Dr. Csorbai Hajnalka: Szeretem az adrenalint és szeretem a vezető szerepet

Dr. Csorbai Hajnalka: Szeretem az adrenalint és szeretem a vezető szerepet
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 20., 09:23

Mindig helye van az őszinte kritikának. Nincs olyan, hogy valaki ne mondhassa el, amit gondol, vagy hogy ne gondolnék végig egy kérést – mondta az Üzletemnek dr. Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója.

Dr. Csorbai Hajnalka tudatosan tervez, és ezt nem csak kollégái tudják róla. Az kimondottan motiválja, amikor egy folyamat végén látja a munka eredményét. Aki ismeri, minden bizonnyal nem lepődik meg azon, hogy szívesen kipróbálná magát egy motorsport csapat vezetőjeként. Ha az is érdekli, hogy Hajnalka kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 421. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyrészt, hogy több, mint 10 éve lehetek egy ilyen cég stratégiai igazgatója, mint az Opten. Másrészt talán azt, hogy a Vezérigazgatói Találkozó alumnija 2022-ban az év női vezetőjének, 2021-ben pedig az év üzletasszonyának választott. Ezek nagy megtiszteltetések voltak nekem, mert nem vagyok egy „díjhalmozó” típus.

Milyen távra tervez?

– Minden távra. Akik ismernek, azok tudják, hogy meglehetősen tudatos vagyok, így vannak rövid, közép és hosszútávú terveim is. Enélkül nem is érezném jól magam.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs konkrét üzleti bakancslistám. Szeretek végig vinni folyamatokat és látni az eredményét. Ez motivál. Amíg ilyen helyen dolgozhatom, addig jól érzem magam.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesanyámtól. Kicsit sablonos lehet, de ez nálam tény. Tőle tanultam, hogy ne hagyjak félbe dolgokat, és azt a fajta széles látókörűséget, ami mindig lehetőséget ad a további fejlődésre.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Leginkább a következetességgel. Többnyire a motiváció pozitív, de mindig helye van az őszinte kritikának is. Nincs olyan, hogy valaki ne mondhassa el, amit gondol, vagy hogy ne gondolnánk végig egy kérést. Még ha másképp döntünk is, igyekszünk elmagyarázni a döntés hátterét.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szeretem az adrenalint és szeretem a vezető szerepet. Talán szívesen vezetnék egy motorsport csapatot.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nagyon sok konferencián építek személyes kapcsolatokat. A LinkedIn-en is igyekszem aktív lenni. Mindemellett tagja vagyok szerintem Magyarország 2 legmenőbb üzleti közösségének: az MVÜK-nak és a Bridge Budapestnek. Több érdekképviseleti szervezetben is szerepet vállalok, például elnökségi tag vagyok a Joint Venture Szövetségben is. Néha az okoz kihívást, hogy folyamatosan tudjam ápolni az üzleti kapcsolatokat.

Mire sajnálja az idejét?

– Az ismétlődő hibák javítására.

Mivel lehet felbosszantani?

– Azzal, ha valaki meg se próbálja megérteni a szakmai érveket.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Vállalkozói szemléletmód előadást tartanék gyerekeknek.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra és kikapcsolódásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Bármi, ami adrenalin dömping (downhill síelés, autóversenyzés).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS