Andrejka Zoltán: Egész konkrét jövőképem van

Andrejka Zoltán: Egész konkrét jövőképem van
2023. 06. 22., 15:41

Szeretném Magyarország egyik legerősebb tanácsadói csapatát felépíteni és összetartani – mondta az Üzletemnek Andrejka Zoltán, a Quantille társalapító-ügyvezetője.

Andrejka Zoltán márközel 200 vállalkozás teljesítménynövelését segítette az utóbbi bő évtizedben. Meggyőződése, hogy minden vállalati siker az embereken múlik. Azt mondja: „segítünk jó embereket jó helyen alkalmazni, megtartani, fejleszteni”. Menedzserkollégáival olyan tanácsadó céget vezet, amelyik a leendő és meglévő kollégák erőforrásainak pontos mérésére és a komplex gyakorlati tudásra épülő döntéstámogatással minőségi javulást hoz a kkv-k és nagyvállalatok üzleti eredményességében. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 473. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A quantille brand létrehozását, ami azokra a mély szakmai és emberi bizalmi kapcsolatokra épül, amelyeket az ügyfeleinkkel és a csapatunkon belül kialakítottunk.

Milyen távra tervez?

– Próbálok mindegyikre (is). Egész konkrét jövőképem van, sok évre előre tekintek. Ez tartja irányban az éven belüli terveinket, és a kéthetes operatív feladatainkat is. Sok szó esik mostanában arról, hogy a VUCA világunkban milyen nehéz tervezni. Ez igaz, ugyanakkor legalább ekkora kihívásnak látom a saját személyiségem elleni küzdelmet, hogy a például kétheti sprintek fókuszait ne változtassam meg folyton.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Bármilyen fura, nincs bakancslistám. De hogy ne kerüljem ki a kérdést, szeretném az ország egyik legerősebb tanácsadói csapatát felépíteni és összetartani.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Ez nehéz kérdés. A Vajda Mihály vezette debreceni iskolában megtanítottak gondolkodni, aminek rengeteget köszönhetek. Ha viszont arra kíváncsi, hogy önmagamról kitől tanulok a legtöbbet, akkor ő a feleségem.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem kiszámítható, hiteles és őszinte lenni velük minden helyzetben, és persze mérjük is, hogy jó-e az, amit motiválás címén vezetőként csinálok.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha léteznek párhuzamos univerzumok, azokban valószínűleg fizikus, vegyész vagy valami hasonló vagyok.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Megbízható szakmai hitelességgel, határozott tanácsadói őszinteséggel és erős önkritikával. Minden üzleti kapcsolatomban hosszútávban gondolkodom.

Mire sajnálja az idejét?

– A parttalan csevegésektől próbálom távol tartani magam.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki egy feladatnak, projektnek vagy ügynek a gazdája, nehezen viselem tőle a nyilvánvaló kummantást, kamuzást vagy hárítást.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A TeSzedd mozgalom akcióiban szoktam részt venni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az üzletben az érdemi együttműködések felépítésére és fenntartására, a magánéletben az egészségünk megőrzésére.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A feleségemmel és a barátainkkal azon szokunk nevetni, hogy nem vagyok egy partiarc. Leginkább attól vagyok kiegyensúlyozott, hogy esténként és hétvégén együtt időzöm a családommal. Hétköznap ez persze inkább esti rohanás, pakolás stb., de mégis minőségi idő. Tavasztól-őszig aktívan kertészkedek, gyakran a 3 éves fiammal együtt, és szívesen ugrom ki a Dunára egy kis pergető (sport)horgászatra, ahová olykor a 9 éves lányom is elkísér.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS