Bordás Beáta: Az emberekhez értek a legjobban

Bordás Beáta: Az emberekhez értek a legjobban
2021. 10. 14., 10:00

Stratégiai tervemet a következő 3-5 évre készítettem el, elsődleges célom a projekt alapon dolgozó freelancerek, projektmunkatársakból álló pool fejlesztése, a számukra ideális projektek megtalálása – mondta az Üzletemnek Bordás Beáta, a Rubicon Business Solution ügyvezető igazgatója.

Bordás Beáta azt vallja, hogy az elégedett ügyfélnél nincs jobb ajánló. Ennek eléréséért viszont rengeteget kell dolgozni és legalább annyit gondolkodni. A Rubicon-csapattagok mögött átlagosan 15 éves iparági tapasztalat van. Ha érdekli, hogy Beátának mi szerepel a szakmai bakancslistáján, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 335. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– A nagy szakértelmet igénylő projektekre a legjobb szakértő projekt munkatársakat találom meg. Így a célom az, hogy a rugalmas munkaerő, mint munkerőpiaci szereplő és a projektmunka elfogadott legyen az országban és azt, amikor ezen a piacon a Rubicon Business Solution piacvezető szerepre tör. Ezen dolgozom most. Múltbéli sikeremnek azt tartom, hogy tanácsadóként, csapatommal támogattam az OTP SZÉP kártya teljes kialakítási folyamatát és piacvezetővé válását.

Milyen távra tervez?

– Stratégiai tervemet a következő 3-5 évre készítettem el, amiben a projekt alapon dolgozó freelancerek, projektmunkatársakból álló pool fejlesztése, a számukra ideális projektek megtalálása az elsődleges célom. Későbbiekben ezt a digitális világban is tervezem megvalósítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Olyan vállalat vezetői igény kialakítását kis- és középvállaltoknál, amely a rugalmas munkaerőt természetesnek éli meg és tud eredményes projektekben gondolkozni, dolgozni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Baracskai Zoltántól és Mérő Lászlótól. A tanácsadói projekt menedzsmenthez való hozzáállásomat és üzleti szemléletemet alakították át gyökeresen az egyetemen, ahol üzletviteli tanácsadóként másoddiplomáztam náluk.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Szeretettel, tisztelettel és alázattal a szakmai tudásuk iránt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Én az emberekhez értek a legjobban, nem vágyom másra.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Saját kapcsolataim az elmúlt 14 év tanácsadói munkájának eredménye, az elégedett ügyfélnél nincs jobb ajánló.

Mire sajnálja az idejét?

– Olyan dolgokra, amik nem visznek előre. Céltudatos vagyok, ezért ha olyan emberekkel találkozom, akik szakmailag nem elég felkészültek, nem motiváltak, hamar elveszítem az érdeklődésem irántuk.

Mivel lehet felbosszantani?

– Jó kedvű és mosolygós ember vagyok, kevesen láttak még máshogy, nem szoktak felbosszantani. Talán és ritkán a férjem képes csak rá, az elmúlt 25 évben biztos előfordult párszor.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A Food not Bomb kezdeményezést nagyon szeretem, már tervezem, hogy egyik hétvégén szívesen segítem őket az ételkészítésben, zöldségpucolásban, ételosztásban a rászorulók számára.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyermekeim oktatására, valamint a pihenésre és kikapcsolódásra a barátaimmal. Elég nagy energiákkal dolgozom, ezért az egyensúly fenntartása a legfontosabb, amire odafigyelek.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szombati kirándulás a családdal és a kutyámmal, valamint egy jó és mély baráti beszélgetés. Mindkettő szerepel rendszeresen a heti tevékenységeim között.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS