Avidor András: Három generációra tervezek

Avidor András: Három generációra tervezek
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 11. 30., 16:10

Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.

Avidor András állandóan figyel és tanul, akár egy hot dog árustól is elles ezt+azt. Kollégáit azzal motiválja, hogy nem motiválja őket. Nagyra törő tervei vannak: félmilliárd dollárt érő globális céget vásárolna és fejlesztene egymilliárdosra. Ha az is érdekli, hogy András melyik területen próbálná ki magát, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 447. interjújában. (Meg fog lepődni a válaszon…)

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Amikor 2017 év végére elértük, hogy 30 percnyi autózás távolságon belül, Magyarországon bárhol elérhető egy BNI csoport, ahol magyar vállalkozók hétről hétre, jutalék mentesen, bizalmi alapon segítik egymást.

Milyen távra tervez?

– Három generációra. Azaz küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Felvásárolni egy félmilliárd dollárt érő globális céget és résztulajdonosokként 1 milliárd dollár értékre növelni 5 év alatt.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Állandóan figyelek, így akár egy hot dog árustól vagy szeretett kutyámtól is rengeteget tanultam, ahogy az emberekkel bánt. Nem tudnék kiemelni egy embert vagy könyvet (évi 30-50-et olvasok el). A lényeg a megfigyelés – megértés – elemzés – implementáció – korrekció – megosztás folyamatban rejlik.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Nem motiválom őket, csak segítek, hogy a belső motiváció kialakuljon azáltal, hogy hiszek bennük, teret és felhatalmazást adok, és elmesélem saját vízióm, hitvilágom és hibáim.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Miniszterelnök.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Heti 2 rendezvényen veszek részt, átlagban havi egyen pedig külföldön. Ott rendszeresen figyelek, kérdezek, érdeklődöm és segítek.

Mire sajnálja az idejét?

– Az utazás idejére – autóban, repülőn.

Mivel lehet felbosszantani?

– Kishitűség, rosszindulat, feladás, hazugság.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Helikopteres mentést vállaltam sok éven át. És a mai napig mentorálok arra alkalmas embereket.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Szeretteimre. Könyvekre.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Barátokkal töltött minőségi idő, feleségemmel sétálni és szórakozni, a gyerekeim, amikor hozzam bújva pihennek. Masszázs vagy tibeti hangtál kezelés.

(Fotók: TB Stúdió)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS