Új szociális ösztöndíj a BGE-n az önköltséges hallgatók támogatására

2020. 05. 14., 16:45

A Budapesti Gazdasági Egyetem a járványhelyzetben többféle támogatással segíti hallgatóit tanulmányaik folytatásában, sikeres befejezésében. Az önköltséges hallgatók számára újonnan létrehozott szociális alapú ösztöndíj azoknak nyújt segítséget, akik anyagi helyzetében jelentős romlás ment végbe, és ezáltal veszélybe került tanulmányaik folytatása. Az ösztöndíjra június 30-ig alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő önköltséges magyar és külföldi hallgatók egyaránt jelentkezhetnek.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet nemcsak az oktatás színterét változtatta meg, hanem mindennapjainkat is, és lassan az élet minden területére hatással van. A Budapesti Gazdasági Egyetem a jelenlegi gazdasági helyzetben – többek között újonnan létrehozott ösztöndíjjal, befizetési haladékokkal, könnyített követelményekkel – kiemelten kívánja támogatni hallgatóit tanulmányaik folytatásában, sikeres befejezésében.

Az önköltséges hallgatók számára létrehozott szociális alapú ösztöndíj az egyetem új, kifejezetten a jelen válságos gazdasági helyzet miatt létrehozott egyedülálló támogatása olyan önköltséges hallgatók számára, akik anyagi helyzetében jelentős romlás ment végbe, és ezáltal veszélybe került tanulmányaik folytatása.

Az ösztöndíjra június 30-ig alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő önköltséges magyar és külföldi hallgatók egyaránt jelentkezhetnek.

Az ösztöndíj forrásául az egyetem karai és a Hallgatói Önkormányzat is jelentős összegeket ajánlottak fel.

„Fontosnak tartjuk, hogy a jelen helyzetben, a nehézségek ellenére többféle módon segítsük hallgatóinkat. Az új ösztöndíjforma bevezetése mellett továbbra is él az államilag támogatott hallgatók rendkívüli szociális támogatása, de átcsoportosítottuk a forrásainkat, így még többüket szeretnénk ezzel is támogatni. Folyamatosan egyeztetünk a Hallgatói Önkormányzattal is” – mondta dr. Jancsik András, a BGE oktatási rektorhelyettese.

Az egyetem államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatói továbbra is benyújthatnak rendkívüli szociális ösztöndíjra vonatkozó kérelmet. Emellett június 30-ig kitolták a hallgatói önköltség-fizetési haladék határidejét, könnyítést vagy felmentést adnak azon követelmények teljesítése alól, amelyek a válság miatt megnehezülnek (pl.: szakmai gyakorlat korábban történő befejezésének a lehetősége) és a záróvizsgákat online tartják meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-03-04 15:10:44
Januárban nagyon felpörögtek a lakáshitelek, a babaváró támogatás viszont csúnyán visszaesett a megemelt hitelösszeg dacára. A személyi kölcsönök csúcsot döntöttek, a bankszámlák egyenlege viszont bezuhant. Egyre kisebb a különbség a lakossági hitel- és betétállomány között – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!
A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS