Veszprémi villámaukción is támogatták a Notre-Dame újjáépítését

2019. 04. 29., 11:00

A Facebookon hirdetett villámaukciót Vendégváros című képére Debreczeny Zoltán veszprémi festőművész. Az összeg felajánlásával a Notre-Dame tetőszerkezetének felújítását támogatja.

Az április 15-ei tűzeset után Debreczeny Zoltán rögtön elkészítette a Vendégváros című festményt, amelyre a közösségi média felületén licitálhattak a veszprémiek – írja a vehir.hu.

A kép szimbolikus jelentéssel bír: a képzeletben már felújított Notre-Dame-on kívül rajta van Quasimodo és Victor Hugo is, de látható rajta Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 logója és egy tiszta lap is.

„Emmanuel Macron francia elnök azt ígérte, kb. öt év alatt felújítják a katedrálist. Ez nagyjából éppen az az idő, 2023, amikor Veszprém kulturális főváros lesz. Miért ne készülhetnénk erre úgy, hogy most valami jót teszünk?” – mondta a művész.

A kép mellett az egyes fázisokat dokumentáló 10 darab 20x23 cm-es grafika is készült, amelyeket darabonként 20 euróért lehetett megvásárolni – új tulajdonosuk Csík Ferenc lett.

A Vendégváros alkotás pedig a licit leütésének pillanatában, április 23-án, 20 óra 23 perckor 260 ezer forintért kelt el, a képet Gazsi Attila vette meg. Az új tulajdonos úgy nyilatkozott a portálnak, fontosnak tartja, hogy minél többen álljanak egy-egy jó ügy mellé.

„Felelős vállalatvezetőként általánosságban is előszeretettel támogatom a kultúrát, a sportot és a támogatásra leginkább rászoruló elesetteket. Társadalmi munkában a VOSZ elnökhelyettese vagyok, szervezetünk hasonló elveket vall, így jött létre a Prima Primissima mozgalom is. A konkrét jótékonysági akció számomra nem annyira a Notre-Dame-ról szól – bár tavaly a családommal végigjártuk e csodálatos épületet --, inkább arról, hogy nagyon tisztelem az olyan művészeket, mint Debreczeny Zoltán, aki általában elsőként áll felkarolásra méltó ügyek mellé” – mondta Gazsi Attila.

Hozzátette: „A támogatásom egy szavazat amellett, hogy – bár rengeteg más támogatásra érdemes szervezet vagy ügy van a világban, néhányan emiatt kritikusan álltak a Notre-Dame újjáépítéséhez – a civil szférában mindenki azt az ügyet karolja fel, amit erre érdemesnek tart. Jó lenne, ha egyre többen lennénk olyanok, akik a saját szempontjukból fontos dolgokat támogatnának."

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-06 19:22:00
Október 6-án lkezdődött a 19. Budapest Design Week. A központi kiállításnak, illetve számos programnak helyet adó Néprajzi Múzeum mellett Budapesten és több vidéki városban mintegy 150 program várja az érdeklődőket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS