapcsolódásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Bármi, ami adrenalin dömping (downhill síelés, autóversenyzés).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.
2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-27 19:47:00
A tervezéshez és működéshez is nélkülözhetetlen adatokat kérhet le minden hazai, közel 45 ezer szálláshely a megújult NTAK-felületen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS