Bordás Beáta: Az emberekhez értek a legjobban

Bordás Beáta: Az emberekhez értek a legjobban
2021. 10. 14., 10:00

Stratégiai tervemet a következő 3-5 évre készítettem el, elsődleges célom a projekt alapon dolgozó freelancerek, projektmunkatársakból álló pool fejlesztése, a számukra ideális projektek megtalálása – mondta az Üzletemnek Bordás Beáta, a Rubicon Business Solution ügyvezető igazgatója.

Bordás Beáta azt vallja, hogy az elégedett ügyfélnél nincs jobb ajánló. Ennek eléréséért viszont rengeteget kell dolgozni és legalább annyit gondolkodni. A Rubicon-csapattagok mögött átlagosan 15 éves iparági tapasztalat van. Ha érdekli, hogy Beátának mi szerepel a szakmai bakancslistáján, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 335. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– A nagy szakértelmet igénylő projektekre a legjobb szakértő projekt munkatársakat találom meg. Így a célom az, hogy a rugalmas munkaerő, mint munkerőpiaci szereplő és a projektmunka elfogadott legyen az országban és azt, amikor ezen a piacon a Rubicon Business Solution piacvezető szerepre tör. Ezen dolgozom most. Múltbéli sikeremnek azt tartom, hogy tanácsadóként, csapatommal támogattam az OTP SZÉP kártya teljes kialakítási folyamatát és piacvezetővé válását.

Milyen távra tervez?

– Stratégiai tervemet a következő 3-5 évre készítettem el, amiben a projekt alapon dolgozó freelancerek, projektmunkatársakból álló pool fejlesztése, a számukra ideális projektek megtalálása az elsődleges célom. Későbbiekben ezt a digitális világban is tervezem megvalósítani.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Olyan vállalat vezetői igény kialakítását kis- és középvállaltoknál, amely a rugalmas munkaerőt természetesnek éli meg és tud eredményes projektekben gondolkozni, dolgozni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Baracskai Zoltántól és Mérő Lászlótól. A tanácsadói projekt menedzsmenthez való hozzáállásomat és üzleti szemléletemet alakították át gyökeresen az egyetemen, ahol üzletviteli tanácsadóként másoddiplomáztam náluk.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Szeretettel, tisztelettel és alázattal a szakmai tudásuk iránt.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Én az emberekhez értek a legjobban, nem vágyom másra.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Saját kapcsolataim az elmúlt 14 év tanácsadói munkájának eredménye, az elégedett ügyfélnél nincs jobb ajánló.

Mire sajnálja az idejét?

– Olyan dolgokra, amik nem visznek előre. Céltudatos vagyok, ezért ha olyan emberekkel találkozom, akik szakmailag nem elég felkészültek, nem motiváltak, hamar elveszítem az érdeklődésem irántuk.

Mivel lehet felbosszantani?

– Jó kedvű és mosolygós ember vagyok, kevesen láttak még máshogy, nem szoktak felbosszantani. Talán és ritkán a férjem képes csak rá, az elmúlt 25 évben biztos előfordult párszor.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A Food not Bomb kezdeményezést nagyon szeretem, már tervezem, hogy egyik hétvégén szívesen segítem őket az ételkészítésben, zöldségpucolásban, ételosztásban a rászorulók számára.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A gyermekeim oktatására, valamint a pihenésre és kikapcsolódásra a barátaimmal. Elég nagy energiákkal dolgozom, ezért az egyensúly fenntartása a legfontosabb, amire odafigyelek.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szombati kirándulás a családdal és a kutyámmal, valamint egy jó és mély baráti beszélgetés. Mindkettő szerepel rendszeresen a heti tevékenységeim között.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-29 09:10:00
2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég közel 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál; a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban.
2024-05-29 09:00:27
Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nehéz elvonatkoztatnom a csehszlovák múltamtól – még bőven szocializmus volt, mikor először kóstoltam Komáromban mogorva nagyapám mellett álldogálva a majonézes halsalátát, vagyis a treskát.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS