Dézsi Tamás: Egyszer felhőkarcolót is szeretnék tervezni

Dézsi Tamás: Egyszer felhőkarcolót is szeretnék tervezni
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 08. 20., 10:17

Édesapám arra tanított, hogy mindig családias, baráti hangulatot alakítsak ki az irodában – mondta az Üzletemnek Dézsi Tamás, a Marcell-Ház Kft. alapító- tulajdonosa, a Debreceni Egyetem címzetes docense, BIM szakértő.

Dézsi Tamás úgy tartja, hogy napjainkban az építőipar egyik legnagyobb csodájának a BIM (Building Information Modeling) tervezés számít. Aki az élvonalba akar tartozni, nem kerülheti el az alkalmazását. A Marcell-Ház Kft. külföldi partnerével együtt 2008. óta foglalkozik a világ számos pontján megvalósuló építőipari projektek virtuális kivitelezésével. Ha az is érdekli, hogy Tamás mivel motiválja a kollégáit, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 429. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Sok olyan munkám van (polgármesteri hivatalok, oktatási létesítmények, társasházak, teheráni magyar nagykövetség), amire büszke vagyok, de a legnagyobb elismerés az volt, amikor a Debreceni Egyetem Címzetes Egyetemi Docenssé avatott.

Milyen távra tervez?

– Mindig 5 évre tervezek, és bele vagyok betegedve, ha nincs kész 3 év alatt.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A legnagyobb és a legkisebb: nagyon szeretnék egy felhőkarcolót tervezni, és imádnám, ha hajó belsőket tervezhetnék.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A legtöbbet édesapámtól tanultam. Bár ő közlekedésmérnök, de fantasztikus térlátása van.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Édesapám arra tanított, hogy mindig családias, baráti hangulatot alakítsak ki az irodában. Ezt azzal egészítem ki, hogy negyedévente különböző programokat szervezek. Van, hogy futó versenyre megyünk, van, hogy hajózni vagy éppen kaland parkozni, ami a többség számára szimpatikus. Folyamatos képzéseket is szervezünk, és díjazzuk a negyedév dolgozóját.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Imádom a gasztronómiát, azt mondják, hogy jól is főzök. Ha nem építész lennék, valószínűleg gasztronómiával foglalkoznék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A megrendelők ajánlásával építem a tervezési területemet.

Mire sajnálja az idejét?

– Magamra. Hetente kétszer 1-1 órát szánok edzésre, ennyi az „Én időm”. Ha van egy kis szabadidőm a munka mellett, azt igyekszem a családommal tölteni.

Mivel lehet felbosszantani?

– A rosszindulatúsággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Bármilyent! Szeretek segíteni az embereken. Rendszeresen támogatok adományokkal nonprofit szervezeteket. Ha időm engedné, szívesen rész vennék például ételosztásban.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyermekeimre. Édesapámat idézve: „Az ember életében egy dolog térül meg biztosan. A gyermeked oktatásába fektetett pénz”.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A víz és minden olyan sport, ami vízzel kapcsolatos. Rajongok a vízért!

(Fotó: Marcell-Ház)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS