Bartha Péter: Nagy ügyfelek bizalmát élvezzük

Bartha Péter: Nagy ügyfelek bizalmát élvezzük
Szerdahelyi Csaba  |  2023. 11. 09., 09:08

Személyes célom, hogy a cégvezetést majd a most formálódó erős, szakmai menedzsment vegye át tőlem – mondta az Üzletemnek Bartha Péter, az Armadillo Kreatív Ügynökség ügyvezetője.

Bartha Péter annak idején fiatalon, egyedül, tapasztalatok nélkül kezdett vállalkozásba. Mint mondja, sokat tanult a hibáiból. Ma fiatal, dinamikus szemléletű szakemberekből áll a csapata. Nemcsak a munka köti össze őket, odafigyelnek egymásra, igazi családbarát munkahelyen dolgoznak. Péter szerint motiválni csak az egyéni és céges célok összehangolásával lehet. Ezért aztán nem is feladatteljesítő robotokként kezelik a másikat. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 497. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Nehezen tudnék csúcspontokat megnevezni. Nemzetközi márkák, nagy ügyfelek bizalmát élvezzük, ezt is tekinthetem annak. Amire most büszke vagyok: nemrég indult MindFuel podcastsorozatunk, amely a tágabb értelemben vett tudatosság témakörét érinti.

– Milyen távra tervez?

– Hosszú távra. Szeretném az Armadillo-t a piac meghatározó ügynökségévé építeni, olyan munkahelyet teremteni, ahol elégedett, helyükön lévő emberekkel zajlik magas színvonalú szakmai munka. Ennek érdekében dolgozunk jelenleg ügynökségünk újra pozicionálásán, a menedzsment fejlesztésén és a következő évek stratégiájának formálásán. 

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Jelenleg az Armadillo jövőképének kialakításán dolgozunk. Célunk a szervezet stabilizálása, a menedzsment megerősítése és piaci pozíciónk növelése. Személyes célom pedig, hogy a cégvezetést a most formálódó erős, szakmai menedzsment vegye át tőlem.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyedül indítottam a vállalkozásom, fiatalon, tapasztalatok nélkül. Nem volt mentorom, nem volt senki, akitől tanulhattam volna, ezért az első időszak inkább volt ösztönös, mint tudatos. Később sokat tanultam vállalkozó ismerőseimmel beszélgetve, különböző tréningeken és az önfejlesztés útját járva. Sokat tanultam, kudarcaimból és az elkövetett hibáinkból is. Munkatársaim, ügyfeleink visszajelzése, nézőpontjaik megértése és a kialakult szituációk megoldása során szerzett tapasztalatok szintén fontos tanulságokkal jártak. Konkrét személyeket megnevezve, Sass Dani kreatívigazgatónk lendülete és szakmai elhivatottsága példaértékű számomra, továbbá Tarr Bence László szemlélete, éleslátása, egyszerre intuitív és racionális gondolkodása sokat tanít nekem. Nélkülük nagyon nehéz dolgom lenne.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Hiszek abban, hogy motiválni csak az egyéni és céges célok összehangolásával lehet, ezért mindenkinek próbálok fejlődési lehetőséget biztosítani. Nyíltan és transzparensen kommunikálok feléjük, biztatom őket, hogy azt mondják ki, amit valójában gondolnak. Amennyiben sikerül ezt a partneri kapcsolatot kialakítani, úgy fenntartható a motiváció is, enélkül nehezen. Ezzel együtt el tudom fogadni, ha valaki nem nálunk találja meg a helyét.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen kiszakadnék az irodai környezetből és vállalnék munkát természeti környezetben, hiszen a szabadidőm jelentős részét kint a szabadban töltöm. A fotózás, a képi világ megragadása például régóta érdekel, a természetfotózást, mint hivatást el tudnám képzelni magamnak.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Korábban jártam networking eseményekre, kifejezetten kapcsolatépítés céljából. Néhány konferenciára, szakmai eseményre el szoktam menni, de leginkább a baráti kapcsolataimban lévő üzleti potenciált próbálom kihasználni. Azokkal az emberekkel, akikkel különösebb érdek nélkül is szívesen találkozom, sokkal szorosabb és összetartóbb, ezáltal gyümölcsözőbb üzleti kapcsolatok szövődhetnek.

– Mire sajnálja az idejét?

– A játszmázásra, amikor ellehetetlenül a nyílt, őszinte kommunikáció, de sajnálom az időt arra is amikor a világosan kidelegált feladatokat mások helyett kell elvégeznem.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Talán leginkább a felesleges ellenállással, a tehetetlenséggel és a felelősség hárításával, és nehezen tolerálom a hazugságot, a csúsztatást és a manipulációt. Ezeket az attitűdöket próbáljuk eltávolítani a csapatból, növelve a hatékonyságot és az együttműködést.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Környezetünk megtisztítása, az élőhelyek eredeti állapotának visszaállítása fontos számomra, minden ezzel kapcsolatos projekt közel áll hozzám, legyen az szemétgyűjtés, patak rendezés vagy rekultiváció. Ezeken kívül szívesen részt vennék humanitárius tevékenységekben is.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– A fejlődésre. Olyan képzésekre, workshopokra, amelyek célja az önfejlesztés, a tudatszint emelése. Képzéseink nagy része az egyéni fejlődésre koncentrál, sokat tudnak javítani az életminőségen.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Nagyon szeretek a természetben lenni. Sokat túrázom, futok, kajakozok és horgászom is, elsősorban legyezőhorgász módszerrel. Szeretek olvasni és rendszeresen meditálok.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS