Dézsi Tamás: Egyszer felhőkarcolót is szeretnék tervezni

Dézsi Tamás: Egyszer felhőkarcolót is szeretnék tervezni
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 08. 20., 10:17

Édesapám arra tanított, hogy mindig családias, baráti hangulatot alakítsak ki az irodában – mondta az Üzletemnek Dézsi Tamás, a Marcell-Ház Kft. alapító- tulajdonosa, a Debreceni Egyetem címzetes docense, BIM szakértő.

Dézsi Tamás úgy tartja, hogy napjainkban az építőipar egyik legnagyobb csodájának a BIM (Building Information Modeling) tervezés számít. Aki az élvonalba akar tartozni, nem kerülheti el az alkalmazását. A Marcell-Ház Kft. külföldi partnerével együtt 2008. óta foglalkozik a világ számos pontján megvalósuló építőipari projektek virtuális kivitelezésével. Ha az is érdekli, hogy Tamás mivel motiválja a kollégáit, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 429. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Sok olyan munkám van (polgármesteri hivatalok, oktatási létesítmények, társasházak, teheráni magyar nagykövetség), amire büszke vagyok, de a legnagyobb elismerés az volt, amikor a Debreceni Egyetem Címzetes Egyetemi Docenssé avatott.

Milyen távra tervez?

– Mindig 5 évre tervezek, és bele vagyok betegedve, ha nincs kész 3 év alatt.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A legnagyobb és a legkisebb: nagyon szeretnék egy felhőkarcolót tervezni, és imádnám, ha hajó belsőket tervezhetnék.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A legtöbbet édesapámtól tanultam. Bár ő közlekedésmérnök, de fantasztikus térlátása van.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Édesapám arra tanított, hogy mindig családias, baráti hangulatot alakítsak ki az irodában. Ezt azzal egészítem ki, hogy negyedévente különböző programokat szervezek. Van, hogy futó versenyre megyünk, van, hogy hajózni vagy éppen kaland parkozni, ami a többség számára szimpatikus. Folyamatos képzéseket is szervezünk, és díjazzuk a negyedév dolgozóját.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Imádom a gasztronómiát, azt mondják, hogy jól is főzök. Ha nem építész lennék, valószínűleg gasztronómiával foglalkoznék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A megrendelők ajánlásával építem a tervezési területemet.

Mire sajnálja az idejét?

– Magamra. Hetente kétszer 1-1 órát szánok edzésre, ennyi az „Én időm”. Ha van egy kis szabadidőm a munka mellett, azt igyekszem a családommal tölteni.

Mivel lehet felbosszantani?

– A rosszindulatúsággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármilyent! Szeretek segíteni az embereken. Rendszeresen támogatok adományokkal nonprofit szervezeteket. Ha időm engedné, szívesen rész vennék például ételosztásban.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyermekeimre. Édesapámat idézve: „Az ember életében egy dolog térül meg biztosan. A gyermeked oktatásába fektetett pénz”.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A víz és minden olyan sport, ami vízzel kapcsolatos. Rajongok a vízért!

(Fotó: Marcell-Ház)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-05 14:13:00
December 2-án az EU három intézménye és több mint 500 európai polgár közösen értékelte az Európa jövőjéről szóló konferencia eredményeképp hozott intézkedéseket.
2022-12-05 13:13:00
Idén december 5–18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Az egész országra kiterjedő kéthetes ellenőrzéssorozat idején a szakemberek fokozott jelenléte várható az élelmiszerlánc minden területén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS