Új vállalati tanszéket hoz létre a BGE és a Citi

2020. 02. 28., 15:30

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepe (Citi Magyarország) az egyetemi-üzleti kapcsolatok erősítése érdekében új vállalati tanszéket hoz létre a BGE Külkereskedelmi Karán. A létrejövő Citi Global Business vállalati tanszék célja, hogy megteremtse az oktatás és a kutatás-fejlesztés közötti közvetlen kapcsolatot, új oktatási módszerek bevezetésével fejlessze a hallgatók innovációs és vállalkozási kompetenciáit, valamint támogassa a tehetséggondozást.

Az új évtized új képességeket követel meg a jövő munkavállalóitól és vállalkozóitól. Az üzleti sikert a jövőben a kreatív gondolkodás, az információs technológia konvenciókat felülíró alkalmazása és a rendhagyó üzleti ötletek biztosíthatják. Annak érdekében, hogy a következő generációkat felkészítsük a folyamatos változásokra fontos az egyetemi-üzleti szféra szoros, stratégiai és jövőorientált együttműködése.

A BGE és a Citibank magyarországi együttműködése több éves múltra tekint vissza, és a korábbi sikerek után a két intézmény elhatározta, hogy kapcsolatukat egy egyedülálló formában, vállalati tanszék alapításával erősítik. A létrejövő Citi Global Business vállalati tanszék célja, hogy megteremtse a globális üzleti modellek és folyamatok, valamint az akadémiai tevékenységek, így különösen az oktatás és a kutatás-fejlesztés közötti közvetlen kapcsolatot.

Feladatának tekinti, hogy a nemzetközi üzleti élet jelenségeinek bemutatásával hozzájáruljon az egyetemi curriculumok bővítéséhez és új oktatási módszerek bevezetésével fejlessze a hallgatók innovációs és vállalkozási kompetenciáit. A Tanszék elkötelezett a hallgatói tehetséggondozásban is, így a hallgatókkal együttműködve a Külkereskedelmi Kar Káldor Miklós szakkollégiuma számára új kurzusokat hoz létre.

Az együttműködés keretében a Citibank a BGE Külkereskedelmi Karán létrehozott egy inspiráló, modern hallgatói közösségi teret is, mert munkatársai azt vallják, hogy a sikeres üzleti ötletek csak egy olyan nyitott és inspiráló környezetben születhetnek.

A vállalati tanszék oktatási tevékenységében kiemelt szerepet kapnak a szervezeti és üzletfejlesztési ismeretek, melynek révén a tanszék a BGE „Sikerre felkészítő oktatás” stratégiai céljának eredményes megvalósítását kívánja támogatni.

A Citi Global Business vállalati tanszék akadémiai programját a 2020. tavaszi félévben a globális gazdasági és pénzügyi folyamatokról szóló előadásokkal és szemináriumokkal indítja; a tanszék vállalati szakemberei pedig 2020 februárjában megrendezésre kerülő CITI Open Day keretében mutatkoznak be, ahol személyes karriertörténetük és tapasztalataik megosztásával bevezetik a hallgatókat egy multinacionális vállalat izgalmas és nemzetközi munkakörnyezetébe.

A Citi Global Business vállalati tanszék tanszékvezetője, Kevin A. Murray a Citi Magyarország vezérigazgatója és közép-európai régióvezetője, a következő szavakkal foglalta össze a BGE-Citibank akadémiai együttműködését:

„Mindamellett, hogy az együttműködésnek köszönhetően a BGE-s diákok betekintést nyernek különböző üzleti területek működésébe és megismerik a bank szektor összetettségét, kézzelfogható tapasztalatot is szereznek arról, hogy hogyan működik egy szervezet; jobban megértik a pénzügyi szektor elvárásait és az itt kínálkozó lehetőségeket. Ugyanakkor mi is nagyon várjuk, hogy találkozzunk a hallgatóság azon tehetséges tagjaival, akikkel a jövőben együtt kereshetünk megoldást a gyorsan változó ügyféligényekre. Hiszünk abban, hogy stratégiai partnerségünk a Budapesti Gazdasági Egyetemmel mindkét intézmény számára valódi értéket teremt, és így hozzájárul a magyar pénzügyi szektor fejlődéséhez.”

„Hosszú távú, jövőorientált kapcsolatokra, stratégiai szövetségekre törekszünk a hazai és nemzetközi vállalati partnereinkkel is. A Citi Global vállalati tanszék megalapítása és az együttműködésünk többi pillére tipikus jó példája az egyetemi – vállalati együttműködéseknek, melyek célja, hogy olyan felelősen gondolkodni képes értelmiségi szakembereket képezzünk, akik alkalmasak a gazdasági és társadalmi kihívások megoldására teljes karrierútjuk során” – hangsúlyozta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora.

Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja kiemelte: „Fontosnak tartjuk, hogy a hazai vállalkozások meghatározó szereplőivel egyenrangú és kölcsönös előnyöket biztosító, minőségi együttműködéseket alakítsunk ki. Növekvő számú céges kapcsolataink nemcsak az intézményünk szellemiségére hatnak inspirálóan, hanem a sikerorientált, a piaci igényekre fókuszáló oktatási, kutatási környezetünkre is, hiszen az elmúlt 4 év során 6 nagyvállalattal összefogásban, több mint 60 millió forint összértékű tantermi megújítás, modernizálás valósult meg az egyetemünkön.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS