Décsi András: Más területeken is próbálom képezni magamat

Décsi András: Más területeken is próbálom képezni magamat
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 06. 10., 09:15

A felnőttképzés terén hatalmas tapasztalattal rendelkezünk, nagyon széles ügyfélkörrel, így bizakodó vagyok, hogy az új rendszerben is sikeresek leszünk – mondta az Üzletemnek Décsi András, a DEKRA Akademie Kft. ügyvezetője.

Décsi András szívesen adná át majd tapasztalatait a fiatalabbaknak. Biztos arról is jó történeteket mond majd, hogy ugyancsak fiatalon, 32 évesen miként kezdett ügyvezetőként dolgozni a DEKRA csapatában. Mivel a felnőttképzést teljesen átalakították tavaly Magyarországon, kihívásból most akad bőven. Ha arra is kíváncsi, hogy a rengeteg munka után mi tudja Andrást a legjobban kikapcsolni, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 297. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Karrierem eddigi csúcsának mindenképpen azt tartom, hogy egy ilyen nagy nemzetközi vállalatnál, mint a DEKRA, 32 évesen ügyvezetőnek neveztek ki 2018 végén. Azt gondolom, 2,5 év ügyvezetés távlatában, bebizonyítottam, hogy fiatal korom ellenére sikeresen végzem több hozzám tartozó DEKRA leányvállalat vezetését.

Milyen távra tervez?

– Jelenleg néhány éves távlatban tervezek. A legnagyobb kihívás előtt a DEKRA Akademie Kft. áll, ugyanis a felnőttképzést teljesen átalakították 2020-ban, így egy új, eddig szokatlan környezetben kell elkezdenünk dolgozni. Hatalmas tapasztalattal rendelkezünk, nagyon széles ügyfélkörrel, így bizakodó vagyok, hogy az új rendszerben is sikeresek leszünk, és meg tudjuk tartani előkelő pozíciónkat a piacon.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A mai világban elengedhetetlen a digitalizációval haladni, folyamatosan megújulni. Ez nem könnyű feladat, mondhatni az egyik legnagyobb kihívás a cégek életében, így a mi cégeink életében is. A szolgáltatásainkat folyamatosan próbáljuk fejleszteni, és reményeim szerint az anyavállalat támogatásával sikerül időben bevezetnünk különböző innovációkat, amely által a piacon ki tudunk tűnni a versenytársak közül.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Mindenképpen ki kell emelnem a volt ügyvezetőt, aki mellett sokat dolgoztam több pozícióban is. Emellett próbálom magamat más területen is képezni, amely segítségemre van a mindennapos megoldandó problémák kezelésében.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Természetesen mindenki bérből él, de nekem hitvallásom, hogy egy jó munkahely több más tulajdonsággal is rendelkezik. Nagyon fontosnak tartom az emberközpontú vezetést, valamint a sok munka mellett a kellő kikapcsolódást is, akár munkaidőben is, de természetesen szervezett keretek között. Értem ezalatt, hogy kiemelt jelentőségű számomra a munkavállalói elégedettség növelése különböző béren kívüli juttatások bevezetésével, legyen az választható cafetéria, csapatépítő programok, avagy tematikus napok szervezése a kollégák számára.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Versenysportoló múltamból kifolyólag volt szerencsém némi edzői tapasztalatot szerezni, amelyet nagyon élveztem csinálni. Nem célom az edzői munka, karrier, de rövidebb ideig szívesen kipróbálnám magam újra. Továbbá ehhez nagyon hasonló tevékenység az oktatás, amelyet idővel szívesen csinálnék, szívesen adnám át majd tapasztalatomat a fiatalabbaknak.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Azt gondolom, hogy jó kapcsolatteremtő- és kommunikáció készségekkel rendelkezem. Én ebben látom a sikerem egyik kulcsát.

Mire sajnálja az idejét?

– Mivel nagyon sűrűek a napjaim, így a hatékony kommunikáció, döntéshozatal kiemelt fontosságú nálam. A felesleges, időhúzó köröket, megbeszéléseket nehezen viselem.

Mivel lehet felbosszantani?

– Azt szokták mondani, hogy engem nagyon nehéz felbosszantani. Valóban igen nyugodt, kiegyensúlyozott típus vagyok, azonban az igazságtalanságot és a nem korrekt viselkedést nehezen viselem.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Folyamatosan végzek önkéntes munkát, egy alapítványnak segítek. Ami emellett még érdekel, az az oktatás, amelyet a jövőben szívesen végeznék, amennyiben időm majd engedni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Ha már a munkáról beszélünk, akkor igyekszem a cégeink lehetőségeihez mérten a lehető legjobb juttatásokat biztosítani a kollégák számára.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A család, a sport és a barátok. Mindegyik más-más módon kapcsol ki. A munkából eredő stressz és feszültség levezetésére a sport segít leghatékonyabban, míg a családdal való együttlét a minőségi kikapcsolódást adja.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS