Cseh Balázs: Az elégedett partnerek és ügyfelek további partnereket és ügyfeleket szülnek

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 09. 27., 09:30

Az alapítók egyikeként mindig is „saját gyermekemként” tekintek az Élelmiszerbankra – mondja az Üzletemnek Cseh Balázs. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke hisz a kölcsönös bizalom erejében.

Cseh Balázs az Élelmiszerbank alapító elnöke. Mint a honlapjukon írja, szabadideje nagy részét ez az önkéntes munka köti le, a nagyszerű csapatban rengeteg a sikerélménye. Az egyesület jelenlegi akciójában két vállalati partnerrel fogott össze, hogy még több mentett élelmiszert juttassanak el nélkülöző családoknak, gyermekeknek és sok más rászoruló csoportnak. Az akcióhoz Ön is csatlakozhat! Addig pedig olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 105. interjúját!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Magyar Élelmiszerbank Egyesület elindítását 2005-ben és azt, hogy azóta is évről évre növekszünk. Természetesen ez egy csapatmunka, és én csak egy tagja vagyok a csapatnak, de mint az alapítók egyike, azért mindig is a „saját gyermekemként” tekintek az Élelmiszerbankra, és mindig büszkeséggel tölt el, hogy milyen szép eredményeket értünk el az elmúlt 14 évben.

Milyen távra tervez?

– Csakis hosszú távra, és tervem és ötletem sok van, sajnos vagy szerencsére mindig több annál, mint amennyire erőm, hogy ezeket mindet meg is tudjam valósítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Gyerekkorom óta szeretnék buszvezető lenni, valahogy mindig másfelé sodor az élet, de még nem adtam fel, hogy egyszer megszerezzem hozzá a jogosítványt!

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szüleimtől. Főként az élethez, a munkához és az emberekhez való hozzáállásról.

Szakterületén hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Magyarországon, mert itt még rengeteg teendőnk van abban a témában, amiben dolgozom, külföldről pedig nagyon sok jó példát és tapasztalatot lehet szerezni, amit itthon tudunk kamatoztatni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen lennék séf, mert maga a főzés is érdekel, és a konyhai folyamatok hatékony szervezése is egy olyan kihívás, amiben szívesen kipróbálnám magam egyszer.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Én hiszek abban, hogy az elégedett partnerek és ügyfelek további partnereket és ügyfeleket szülnek, illetve hiszek a kölcsönös bizalom és a „gentlement agreement” erejében, szerintem hosszú távon ezek a dolgok fejlesztik az igazi és korrekt üzleti kapcsolatokat.

Mire sajnálja az idejét?

– A felesleges mítingekre, parttalan vitákra, értelmetlen adminisztrációra, és minden másra, ami nem visz előre, csak az időt rabolja.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az élmények szerzésére, mert ezek örökre megmaradnak.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki más szemében a szálkát is meglátja, de a sajátjában még a gerendát sem. Főleg, amikor a „más szeme” az enyém…

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Mármint az Élelmiszerbankon kívül – ha még lenne időm, szívesen végeznék valamilyen fizikai munkát, például egy építkezésen vagy házfelújításon.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egy ebéd utáni alvás vagy ahogy édesapám szokta nevezni: a „kispolgári szundi”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.