Veszprémi villámaukción is támogatták a Notre-Dame újjáépítését

2019. 04. 29., 11:00

A Facebookon hirdetett villámaukciót Vendégváros című képére Debreczeny Zoltán veszprémi festőművész. Az összeg felajánlásával a Notre-Dame tetőszerkezetének felújítását támogatja.

Az április 15-ei tűzeset után Debreczeny Zoltán rögtön elkészítette a Vendégváros című festményt, amelyre a közösségi média felületén licitálhattak a veszprémiek – írja a vehir.hu.

A kép szimbolikus jelentéssel bír: a képzeletben már felújított Notre-Dame-on kívül rajta van Quasimodo és Victor Hugo is, de látható rajta Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 logója és egy tiszta lap is.

„Emmanuel Macron francia elnök azt ígérte, kb. öt év alatt felújítják a katedrálist. Ez nagyjából éppen az az idő, 2023, amikor Veszprém kulturális főváros lesz. Miért ne készülhetnénk erre úgy, hogy most valami jót teszünk?” – mondta a művész.

A kép mellett az egyes fázisokat dokumentáló 10 darab 20x23 cm-es grafika is készült, amelyeket darabonként 20 euróért lehetett megvásárolni – új tulajdonosuk Csík Ferenc lett.

A Vendégváros alkotás pedig a licit leütésének pillanatában, április 23-án, 20 óra 23 perckor 260 ezer forintért kelt el, a képet Gazsi Attila vette meg. Az új tulajdonos úgy nyilatkozott a portálnak, fontosnak tartja, hogy minél többen álljanak egy-egy jó ügy mellé.

„Felelős vállalatvezetőként általánosságban is előszeretettel támogatom a kultúrát, a sportot és a támogatásra leginkább rászoruló elesetteket. Társadalmi munkában a VOSZ elnökhelyettese vagyok, szervezetünk hasonló elveket vall, így jött létre a Prima Primissima mozgalom is. A konkrét jótékonysági akció számomra nem annyira a Notre-Dame-ról szól – bár tavaly a családommal végigjártuk e csodálatos épületet --, inkább arról, hogy nagyon tisztelem az olyan művészeket, mint Debreczeny Zoltán, aki általában elsőként áll felkarolásra méltó ügyek mellé” – mondta Gazsi Attila.

Hozzátette: „A támogatásom egy szavazat amellett, hogy – bár rengeteg más támogatásra érdemes szervezet vagy ügy van a világban, néhányan emiatt kritikusan álltak a Notre-Dame újjáépítéséhez – a civil szférában mindenki azt az ügyet karolja fel, amit erre érdemesnek tart. Jó lenne, ha egyre többen lennénk olyanok, akik a saját szempontjukból fontos dolgokat támogatnának."

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS