Ángyán Balázs: Tervező típus vagyok

Ángyán Balázs: Tervező típus vagyok
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 06. 08., 09:15

Minden kollegámban bízom, mindenkiről elhiszem, hogy képes megcsinálni, és meg is akarja csinálni azt, amiért itt van. És ezt igyekszem el is mondani elegendő alkalommal – mondta az Üzletemnek Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezetője.

Ángyán Balázs azt mondja, hogy elképesztően szereti, amit a Számlázz.hu-nál csinál. A vállalkozók pedig a Számlázz.hu-t kedvelik, az utóbbi másfél évben 160 ezerről 460 ezerre nőtt a felhasználók száma, ezzel piacvezetők, a NAV ingyenes számlázóját is megelőzik. Balázs fontosnak tartja, hogy a munkatársai jó érezzék magukat, s az legalább ennyire lényeges, hogy a vállalkozók stresszmentesítését szolgálják. Ha kíváncsi rá, hogy Balázs kitől tanulta a legtöbbet, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 295. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Nem hiszem, hogy kell lennie csúcsnak. Elképesztően szeretem azt, amit most csinálok a Számlázz.hu-nál. De eddig bármivel foglalkoztam, mindent nagyon szerettem. Tulajdonképpen lehet, hogy akkor az elmúlt kb. 20 évben folyamatosan a csúcson vagyok :) Enélkül pedig bármivel foglalkozik is az ember, nyűgnek érzi. Nagyon szerencsés vagyok, hogy mindenben megtaláltam, amit nagyon lehet szeretni. Tudom, sokan mondják, hogy azért maradnak hosszú ideig egy-egy munkahelyen, amit igazából nem szeretnek, mert nekik „nincs választási lehetőségük”. Biztosan vannak, akikre ez igaz. De szerintem sokkal kevesebben, mint akik ezt állítják magukról. A többség számára adott lehetőség, hogy valami szerethető dologgal foglalkozzon, persze ehhez szükséges, hogy a munkahelyre ne elsősorban pénzkereseti lehetőségként tekintsünk, másrészt, hogy az ember tudja magáról, hogy mi okoz számára örömöt. És ezért tenni is kell, nem csak várni, hogy majd egyszer magától jobb lesz.

Milyen távra tervez?

– Tervező típus vagyok. A munkatársaimnak is gyakran mondom, hogy nem akkor kezdjük el készíteni a vasárnapi ebédet, amikor már éhes a család, hanem úgy kezdjük el, hogy elkészüljön, mire a család megéhezik. 23 éve tudom, hogy meddig szeretnék dolgozni, és mit szeretnék utána csinálni. Hívhatjuk ezt élettervnek is. 

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Jó pár év önkéntes munka, amivel törleszthetek mindazért a rengeteg jóért, amit az élettől kaptam. 

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Hosszú a sor. De talán kiemelném B. Zsoltot (a teljes nevét nem mondanám), egy roma srácot, aki egy korábbi munkahelyemen az egyik leginkább lenézett munkát végezte. Soha nem panaszkodott, mindig nagyon tisztességesen tette a dolgát. De többet akart elérni. Amikor látta, hogy azon a helyen nincs lehetősége jóval többet keresni, a lehető legkorrektebb módon megköszönte, hogy ott lehetett, és továbblépett egy jobban fizető munkahelyre. Nagyon tiszteltem a hozzáállását és az alázatát. Őszintén remélem, hogy bejött neki, és boldog élete van.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Bizalommal. Mindenkiben bízom, mindenkiről elhiszem, hogy képes megcsinálni, és meg is akarja csinálni azt, amiért itt van. És ezt igyekszem el is mondani elegendő alkalommal. Persze a motiváció sokkal összetettebb ennél, és nagyon fontos, hogy olyan emberekkel dolgozunk együtt, akikben megvan az a belső hajtóerő, hogy képesek és akarják is a legjobbat kihozni magukból is.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Egy ideig nagyon szívesen lennék vagy inkább lettem volna pilóta. De még nem tettem le az asztalosságról sem. Van abban valami gyönyörű, ahogyan a fából szép dolgok lesznek az ember keze alatt.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Nem törekszem erre tudatosan. Sőt, tudatosan nem törekszem erre. Már. Egy ideig fontosnak tartottam, foglalkoztam personal brandinggel, meg ilyesmikkel. Most már inkább kerülöm a social mediát is.

Mire sajnálja az idejét?

– Sorban állásra. Attól megőrülök.

Mivel lehet felbosszantani?

– A butasággal és az önzéssel. Leginkább pedig a kettő keverékével. 

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Egészségügy vagy oktatás. Ebben a sorrendben.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az otthonunk szépítgetésére. 

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Rejtő könyvek egy nyári napon valami vízparton.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS