Új vállalati tanszéket hoz létre a BGE és a Citi

2020. 02. 28., 15:30

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepe (Citi Magyarország) az egyetemi-üzleti kapcsolatok erősítése érdekében új vállalati tanszéket hoz létre a BGE Külkereskedelmi Karán. A létrejövő Citi Global Business vállalati tanszék célja, hogy megteremtse az oktatás és a kutatás-fejlesztés közötti közvetlen kapcsolatot, új oktatási módszerek bevezetésével fejlessze a hallgatók innovációs és vállalkozási kompetenciáit, valamint támogassa a tehetséggondozást.

Az új évtized új képességeket követel meg a jövő munkavállalóitól és vállalkozóitól. Az üzleti sikert a jövőben a kreatív gondolkodás, az információs technológia konvenciókat felülíró alkalmazása és a rendhagyó üzleti ötletek biztosíthatják. Annak érdekében, hogy a következő generációkat felkészítsük a folyamatos változásokra fontos az egyetemi-üzleti szféra szoros, stratégiai és jövőorientált együttműködése.

A BGE és a Citibank magyarországi együttműködése több éves múltra tekint vissza, és a korábbi sikerek után a két intézmény elhatározta, hogy kapcsolatukat egy egyedülálló formában, vállalati tanszék alapításával erősítik. A létrejövő Citi Global Business vállalati tanszék célja, hogy megteremtse a globális üzleti modellek és folyamatok, valamint az akadémiai tevékenységek, így különösen az oktatás és a kutatás-fejlesztés közötti közvetlen kapcsolatot.

Feladatának tekinti, hogy a nemzetközi üzleti élet jelenségeinek bemutatásával hozzájáruljon az egyetemi curriculumok bővítéséhez és új oktatási módszerek bevezetésével fejlessze a hallgatók innovációs és vállalkozási kompetenciáit. A Tanszék elkötelezett a hallgatói tehetséggondozásban is, így a hallgatókkal együttműködve a Külkereskedelmi Kar Káldor Miklós szakkollégiuma számára új kurzusokat hoz létre.

Az együttműködés keretében a Citibank a BGE Külkereskedelmi Karán létrehozott egy inspiráló, modern hallgatói közösségi teret is, mert munkatársai azt vallják, hogy a sikeres üzleti ötletek csak egy olyan nyitott és inspiráló környezetben születhetnek.

A vállalati tanszék oktatási tevékenységében kiemelt szerepet kapnak a szervezeti és üzletfejlesztési ismeretek, melynek révén a tanszék a BGE „Sikerre felkészítő oktatás” stratégiai céljának eredményes megvalósítását kívánja támogatni.

A Citi Global Business vállalati tanszék akadémiai programját a 2020. tavaszi félévben a globális gazdasági és pénzügyi folyamatokról szóló előadásokkal és szemináriumokkal indítja; a tanszék vállalati szakemberei pedig 2020 februárjában megrendezésre kerülő CITI Open Day keretében mutatkoznak be, ahol személyes karriertörténetük és tapasztalataik megosztásával bevezetik a hallgatókat egy multinacionális vállalat izgalmas és nemzetközi munkakörnyezetébe.

A Citi Global Business vállalati tanszék tanszékvezetője, Kevin A. Murray a Citi Magyarország vezérigazgatója és közép-európai régióvezetője, a következő szavakkal foglalta össze a BGE-Citibank akadémiai együttműködését:

„Mindamellett, hogy az együttműködésnek köszönhetően a BGE-s diákok betekintést nyernek különböző üzleti területek működésébe és megismerik a bank szektor összetettségét, kézzelfogható tapasztalatot is szereznek arról, hogy hogyan működik egy szervezet; jobban megértik a pénzügyi szektor elvárásait és az itt kínálkozó lehetőségeket. Ugyanakkor mi is nagyon várjuk, hogy találkozzunk a hallgatóság azon tehetséges tagjaival, akikkel a jövőben együtt kereshetünk megoldást a gyorsan változó ügyféligényekre. Hiszünk abban, hogy stratégiai partnerségünk a Budapesti Gazdasági Egyetemmel mindkét intézmény számára valódi értéket teremt, és így hozzájárul a magyar pénzügyi szektor fejlődéséhez.”

„Hosszú távú, jövőorientált kapcsolatokra, stratégiai szövetségekre törekszünk a hazai és nemzetközi vállalati partnereinkkel is. A Citi Global vállalati tanszék megalapítása és az együttműködésünk többi pillére tipikus jó példája az egyetemi – vállalati együttműködéseknek, melyek célja, hogy olyan felelősen gondolkodni képes értelmiségi szakembereket képezzünk, akik alkalmasak a gazdasági és társadalmi kihívások megoldására teljes karrierútjuk során” – hangsúlyozta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora.

Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja kiemelte: „Fontosnak tartjuk, hogy a hazai vállalkozások meghatározó szereplőivel egyenrangú és kölcsönös előnyöket biztosító, minőségi együttműködéseket alakítsunk ki. Növekvő számú céges kapcsolataink nemcsak az intézményünk szellemiségére hatnak inspirálóan, hanem a sikerorientált, a piaci igényekre fókuszáló oktatási, kutatási környezetünkre is, hiszen az elmúlt 4 év során 6 nagyvállalattal összefogásban, több mint 60 millió forint összértékű tantermi megújítás, modernizálás valósult meg az egyetemünkön.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-05 16:13:00
A háborúban álló szomszédos ország egyik automatizálással foglalkozó vállalata saját fejlesztésű megoldást kínál a termőföldek aknamentesítésére. Sok korábbi hadszínteret újra gazdálkodásra alkalmassá tehetnek a robottraktorok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS