Avidor András: Három generációra tervezek

Avidor András: Három generációra tervezek
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 11. 30., 16:10

Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.

Avidor András állandóan figyel és tanul, akár egy hot dog árustól is elles ezt+azt. Kollégáit azzal motiválja, hogy nem motiválja őket. Nagyra törő tervei vannak: félmilliárd dollárt érő globális céget vásárolna és fejlesztene egymilliárdosra. Ha az is érdekli, hogy András melyik területen próbálná ki magát, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 447. interjújában. (Meg fog lepődni a válaszon…)

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Amikor 2017 év végére elértük, hogy 30 percnyi autózás távolságon belül, Magyarországon bárhol elérhető egy BNI csoport, ahol magyar vállalkozók hétről hétre, jutalék mentesen, bizalmi alapon segítik egymást.

Milyen távra tervez?

– Három generációra. Azaz küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Felvásárolni egy félmilliárd dollárt érő globális céget és résztulajdonosokként 1 milliárd dollár értékre növelni 5 év alatt.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Állandóan figyelek, így akár egy hot dog árustól vagy szeretett kutyámtól is rengeteget tanultam, ahogy az emberekkel bánt. Nem tudnék kiemelni egy embert vagy könyvet (évi 30-50-et olvasok el). A lényeg a megfigyelés – megértés – elemzés – implementáció – korrekció – megosztás folyamatban rejlik.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Nem motiválom őket, csak segítek, hogy a belső motiváció kialakuljon azáltal, hogy hiszek bennük, teret és felhatalmazást adok, és elmesélem saját vízióm, hitvilágom és hibáim.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Miniszterelnök.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Heti 2 rendezvényen veszek részt, átlagban havi egyen pedig külföldön. Ott rendszeresen figyelek, kérdezek, érdeklődöm és segítek.

Mire sajnálja az idejét?

– Az utazás idejére – autóban, repülőn.

Mivel lehet felbosszantani?

– Kishitűség, rosszindulat, feladás, hazugság.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Helikopteres mentést vállaltam sok éven át. És a mai napig mentorálok arra alkalmas embereket.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Szeretteimre. Könyvekre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Barátokkal töltött minőségi idő, feleségemmel sétálni és szórakozni, a gyerekeim, amikor hozzam bújva pihennek. Masszázs vagy tibeti hangtál kezelés.

(Fotók: TB Stúdió)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS