Csorbai Hajnalka

Itt találod az összes cikket a „Csorbai Hajnalka” témában!

OPTEN-Bridge Business Jövőkép Mátrix: még nem lélegeztek fel a cégvezetők

OPTEN-Bridge Business Jövőkép Mátrix: még nem lélegeztek fel a cégvezetők

2023 végén a megkérdezett több mint 100 progresszív hazai cégtulajdonos és felsővezető egy 10-es skálán 6,6 pontosra értékelte a jelenlegi és 6,8 pontosra a jövőbeni helyzetét.
2023. 10. 19., 13:19
„Az, hogy az építőiparban baj van, már vitathatatlan”

A szeptemberi hangulatfelmérés után elkészült az OPTEN-Bridge Budapest Jövőkép Mátrix gyorselemzése, mely 100 progresszív hazai cégvezető válaszait vizsgálta. A megkérdezett cégtulajdonosok és felsővezetők egy 10-es skálán 6,9 pontra értékelik a jelenlegi és 7,2 pontosra a jövőbeni helyzetük.

2023. 02. 28., 16:38
Reménytelibb tavaszt várnak a hazai cégvezetők

Mind a jelenlegi, mind a következő 3 hónapra szóló előrejelzéseiket illetően erőteljesen javult a hazai cégvezetők hangulata – számol be az OPTEN és a Bridge Budapest legfrissebb felmérésében.

2022. 11. 25., 18:49
Újratervezés a gazdaságban – A válság átírja a kockázatkezelést (is)

A VII. Országos Kereskedelmi Hitelkockázati Konferencián (OKHK) a makró folyamatok változása és azok tartóssága a fókuszban volt. A közel 100 résztvevő körében elvégzett kutatásból kiderült, hogy a gazdasági szakemberek többsége szerint 2–3 éves válságperiódus következhet. A kockázatkezelők jelenleg az inflációt, az energiaválságot és az EU-s pénzek visszatartását gondolják kulcstényezőnek és többségük 5–10 százalékos növekedést vár a ki nem fizetett számlák mennyiségében.

2022. 06. 13., 11:47
„Ne legyenek illúzióink, sok bedőlés várható”

Az árfolyam-ingadozás, a munkaerőhiány és az infláció okozza a legnagyobb fejfájást a kkv-knak. A moratórium megszűnése, valamint az emelkedő energiaárak miatt várhatóan nőni fog a felszámolások száma – derül ki a Via Credit és az Opten közös felméréséből.

2019. 12. 17., 15:01
K+F: 100 millió feletti támogatás a nagyvállalatnál térül meg

A kutatás-fejlesztési célú támogatást nyerő cégek sokkal nagyobb árbevétel- és EBITDA- növekedést értek el 5 éves távon, mint azok, amelyek más jellegű támogatást kaptak vagy egyaltalán nem jutottak támogatáshoz – derül ki a Via Credit és az OPTEN felméréséből, amelyet a 100 millió forint feletti támogatási tartományban végeztek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS