Dr. Csorbai Hajnalka: Szeretem az adrenalint és szeretem a vezető szerepet

Dr. Csorbai Hajnalka: Szeretem az adrenalint és szeretem a vezető szerepet
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 07. 20., 09:23

Mindig helye van az őszinte kritikának. Nincs olyan, hogy valaki ne mondhassa el, amit gondol, vagy hogy ne gondolnék végig egy kérést – mondta az Üzletemnek dr. Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója.

Dr. Csorbai Hajnalka tudatosan tervez, és ezt nem csak kollégái tudják róla. Az kimondottan motiválja, amikor egy folyamat végén látja a munka eredményét. Aki ismeri, minden bizonnyal nem lepődik meg azon, hogy szívesen kipróbálná magát egy motorsport csapat vezetőjeként. Ha az is érdekli, hogy Hajnalka kitől tanulta eddig a legtöbbet, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 421. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Egyrészt, hogy több, mint 10 éve lehetek egy ilyen cég stratégiai igazgatója, mint az Opten. Másrészt talán azt, hogy a Vezérigazgatói Találkozó alumnija 2022-ban az év női vezetőjének, 2021-ben pedig az év üzletasszonyának választott. Ezek nagy megtiszteltetések voltak nekem, mert nem vagyok egy „díjhalmozó” típus.

Milyen távra tervez?

– Minden távra. Akik ismernek, azok tudják, hogy meglehetősen tudatos vagyok, így vannak rövid, közép és hosszútávú terveim is. Enélkül nem is érezném jól magam.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nincs konkrét üzleti bakancslistám. Szeretek végig vinni folyamatokat és látni az eredményét. Ez motivál. Amíg ilyen helyen dolgozhatom, addig jól érzem magam.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesanyámtól. Kicsit sablonos lehet, de ez nálam tény. Tőle tanultam, hogy ne hagyjak félbe dolgokat, és azt a fajta széles látókörűséget, ami mindig lehetőséget ad a további fejlődésre.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Leginkább a következetességgel. Többnyire a motiváció pozitív, de mindig helye van az őszinte kritikának is. Nincs olyan, hogy valaki ne mondhassa el, amit gondol, vagy hogy ne gondolnánk végig egy kérést. Még ha másképp döntünk is, igyekszünk elmagyarázni a döntés hátterét.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szeretem az adrenalint és szeretem a vezető szerepet. Talán szívesen vezetnék egy motorsport csapatot.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nagyon sok konferencián építek személyes kapcsolatokat. A LinkedIn-en is igyekszem aktív lenni. Mindemellett tagja vagyok szerintem Magyarország 2 legmenőbb üzleti közösségének: az MVÜK-nak és a Bridge Budapestnek. Több érdekképviseleti szervezetben is szerepet vállalok, például elnökségi tag vagyok a Joint Venture Szövetségben is. Néha az okoz kihívást, hogy folyamatosan tudjam ápolni az üzleti kapcsolatokat.

Mire sajnálja az idejét?

– Az ismétlődő hibák javítására.

Mivel lehet felbosszantani?

– Azzal, ha valaki meg se próbálja megérteni a szakmai érveket.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Vállalkozói szemléletmód előadást tartanék gyerekeknek.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra és kikapcsolódásra.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Bármi, ami adrenalin dömping (downhill síelés, autóversenyzés).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS