Vida Péter: A Viapan Groupnál teljes erőbedobással készülünk az őszi-téli gazdasági időszakra

üzletem.hu  |  2020. 08. 31., 10:00

Hála a költséghatékony átszervezésnek, a koronavírus-járvány miatti válságkezelés annyira jól sikerült cégen belül, hogy az eredeti tervekhez képest korábban, már júliusban vissza tudtuk állítani a rentabilitást jelentő üzemi szintet – mondta Vida Péter az Üzletemnek adott interjúban. A Viapan Group vezérigazgatója úgy látja, hogy a jól felkészült, motivált, kellő gyakorlattal rendelkező álláskeresők most szinte azonnal munkába állhatnak.

Melyek voltak a Viapan Group számára a COVID-19 legfontosabb tanulságai? Hogyan dolgoztak a járványhelyzet eddigi hónapjaiban?

– Ahogyan a legtöbb vállalatnak, a mi – cégcsoportunknak is súlyos gazdasági kihívásokkal kellett megküzdenie a koronavírus miatt, alkalmazkodnia kellett az új igényekhez. A válságban minden termelőcég a kölcsönzött munkaerő leépítésével kezdte, így az új gazdasági helyzet miatt mi is a forgalmunk 30 százalékára estünk vissza az áprilisi időszakban. A válságkezelés azonban, hála a költséghatékony átszervezésnek, olyannyira jól sikerült cégen belül, hogy az eredeti tervekhez képest korábban, már júliusban vissza tudtuk állítani a rentabilitást jelentő üzemi szintet, vagyis 70 százalékon működtünk. Így nálunk nem volt szükség jelentős leépítésre; sőt, a kormány által biztosított pályázati összeg segítségével visszaállítottuk belső béreinket, és folyamatosan igyekszünk a dolgozók munkakörülményeit még jobbá tenni.

Hogyan szervezték át a cégen belüli létszámgazdálkodást? Miként tudtak rentábilisak maradni?

– Igyekeztünk a lehető legkevesebb dolgozót elbocsátani, viszont alaposan áttekintettük a működési költségeinket, és ezeket racionalizáltuk. Legfőképpen a beszerzéseinket ésszerűsítettük. Ezen kívül azokra a szektorokra koncentráltunk, oda állítottunk ki megfelelő számú és képzettségű munkaerőt, ahol erre a legnagyobb szükség mutatkozott. Ahogy egyes kiemelt gazdasági ágazatokban – például a járműgyártásban és az iparághoz szervesen kötődő beszállítói területen – korábban termelés-visszaesést, leépítést lehetett tapasztalni, a statisztikák ezzel párhuzamosan élénk munkaerő-keresletet mutattak az élelmiszeriparban továbbá a mezőgazdaságban.

A cégcsoporton belül mely ágazat tudott a legjobban teljesíteni?

– Érthető okokból a diák és felnőtt munkaerőt foglalkoztató üzletágunk teljesített a legjobban (míg a nyugdíjasszövetkezeti tagjainkat óvtuk a fertőzésveszélytől), és megnőtt az érdeklődés az emberi munkaerőt segítő kollaboratív robotok iránt is.

Úgy véljük, a nyári idény a vártnál is kedvezőbben alakult. Ízelítőül pár friss példa: a kukoricacímerezés közel 300 diáknak biztosított munkát Baranyában, Somogyban és a környező megyékben csaknem 900 főnek ad megélhetést a gyümölcsfeldolgozás, valamint a szilvaszedés. S külön érdemes szót ejteni a Balaton-partról! A turizmus, illetve a kereskedelem-vendéglátás pillanatnyilag mintegy 1500 általunk közvetített dolgozónak nyújt megélhetést.  Eközben a térségben dinamikusan fejlődő ipari cégek is jelentős számú dolgozónknak ad munkát. Csak érzékeltetésül: az egyéni vállalkozásoktól a kkv-szektoron át a nagyvállalati körig több mint ezer vállalkozással állunk kapcsolatban.

A munkaerő-kölcsönzésre szakosodott Viapan Dologidő 2020 áprilisában 1570 dolgozónak utalt át munkabért, egy hónappal később 1652 munkavállaló dolgozott segítségükkel, júniusban – mintegy 80 százalékos növekedést produkálva – 3060 személy kapott fizetést. Júliusban pedig már 4510 embernek volt biztos munkahelye.

Mit várnak a 2021-es évtől? Milyen pontossággal lehet most akár csak egy évre is tervezni?

– A Viapan Groupnál pillanatnyilag teljes erőbedobással készülünk az őszi-téli gazdasági időszakra. A feldolgozóiparban ugyanis szeptembertől már a karácsonyi termékgyártásra állnak, amely új munkaerőt igényel. A 2021-es év alakulásában döntő lehet a vírushelyzet kimenetele, ezért még igen nehéz jósolni. Ugyanakkor már kellő tudással, tapasztalattal vérteztük fel magunkat, hogy a lehető legjobban vegyük az akadályokat. Életünkben eddig is döntő jelentősége volt a biztonságnak, s ez a COVID-járvány nyomán még inkább felértékelődött. Társaságunk rugalmas megoldást kínál a helyi ipari cégek számára is. A csoport tevékenysége a vállalkozások közép, illetve hosszú távú stratégiai tervezéséhez teremt alapot.

Min kell változtatnia már rövid távon is a HR szakmának?

– A járvány megmutatta, hogy a rugalmasság és a változások ellenére a lehető legnagyobb biztonság jelenti a gazdasági stabilitást. Szakmai értelemben az atipikus, rugalmas foglalkoztatási formák: munkaerő-kölcsönzés és kollaboratív robotok alkalmazása jelent nagy segítséget. A humán-robotok bérbeadása, üzemeltetése többek közt a csomagolás, gépkezelés területén nyújt hatékony megoldást, s emelést könnyítő mellények bérlésével is foglalkoznak.

Jelenleg mely ágazatokban van a legnagyobb lehetőség az elhelyezkedésre?

– Az anyagmozgatók, a műanyagipari gépbeállítók, a villamosmérnökök mellett pillanatnyilag nagy számban keresik a hegesztőket, csőszerelőket és a logisztikusokat is. A jól felkészült, motivált, kellő gyakorlattal rendelkező álláskeresők szinte azonnal munkába állhatnak. A koronavírus-járvány miatt számos kiváló képesítésű, munkabírású szakember jött haza külföldről, s közülük is seregnyien érdeklődtek a legfrissebb kínálat iránt. Ahogy egyes kiemelt gazdasági ágazatokban – egyebek mellett a járműgyártás és az iparághoz szervesen kötődő beszállítói területen – korábban termelés-visszaesést, leépítést lehetett tapasztalni, a statisztikák ezzel párhuzamosan élénk munkaerő-keresletet mutattak az élelmiszeriparban, továbbá a mezőgazdaságban. Örömmel állapítható meg, hogy fokozatosan bővül a feldolgozóipar, és ismét nagy teret nyer a szolgáltatás és a kereskedelem is.

Milyen lehetőségeket lát jelenleg a külföldi munkaerő kölcsönzés piacán?

– Most nehéz a helyzet a külföldi munkavállalókkal és a külföldön munkát vállaló magyarokkal, ez a szektor gyakorlatilag szinte áll a karantén kötelezettség és a turizmus rossz helyzete miatt.

Egyre több területen a távmunka lesz a megoldás?

– Azokon a területeken, amelyeken ez lehetséges, igen.

Hogyan látja, vezérigazgató úr? A következő időkben felértékelődik a coachok és a tréningek szerepe?

– Mindenképpen. Leginkább a komplex szervezetfejlesztés az, amelynek gyökeresen pozitív hatásai lehetnek egy-egy cég életében, de a soft skillek erősítése akár már egy-egy tréning vagy coaching formájában is jelentősen előre tudja mozdítani a vállalati együttműködést, a hatékony kommunikációt. Az utóbbi hónapokban nyilvánvalóvá vált: azok kezelik sikeresen a válságot, akik rugalmasak és hatékonyan kommunikálnak. Ezt egy szervezet hosszú hónapok alatt tanulja meg, míg külső fejlesztéssel akár pár nap vagy hét alatt jelentős (és végső soron pénzben is mérhető) eredményeket érnek el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS