Baranyai Dávid: Olyan céget képzelek el, ahol a kollégáim is résztulajdonosok

Baranyai Dávid: Olyan céget képzelek el, ahol a kollégáim is résztulajdonosok
2022. 03. 31., 09:57

Sosem szerettem az autokrata vezetési modelleket. Sokkal jobban hiszek abban, hogy hajtsunk keményen, de részesüljünk is mindannyian abból, amit építünk – mondta az Üzletemnek Baranyai Dávid, a CardInMove Zrt. vezérigazgatója.

Baranyai Dávid olyan ökoszisztémát szeretne, ahol a munkatársai, az ügyfelei és a stratégiai partnerei mind részesülnek abból a sikerből, amit közösen hoznak létre. Nem tervezi, hogy pályát váltson, de ha mégis valamilyen másik szakmát kellene választani, a tanári hivatás vonzza leginkább. Ha az is érdekli, hogy Dávid hogyan építi üzleti kapcsolatait, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 391. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Úgy érzem, még nem vagyok a csúcson, de nagyon közel vagyok hozzá. Azt hiszem, még néhány év szükséges ahhoz, hogy odaérjek.

Milyen távra tervez?

– Úgy érzem, a CardInMove projektet 7-10 év alatt eléggé nagyra lehet építeni ahhoz, hogy igazán pozitív változást tudjunk elérni a környezetvédelem és a kapcsolatteremtés minőségének javítása érdekében. Erre az időtávra tervezünk.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A szakmai bakancslistára ezeket írtam fel:

1. Olyan céget építeni, amelyikben a kollégák örömmel dolgoznak és azt a sajátjuknak érzik.

2. Beteljesíteni a CardInMove következő 2 éves tervét, azt követően pedig az 5 éveset.

3. Olyan céget létrehozni, amelyik a fiatalok előtt jó példával jár. Olyat, amire azt mondják: ha ez így is lehetséges, akkor én is nekivágok annak, hogy beteljesítsem azt, amiért megszülettem.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A nagymamáimtól, a szüleimtől, a karate edzőmtől, Bíró Györgytől, a barátaimtól, a mentoraimtól és a MasterMind csapatomtól.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Olyan céget képzelek el, ahol a kollégáim is résztulajdonosok. És olyan ökoszisztémát szeretnék, ahol a munkatársaim, az ügyfeleim és a stratégiai partnereim is mind részesülnek abból a sikerből, amit közösen hoztunk létre. Sosem szerettem az autokrata vezetési modelleket. Sokkal jobban hiszek abban, hogy mindannyian hajtsunk keményen, de részesüljünk is mind abból, amit építünk. Azt hiszem, az a legmotiválóbb, ha a sajátjáért dolgozik valaki.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nincs ilyen konkrét szakma. Mindig is a szervezést és a tanítást szerettem a leginkább. Ha mégis választanom kellene egy konkrét szakmát, akkor a tanári pálya érdekelne a leginkább.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Három alapelvem van, amikor üzleti kapcsolatba kezdek valakivel:

1. Mindkettőnknek legyen jó, különben az üzlet nem szolgálja sem az egyén, sem a közösség javát.

2. Szavahihetőség. Amit ígérek szóban, azt írásban is tartom. Ha elveszíted a szavaid hitelét, nem marad semmid. Ezért erre mindig figyelek.

3. Olyan munkát akarok végezni, amivel másoknak értéket teremtek. Amiért nekem kevesebbet kell fizetnie, de sokkal többet tud keresni az én munkám által.

Mire sajnálja az idejét?

– Ugyanazt a dolgot többször is megcsinálni, amikor tudom, van megoldás arra, hogy csak egyszer végezzem el.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ez jó kérdés. Nem tipikus interjús kérdés. Nehezen lehet felbosszantani, általában eléggé hidegen tartom a fejemet, mert fontos a józanság, és a harag csak megrészegít. Talán az tud kibillenteni, ha azt látom, hogy valaki szándékosan árt vagy ártani akar másnak.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Ami kapcsolatos a természetvédelemmel, a gyermekvédelem – az SOS Gyermekfalvakat most is támogatom. Mások lelkének és szellemének fejlesztése is folyamatosan foglalkoztat.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A fejlesztésre és a fejlődésre

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ebből szerencsére elég sok van. Ha kétkezi munkát végzek, például a kertben, a sportolás, társasjátékok a barátaimmal, utazás, egy idegen kultúra megismerése, beszélgetés idősekkel, gyerekeket tanítani olyan bölcsességre, amit felnőttkorukban a saját és mások javára tudnak használni, és nem utolsó sorban: tanulni valami újat!

(Fotó: CardInMove)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS