Dézsi Tamás: Egyszer felhőkarcolót is szeretnék tervezni

Dézsi Tamás: Egyszer felhőkarcolót is szeretnék tervezni
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 08. 20., 10:17

Édesapám arra tanított, hogy mindig családias, baráti hangulatot alakítsak ki az irodában – mondta az Üzletemnek Dézsi Tamás, a Marcell-Ház Kft. alapító- tulajdonosa, a Debreceni Egyetem címzetes docense, BIM szakértő.

Dézsi Tamás úgy tartja, hogy napjainkban az építőipar egyik legnagyobb csodájának a BIM (Building Information Modeling) tervezés számít. Aki az élvonalba akar tartozni, nem kerülheti el az alkalmazását. A Marcell-Ház Kft. külföldi partnerével együtt 2008. óta foglalkozik a világ számos pontján megvalósuló építőipari projektek virtuális kivitelezésével. Ha az is érdekli, hogy Tamás mivel motiválja a kollégáit, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 429. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Sok olyan munkám van (polgármesteri hivatalok, oktatási létesítmények, társasházak, teheráni magyar nagykövetség), amire büszke vagyok, de a legnagyobb elismerés az volt, amikor a Debreceni Egyetem Címzetes Egyetemi Docenssé avatott.

Milyen távra tervez?

– Mindig 5 évre tervezek, és bele vagyok betegedve, ha nincs kész 3 év alatt.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A legnagyobb és a legkisebb: nagyon szeretnék egy felhőkarcolót tervezni, és imádnám, ha hajó belsőket tervezhetnék.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A legtöbbet édesapámtól tanultam. Bár ő közlekedésmérnök, de fantasztikus térlátása van.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Édesapám arra tanított, hogy mindig családias, baráti hangulatot alakítsak ki az irodában. Ezt azzal egészítem ki, hogy negyedévente különböző programokat szervezek. Van, hogy futó versenyre megyünk, van, hogy hajózni vagy éppen kaland parkozni, ami a többség számára szimpatikus. Folyamatos képzéseket is szervezünk, és díjazzuk a negyedév dolgozóját.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Imádom a gasztronómiát, azt mondják, hogy jól is főzök. Ha nem építész lennék, valószínűleg gasztronómiával foglalkoznék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A megrendelők ajánlásával építem a tervezési területemet.

Mire sajnálja az idejét?

– Magamra. Hetente kétszer 1-1 órát szánok edzésre, ennyi az „Én időm”. Ha van egy kis szabadidőm a munka mellett, azt igyekszem a családommal tölteni.

Mivel lehet felbosszantani?

– A rosszindulatúsággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármilyent! Szeretek segíteni az embereken. Rendszeresen támogatok adományokkal nonprofit szervezeteket. Ha időm engedné, szívesen rész vennék például ételosztásban.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyermekeimre. Édesapámat idézve: „Az ember életében egy dolog térül meg biztosan. A gyermeked oktatásába fektetett pénz”.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A víz és minden olyan sport, ami vízzel kapcsolatos. Rajongok a vízért!

(Fotó: Marcell-Ház)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS