Cseh Balázs: Az elégedett partnerek és ügyfelek további partnereket és ügyfeleket szülnek

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 09. 27., 09:30

Az alapítók egyikeként mindig is „saját gyermekemként” tekintek az Élelmiszerbankra – mondja az Üzletemnek Cseh Balázs. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke hisz a kölcsönös bizalom erejében.

Cseh Balázs az Élelmiszerbank alapító elnöke. Mint a honlapjukon írja, szabadideje nagy részét ez az önkéntes munka köti le, a nagyszerű csapatban rengeteg a sikerélménye. Az egyesület jelenlegi akciójában két vállalati partnerrel fogott össze, hogy még több mentett élelmiszert juttassanak el nélkülöző családoknak, gyermekeknek és sok más rászoruló csoportnak. Az akcióhoz Ön is csatlakozhat! Addig pedig olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 105. interjúját!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Magyar Élelmiszerbank Egyesület elindítását 2005-ben és azt, hogy azóta is évről évre növekszünk. Természetesen ez egy csapatmunka, és én csak egy tagja vagyok a csapatnak, de mint az alapítók egyike, azért mindig is a „saját gyermekemként” tekintek az Élelmiszerbankra, és mindig büszkeséggel tölt el, hogy milyen szép eredményeket értünk el az elmúlt 14 évben.

Milyen távra tervez?

– Csakis hosszú távra, és tervem és ötletem sok van, sajnos vagy szerencsére mindig több annál, mint amennyire erőm, hogy ezeket mindet meg is tudjam valósítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Gyerekkorom óta szeretnék buszvezető lenni, valahogy mindig másfelé sodor az élet, de még nem adtam fel, hogy egyszer megszerezzem hozzá a jogosítványt!

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szüleimtől. Főként az élethez, a munkához és az emberekhez való hozzáállásról.

Szakterületén hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Magyarországon, mert itt még rengeteg teendőnk van abban a témában, amiben dolgozom, külföldről pedig nagyon sok jó példát és tapasztalatot lehet szerezni, amit itthon tudunk kamatoztatni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen lennék séf, mert maga a főzés is érdekel, és a konyhai folyamatok hatékony szervezése is egy olyan kihívás, amiben szívesen kipróbálnám magam egyszer.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Én hiszek abban, hogy az elégedett partnerek és ügyfelek további partnereket és ügyfeleket szülnek, illetve hiszek a kölcsönös bizalom és a „gentlement agreement” erejében, szerintem hosszú távon ezek a dolgok fejlesztik az igazi és korrekt üzleti kapcsolatokat.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges mítingekre, parttalan vitákra, értelmetlen adminisztrációra, és minden másra, ami nem visz előre, csak az időt rabolja.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az élmények szerzésére, mert ezek örökre megmaradnak.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki más szemében a szálkát is meglátja, de a sajátjában még a gerendát sem. Főleg, amikor a „más szeme” az enyém…

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Mármint az Élelmiszerbankon kívül – ha még lenne időm, szívesen végeznék valamilyen fizikai munkát, például egy építkezésen vagy házfelújításon.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egy ebéd utáni alvás vagy ahogy édesapám szokta nevezni: a „kispolgári szundi”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022-12-07 19:19:00
2022-ben a VOSZ Budapest és Pest megyei szervezete Kölkedi Krisztiánnak, az Express Innovation Agency Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettesének, a HSUP egyik alapítójának ítélte a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS