Bartha Péter: Nagy ügyfelek bizalmát élvezzük

Bartha Péter: Nagy ügyfelek bizalmát élvezzük
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 11. 09., 09:08

Személyes célom, hogy a cégvezetést majd a most formálódó erős, szakmai menedzsment vegye át tőlem – mondta az Üzletemnek Bartha Péter, az Armadillo Kreatív Ügynökség ügyvezetője.

Bartha Péter annak idején fiatalon, egyedül, tapasztalatok nélkül kezdett vállalkozásba. Mint mondja, sokat tanult a hibáiból. Ma fiatal, dinamikus szemléletű szakemberekből áll a csapata. Nemcsak a munka köti össze őket, odafigyelnek egymásra, igazi családbarát munkahelyen dolgoznak. Péter szerint motiválni csak az egyéni és céges célok összehangolásával lehet. Ezért aztán nem is feladatteljesítő robotokként kezelik a másikat. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 497. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nehezen tudnék csúcspontokat megnevezni. Nemzetközi márkák, nagy ügyfelek bizalmát élvezzük, ezt is tekinthetem annak. Amire most büszke vagyok: nemrég indult MindFuel podcastsorozatunk, amely a tágabb értelemben vett tudatosság témakörét érinti.

– Milyen távra tervez?

– Hosszú távra. Szeretném az Armadillo-t a piac meghatározó ügynökségévé építeni, olyan munkahelyet teremteni, ahol elégedett, helyükön lévő emberekkel zajlik magas színvonalú szakmai munka. Ennek érdekében dolgozunk jelenleg ügynökségünk újra pozicionálásán, a menedzsment fejlesztésén és a következő évek stratégiájának formálásán. 

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Jelenleg az Armadillo jövőképének kialakításán dolgozunk. Célunk a szervezet stabilizálása, a menedzsment megerősítése és piaci pozíciónk növelése. Személyes célom pedig, hogy a cégvezetést a most formálódó erős, szakmai menedzsment vegye át tőlem.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyedül indítottam a vállalkozásom, fiatalon, tapasztalatok nélkül. Nem volt mentorom, nem volt senki, akitől tanulhattam volna, ezért az első időszak inkább volt ösztönös, mint tudatos. Később sokat tanultam vállalkozó ismerőseimmel beszélgetve, különböző tréningeken és az önfejlesztés útját járva. Sokat tanultam, kudarcaimból és az elkövetett hibáinkból is. Munkatársaim, ügyfeleink visszajelzése, nézőpontjaik megértése és a kialakult szituációk megoldása során szerzett tapasztalatok szintén fontos tanulságokkal jártak. Konkrét személyeket megnevezve, Sass Dani kreatívigazgatónk lendülete és szakmai elhivatottsága példaértékű számomra, továbbá Tarr Bence László szemlélete, éleslátása, egyszerre intuitív és racionális gondolkodása sokat tanít nekem. Nélkülük nagyon nehéz dolgom lenne.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Hiszek abban, hogy motiválni csak az egyéni és céges célok összehangolásával lehet, ezért mindenkinek próbálok fejlődési lehetőséget biztosítani. Nyíltan és transzparensen kommunikálok feléjük, biztatom őket, hogy azt mondják ki, amit valójában gondolnak. Amennyiben sikerül ezt a partneri kapcsolatot kialakítani, úgy fenntartható a motiváció is, enélkül nehezen. Ezzel együtt el tudom fogadni, ha valaki nem nálunk találja meg a helyét.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen kiszakadnék az irodai környezetből és vállalnék munkát természeti környezetben, hiszen a szabadidőm jelentős részét kint a szabadban töltöm. A fotózás, a képi világ megragadása például régóta érdekel, a természetfotózást, mint hivatást el tudnám képzelni magamnak.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Korábban jártam networking eseményekre, kifejezetten kapcsolatépítés céljából. Néhány konferenciára, szakmai eseményre el szoktam menni, de leginkább a baráti kapcsolataimban lévő üzleti potenciált próbálom kihasználni. Azokkal az emberekkel, akikkel különösebb érdek nélkül is szívesen találkozom, sokkal szorosabb és összetartóbb, ezáltal gyümölcsözőbb üzleti kapcsolatok szövődhetnek.

– Mire sajnálja az idejét?

– A játszmázásra, amikor ellehetetlenül a nyílt, őszinte kommunikáció, de sajnálom az időt arra is amikor a világosan kidelegált feladatokat mások helyett kell elvégeznem.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Talán leginkább a felesleges ellenállással, a tehetetlenséggel és a felelősség hárításával, és nehezen tolerálom a hazugságot, a csúsztatást és a manipulációt. Ezeket az attitűdöket próbáljuk eltávolítani a csapatból, növelve a hatékonyságot és az együttműködést.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Környezetünk megtisztítása, az élőhelyek eredeti állapotának visszaállítása fontos számomra, minden ezzel kapcsolatos projekt közel áll hozzám, legyen az szemétgyűjtés, patak rendezés vagy rekultiváció. Ezeken kívül szívesen részt vennék humanitárius tevékenységekben is.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A fejlődésre. Olyan képzésekre, workshopokra, amelyek célja az önfejlesztés, a tudatszint emelése. Képzéseink nagy része az egyéni fejlődésre koncentrál, sokat tudnak javítani az életminőségen.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Nagyon szeretek a természetben lenni. Sokat túrázom, futok, kajakozok és horgászom is, elsősorban legyezőhorgász módszerrel. Szeretek olvasni és rendszeresen meditálok.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS