Bordás Beáta: Az emberekhez értek a legjobban

Bordás Beáta: Az emberekhez értek a legjobban
2021. 10. 14., 10:00

Stratégiai tervemet a következő 3-5 évre készítettem el, elsődleges célom a projekt alapon dolgozó freelancerek, projektmunkatársakból álló pool fejlesztése, a számukra ideális projektek megtalálása – mondta az Üzletemnek Bordás Beáta, a Rubicon Business Solution ügyvezető igazgatója.

Bordás Beáta azt vallja, hogy az elégedett ügyfélnél nincs jobb ajánló. Ennek eléréséért viszont rengeteget kell dolgozni és legalább annyit gondolkodni. A Rubicon-csapattagok mögött átlagosan 15 éves iparági tapasztalat van. Ha érdekli, hogy Beátának mi szerepel a szakmai bakancslistáján, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 335. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– A nagy szakértelmet igénylő projektekre a legjobb szakértő projekt munkatársakat találom meg. Így a célom az, hogy a rugalmas munkaerő, mint munkerőpiaci szereplő és a projektmunka elfogadott legyen az országban és azt, amikor ezen a piacon a Rubicon Business Solution piacvezető szerepre tör. Ezen dolgozom most. Múltbéli sikeremnek azt tartom, hogy tanácsadóként, csapatommal támogattam az OTP SZÉP kártya teljes kialakítási folyamatát és piacvezetővé válását.

Milyen távra tervez?

– Stratégiai tervemet a következő 3-5 évre készítettem el, amiben a projekt alapon dolgozó freelancerek, projektmunkatársakból álló pool fejlesztése, a számukra ideális projektek megtalálása az elsődleges célom. Későbbiekben ezt a digitális világban is tervezem megvalósítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Olyan vállalat vezetői igény kialakítását kis- és középvállaltoknál, amely a rugalmas munkaerőt természetesnek éli meg és tud eredményes projektekben gondolkozni, dolgozni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Baracskai Zoltántól és Mérő Lászlótól. A tanácsadói projekt menedzsmenthez való hozzáállásomat és üzleti szemléletemet alakították át gyökeresen az egyetemen, ahol üzletviteli tanácsadóként másoddiplomáztam náluk.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Szeretettel, tisztelettel és alázattal a szakmai tudásuk iránt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Én az emberekhez értek a legjobban, nem vágyom másra.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Saját kapcsolataim az elmúlt 14 év tanácsadói munkájának eredménye, az elégedett ügyfélnél nincs jobb ajánló.

Mire sajnálja az idejét?

– Olyan dolgokra, amik nem visznek előre. Céltudatos vagyok, ezért ha olyan emberekkel találkozom, akik szakmailag nem elég felkészültek, nem motiváltak, hamar elveszítem az érdeklődésem irántuk.

Mivel lehet felbosszantani?

– Jó kedvű és mosolygós ember vagyok, kevesen láttak még máshogy, nem szoktak felbosszantani. Talán és ritkán a férjem képes csak rá, az elmúlt 25 évben biztos előfordult párszor.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A Food not Bomb kezdeményezést nagyon szeretem, már tervezem, hogy egyik hétvégén szívesen segítem őket az ételkészítésben, zöldségpucolásban, ételosztásban a rászorulók számára.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyermekeim oktatására, valamint a pihenésre és kikapcsolódásra a barátaimmal. Elég nagy energiákkal dolgozom, ezért az egyensúly fenntartása a legfontosabb, amire odafigyelek.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szombati kirándulás a családdal és a kutyámmal, valamint egy jó és mély baráti beszélgetés. Mindkettő szerepel rendszeresen a heti tevékenységeim között.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 09:13:00
Egy régi klasszikus álom a legkorszerűbb és lehető legfenntarthatóbb megoldásokkal születik újjá: ez az Airlander 10, amelynek gyártása ismét lendületet kapott és egyenként akár 10 tonna árut, vagy 100 utast lesz képes szállítani.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS