Décsi András: Más területeken is próbálom képezni magamat

Décsi András: Más területeken is próbálom képezni magamat
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 06. 10., 09:15

A felnőttképzés terén hatalmas tapasztalattal rendelkezünk, nagyon széles ügyfélkörrel, így bizakodó vagyok, hogy az új rendszerben is sikeresek leszünk – mondta az Üzletemnek Décsi András, a DEKRA Akademie Kft. ügyvezetője.

Décsi András szívesen adná át majd tapasztalatait a fiatalabbaknak. Biztos arról is jó történeteket mond majd, hogy ugyancsak fiatalon, 32 évesen miként kezdett ügyvezetőként dolgozni a DEKRA csapatában. Mivel a felnőttképzést teljesen átalakították tavaly Magyarországon, kihívásból most akad bőven. Ha arra is kíváncsi, hogy a rengeteg munka után mi tudja Andrást a legjobban kikapcsolni, olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 297. interjúját!

Mit tart karrierje csúcsának?

– Karrierem eddigi csúcsának mindenképpen azt tartom, hogy egy ilyen nagy nemzetközi vállalatnál, mint a DEKRA, 32 évesen ügyvezetőnek neveztek ki 2018 végén. Azt gondolom, 2,5 év ügyvezetés távlatában, bebizonyítottam, hogy fiatal korom ellenére sikeresen végzem több hozzám tartozó DEKRA leányvállalat vezetését.

Milyen távra tervez?

– Jelenleg néhány éves távlatban tervezek. A legnagyobb kihívás előtt a DEKRA Akademie Kft. áll, ugyanis a felnőttképzést teljesen átalakították 2020-ban, így egy új, eddig szokatlan környezetben kell elkezdenünk dolgozni. Hatalmas tapasztalattal rendelkezünk, nagyon széles ügyfélkörrel, így bizakodó vagyok, hogy az új rendszerben is sikeresek leszünk, és meg tudjuk tartani előkelő pozíciónkat a piacon.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A mai világban elengedhetetlen a digitalizációval haladni, folyamatosan megújulni. Ez nem könnyű feladat, mondhatni az egyik legnagyobb kihívás a cégek életében, így a mi cégeink életében is. A szolgáltatásainkat folyamatosan próbáljuk fejleszteni, és reményeim szerint az anyavállalat támogatásával sikerül időben bevezetnünk különböző innovációkat, amely által a piacon ki tudunk tűnni a versenytársak közül.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Mindenképpen ki kell emelnem a volt ügyvezetőt, aki mellett sokat dolgoztam több pozícióban is. Emellett próbálom magamat más területen is képezni, amely segítségemre van a mindennapos megoldandó problémák kezelésében.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Természetesen mindenki bérből él, de nekem hitvallásom, hogy egy jó munkahely több más tulajdonsággal is rendelkezik. Nagyon fontosnak tartom az emberközpontú vezetést, valamint a sok munka mellett a kellő kikapcsolódást is, akár munkaidőben is, de természetesen szervezett keretek között. Értem ezalatt, hogy kiemelt jelentőségű számomra a munkavállalói elégedettség növelése különböző béren kívüli juttatások bevezetésével, legyen az választható cafetéria, csapatépítő programok, avagy tematikus napok szervezése a kollégák számára.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Versenysportoló múltamból kifolyólag volt szerencsém némi edzői tapasztalatot szerezni, amelyet nagyon élveztem csinálni. Nem célom az edzői munka, karrier, de rövidebb ideig szívesen kipróbálnám magam újra. Továbbá ehhez nagyon hasonló tevékenység az oktatás, amelyet idővel szívesen csinálnék, szívesen adnám át majd tapasztalatomat a fiatalabbaknak.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Azt gondolom, hogy jó kapcsolatteremtő- és kommunikáció készségekkel rendelkezem. Én ebben látom a sikerem egyik kulcsát.

Mire sajnálja az idejét?

– Mivel nagyon sűrűek a napjaim, így a hatékony kommunikáció, döntéshozatal kiemelt fontosságú nálam. A felesleges, időhúzó köröket, megbeszéléseket nehezen viselem.

Mivel lehet felbosszantani?

– Azt szokták mondani, hogy engem nagyon nehéz felbosszantani. Valóban igen nyugodt, kiegyensúlyozott típus vagyok, azonban az igazságtalanságot és a nem korrekt viselkedést nehezen viselem.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Folyamatosan végzek önkéntes munkát, egy alapítványnak segítek. Ami emellett még érdekel, az az oktatás, amelyet a jövőben szívesen végeznék, amennyiben időm majd engedni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Ha már a munkáról beszélünk, akkor igyekszem a cégeink lehetőségeihez mérten a lehető legjobb juttatásokat biztosítani a kollégák számára.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A család, a sport és a barátok. Mindegyik más-más módon kapcsol ki. A munkából eredő stressz és feszültség levezetésére a sport segít leghatékonyabban, míg a családdal való együttlét a minőségi kikapcsolódást adja.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-11 16:10:00
Míg a „scoring” csak bizonyos feltételek mellett megengedett, a fennálló tartozás elengedésére vonatkozó információk huzamos ideig történő tárolása ellentétes az általános adatvédelmi rendelettel– mondta ki ítéleteiben az Európai Unió Bírósága.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS