Décsi András: Más területeken is próbálom képezni magamat

Décsi András: Más területeken is próbálom képezni magamat
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 06. 10., 09:15

A felnőttképzés terén hatalmas tapasztalattal rendelkezünk, nagyon széles ügyfélkörrel, így bizakodó vagyok, hogy az új rendszerben is sikeresek leszünk – mondta az Üzletemnek Décsi András, a DEKRA Akademie Kft. ügyvezetője.

Décsi András szívesen adná át majd tapasztalatait a fiatalabbaknak. Biztos arról is jó történeteket mond majd, hogy ugyancsak fiatalon, 32 évesen miként kezdett ügyvezetőként dolgozni a DEKRA csapatában. Mivel a felnőttképzést teljesen átalakították tavaly Magyarországon, kihívásból most akad bőven. Ha arra is kíváncsi, hogy a rengeteg munka után mi tudja Andrást a legjobban kikapcsolni, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 297. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Karrierem eddigi csúcsának mindenképpen azt tartom, hogy egy ilyen nagy nemzetközi vállalatnál, mint a DEKRA, 32 évesen ügyvezetőnek neveztek ki 2018 végén. Azt gondolom, 2,5 év ügyvezetés távlatában, bebizonyítottam, hogy fiatal korom ellenére sikeresen végzem több hozzám tartozó DEKRA leányvállalat vezetését.

Milyen távra tervez?

– Jelenleg néhány éves távlatban tervezek. A legnagyobb kihívás előtt a DEKRA Akademie Kft. áll, ugyanis a felnőttképzést teljesen átalakították 2020-ban, így egy új, eddig szokatlan környezetben kell elkezdenünk dolgozni. Hatalmas tapasztalattal rendelkezünk, nagyon széles ügyfélkörrel, így bizakodó vagyok, hogy az új rendszerben is sikeresek leszünk, és meg tudjuk tartani előkelő pozíciónkat a piacon.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A mai világban elengedhetetlen a digitalizációval haladni, folyamatosan megújulni. Ez nem könnyű feladat, mondhatni az egyik legnagyobb kihívás a cégek életében, így a mi cégeink életében is. A szolgáltatásainkat folyamatosan próbáljuk fejleszteni, és reményeim szerint az anyavállalat támogatásával sikerül időben bevezetnünk különböző innovációkat, amely által a piacon ki tudunk tűnni a versenytársak közül.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Mindenképpen ki kell emelnem a volt ügyvezetőt, aki mellett sokat dolgoztam több pozícióban is. Emellett próbálom magamat más területen is képezni, amely segítségemre van a mindennapos megoldandó problémák kezelésében.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Természetesen mindenki bérből él, de nekem hitvallásom, hogy egy jó munkahely több más tulajdonsággal is rendelkezik. Nagyon fontosnak tartom az emberközpontú vezetést, valamint a sok munka mellett a kellő kikapcsolódást is, akár munkaidőben is, de természetesen szervezett keretek között. Értem ezalatt, hogy kiemelt jelentőségű számomra a munkavállalói elégedettség növelése különböző béren kívüli juttatások bevezetésével, legyen az választható cafetéria, csapatépítő programok, avagy tematikus napok szervezése a kollégák számára.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Versenysportoló múltamból kifolyólag volt szerencsém némi edzői tapasztalatot szerezni, amelyet nagyon élveztem csinálni. Nem célom az edzői munka, karrier, de rövidebb ideig szívesen kipróbálnám magam újra. Továbbá ehhez nagyon hasonló tevékenység az oktatás, amelyet idővel szívesen csinálnék, szívesen adnám át majd tapasztalatomat a fiatalabbaknak.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Azt gondolom, hogy jó kapcsolatteremtő- és kommunikáció készségekkel rendelkezem. Én ebben látom a sikerem egyik kulcsát.

Mire sajnálja az idejét?

– Mivel nagyon sűrűek a napjaim, így a hatékony kommunikáció, döntéshozatal kiemelt fontosságú nálam. A felesleges, időhúzó köröket, megbeszéléseket nehezen viselem.

Mivel lehet felbosszantani?

– Azt szokták mondani, hogy engem nagyon nehéz felbosszantani. Valóban igen nyugodt, kiegyensúlyozott típus vagyok, azonban az igazságtalanságot és a nem korrekt viselkedést nehezen viselem.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Folyamatosan végzek önkéntes munkát, egy alapítványnak segítek. Ami emellett még érdekel, az az oktatás, amelyet a jövőben szívesen végeznék, amennyiben időm majd engedni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Ha már a munkáról beszélünk, akkor igyekszem a cégeink lehetőségeihez mérten a lehető legjobb juttatásokat biztosítani a kollégák számára.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A család, a sport és a barátok. Mindegyik más-más módon kapcsol ki. A munkából eredő stressz és feszültség levezetésére a sport segít leghatékonyabban, míg a családdal való együttlét a minőségi kikapcsolódást adja.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS