Veszprémi villámaukción is támogatták a Notre-Dame újjáépítését

2019. 04. 29., 11:00

A Facebookon hirdetett villámaukciót Vendégváros című képére Debreczeny Zoltán veszprémi festőművész. Az összeg felajánlásával a Notre-Dame tetőszerkezetének felújítását támogatja.

Az április 15-ei tűzeset után Debreczeny Zoltán rögtön elkészítette a Vendégváros című festményt, amelyre a közösségi média felületén licitálhattak a veszprémiek – írja a vehir.hu.

A kép szimbolikus jelentéssel bír: a képzeletben már felújított Notre-Dame-on kívül rajta van Quasimodo és Victor Hugo is, de látható rajta Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 logója és egy tiszta lap is.

„Emmanuel Macron francia elnök azt ígérte, kb. öt év alatt felújítják a katedrálist. Ez nagyjából éppen az az idő, 2023, amikor Veszprém kulturális főváros lesz. Miért ne készülhetnénk erre úgy, hogy most valami jót teszünk?” – mondta a művész.

A kép mellett az egyes fázisokat dokumentáló 10 darab 20x23 cm-es grafika is készült, amelyeket darabonként 20 euróért lehetett megvásárolni – új tulajdonosuk Csík Ferenc lett.

A Vendégváros alkotás pedig a licit leütésének pillanatában, április 23-án, 20 óra 23 perckor 260 ezer forintért kelt el, a képet Gazsi Attila vette meg. Az új tulajdonos úgy nyilatkozott a portálnak, fontosnak tartja, hogy minél többen álljanak egy-egy jó ügy mellé.

„Felelős vállalatvezetőként általánosságban is előszeretettel támogatom a kultúrát, a sportot és a támogatásra leginkább rászoruló elesetteket. Társadalmi munkában a VOSZ elnökhelyettese vagyok, szervezetünk hasonló elveket vall, így jött létre a Prima Primissima mozgalom is. A konkrét jótékonysági akció számomra nem annyira a Notre-Dame-ról szól – bár tavaly a családommal végigjártuk e csodálatos épületet --, inkább arról, hogy nagyon tisztelem az olyan művészeket, mint Debreczeny Zoltán, aki általában elsőként áll felkarolásra méltó ügyek mellé” – mondta Gazsi Attila.

Hozzátette: „A támogatásom egy szavazat amellett, hogy – bár rengeteg más támogatásra érdemes szervezet vagy ügy van a világban, néhányan emiatt kritikusan álltak a Notre-Dame újjáépítéséhez – a civil szférában mindenki azt az ügyet karolja fel, amit erre érdemesnek tart. Jó lenne, ha egyre többen lennénk olyanok, akik a saját szempontjukból fontos dolgokat támogatnának."

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS