Világcégek keresik Magyarország legsokoldalúbb informatikusait

2023. 10. 09., 20:07

Október 12-én rajtol a legnagyobb hazai IT-verseny, az Országos IT Megmérettetés. A magas szintű szakmai tesztnek is beillő, hét héten át tartó online vetélkedő új karrierlehetőségekkel kecsegteti a résztvevőket. Az eseményre idén cégek csapatai is nevezhetnek.

Világunk soha nem látott változáson megy keresztül a mesterséges intelligencia (AI) evolúciójával párhuzamosan. Ősrégi szakmákban, teljes ágazatokban alakul át az ember szerepe, versenyképességünk megőrzése érdekében minden eddiginél nagyobb szükségünk van a rugalmas alkalmazkodásra, a nyitott gondolkodásra, a szakadatlan önfejlesztésre.

A VII. Országos IT Megmérettetésen október 12-étől hét héten át tehetik próbára magukat Magyarország legkiemelkedőbb IT-szakemberei.

Tudás és inspiráció

„Régen volt annyira fontos a tudásunk bővítése, látókörünk tágítása az IT-ban, mint most, a globális recesszió begyűrűzése idején. El fog jönni az idő, amikor komoly előnyt jelent, ha minél többféleképpen tudjuk bizonyítani a tanulásra való nyitottságot, vagy objektív módon tudjuk megmutatni tudásunk szintjét. Az IT tudás gazdagítása a mindennapi munkavégzés mellett épp olyan, mint a nyelvtanulás keretek nélkül, autodidakta módon. Nem könnyű nap mint nap rávenni magunkat, ha nincs meghatározott cél” – mondja Pulay Gellért, az esemény főszervezője.

A verseny egyes kategóriáit Magyarország ismert nagyvállalatai hitelesítik, amelyek – a versenyzők beleegyezésével – munkalehetőséggel is megkereshetik a résztvevőket.

Soha nem látott érdeklődés és céges regisztráció

A legnagyobb hazai IT-verseny iránt eddig nem tapasztalt érdeklődés mutatkozik, több mint 2600 fő jelentkezett, folyamatosan érkeznek a nevezések. A csapatmunkában rejlő hatékonysággal mindenki tisztában van, ennek szellemében idén újdonság, hogy cégek is regisztrálhatnak. Harminc vállalat nevezése már megérkezett, köztük van az egyik legnagyobb hazai autóipari szereplő is.

A 24 kategória között található az akadálymentes weboldal fejlesztése, vagy a feketeöveseknek tartogatott nyelvfüggetlen programozás is, amelyre már több mint ezren jelentkeztek. Manapság a csapból is a Nagy Nyelvi Modellek folynak. Aki erre a kategóriára regisztrál, alapos szintfelmérésben részesül, bármilyen programnyelvvel is foglalkozik. A szervezők több feladat kidolgozásába is bevonták a korábbi nyerteseket.

Az AI előretörésének egyik velejárója, hogy ma komoly versenyelőnyt élveznek a senior szakemberek az IT-munkaerőpiacon. Hogy valójában ki vallhatja magát senior munkatársnak, kiderül az Országos IT Megmérettetésen. Idén először kínálkozik lehetőség arra, hogy ha egy versenyző eléri a „minősített átlagot”, akkor szakmailag is hitelesített formában tüntetheti fel a senior jelzőt a pozíciója mellett.

A kategóriagyőztesek mellett a szervezők abszolút győztest is hirdetnek, aki az SAP Hungary felajánlásával pihenéssel egybekötött szakmai tapasztalatszerző útra indulhat majd Berlinbe. Vele tart az „Akadálymentes weboldal kategória” legjobb száz helyezettje közül egy kisorsolt versenyző, ezzel is hangsúlyozva annak fontosságát, hogy az internet mindenkié.

A díjátadót 2024 februárjában tartják.

Az online vetélkedésre ingyenesen lehet regisztrálni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS