Andrejka Zoltán: Egész konkrét jövőképem van

Andrejka Zoltán: Egész konkrét jövőképem van
2023. 06. 22., 15:41

Szeretném Magyarország egyik legerősebb tanácsadói csapatát felépíteni és összetartani – mondta az Üzletemnek Andrejka Zoltán, a Quantille társalapító-ügyvezetője.

Andrejka Zoltán márközel 200 vállalkozás teljesítménynövelését segítette az utóbbi bő évtizedben. Meggyőződése, hogy minden vállalati siker az embereken múlik. Azt mondja: „segítünk jó embereket jó helyen alkalmazni, megtartani, fejleszteni”. Menedzserkollégáival olyan tanácsadó céget vezet, amelyik a leendő és meglévő kollégák erőforrásainak pontos mérésére és a komplex gyakorlati tudásra épülő döntéstámogatással minőségi javulást hoz a kkv-k és nagyvállalatok üzleti eredményességében. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 473. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A quantille brand létrehozását, ami azokra a mély szakmai és emberi bizalmi kapcsolatokra épül, amelyeket az ügyfeleinkkel és a csapatunkon belül kialakítottunk.

Milyen távra tervez?

– Próbálok mindegyikre (is). Egész konkrét jövőképem van, sok évre előre tekintek. Ez tartja irányban az éven belüli terveinket, és a kéthetes operatív feladatainkat is. Sok szó esik mostanában arról, hogy a VUCA világunkban milyen nehéz tervezni. Ez igaz, ugyanakkor legalább ekkora kihívásnak látom a saját személyiségem elleni küzdelmet, hogy a például kétheti sprintek fókuszait ne változtassam meg folyton.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Bármilyen fura, nincs bakancslistám. De hogy ne kerüljem ki a kérdést, szeretném az ország egyik legerősebb tanácsadói csapatát felépíteni és összetartani.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Ez nehéz kérdés. A Vajda Mihály vezette debreceni iskolában megtanítottak gondolkodni, aminek rengeteget köszönhetek. Ha viszont arra kíváncsi, hogy önmagamról kitől tanulok a legtöbbet, akkor ő a feleségem.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem kiszámítható, hiteles és őszinte lenni velük minden helyzetben, és persze mérjük is, hogy jó-e az, amit motiválás címén vezetőként csinálok.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha léteznek párhuzamos univerzumok, azokban valószínűleg fizikus, vegyész vagy valami hasonló vagyok.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Megbízható szakmai hitelességgel, határozott tanácsadói őszinteséggel és erős önkritikával. Minden üzleti kapcsolatomban hosszútávban gondolkodom.

Mire sajnálja az idejét?

– A parttalan csevegésektől próbálom távol tartani magam.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki egy feladatnak, projektnek vagy ügynek a gazdája, nehezen viselem tőle a nyilvánvaló kummantást, kamuzást vagy hárítást.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– A TeSzedd mozgalom akcióiban szoktam részt venni.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az üzletben az érdemi együttműködések felépítésére és fenntartására, a magánéletben az egészségünk megőrzésére.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A feleségemmel és a barátainkkal azon szokunk nevetni, hogy nem vagyok egy partiarc. Leginkább attól vagyok kiegyensúlyozott, hogy esténként és hétvégén együtt időzöm a családommal. Hétköznap ez persze inkább esti rohanás, pakolás stb., de mégis minőségi idő. Tavasztól-őszig aktívan kertészkedek, gyakran a 3 éves fiammal együtt, és szívesen ugrom ki a Dunára egy kis pergető (sport)horgászatra, ahová olykor a 9 éves lányom is elkísér.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS