Új szociális ösztöndíj a BGE-n az önköltséges hallgatók támogatására

2020. 05. 14., 16:45

A Budapesti Gazdasági Egyetem a járványhelyzetben többféle támogatással segíti hallgatóit tanulmányaik folytatásában, sikeres befejezésében. Az önköltséges hallgatók számára újonnan létrehozott szociális alapú ösztöndíj azoknak nyújt segítséget, akik anyagi helyzetében jelentős romlás ment végbe, és ezáltal veszélybe került tanulmányaik folytatása. Az ösztöndíjra június 30-ig alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő önköltséges magyar és külföldi hallgatók egyaránt jelentkezhetnek.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet nemcsak az oktatás színterét változtatta meg, hanem mindennapjainkat is, és lassan az élet minden területére hatással van. A Budapesti Gazdasági Egyetem a jelenlegi gazdasági helyzetben – többek között újonnan létrehozott ösztöndíjjal, befizetési haladékokkal, könnyített követelményekkel – kiemelten kívánja támogatni hallgatóit tanulmányaik folytatásában, sikeres befejezésében.

Az önköltséges hallgatók számára létrehozott szociális alapú ösztöndíj az egyetem új, kifejezetten a jelen válságos gazdasági helyzet miatt létrehozott egyedülálló támogatása olyan önköltséges hallgatók számára, akik anyagi helyzetében jelentős romlás ment végbe, és ezáltal veszélybe került tanulmányaik folytatása.

Az ösztöndíjra június 30-ig alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő önköltséges magyar és külföldi hallgatók egyaránt jelentkezhetnek.

Az ösztöndíj forrásául az egyetem karai és a Hallgatói Önkormányzat is jelentős összegeket ajánlottak fel.

„Fontosnak tartjuk, hogy a jelen helyzetben, a nehézségek ellenére többféle módon segítsük hallgatóinkat. Az új ösztöndíjforma bevezetése mellett továbbra is él az államilag támogatott hallgatók rendkívüli szociális támogatása, de átcsoportosítottuk a forrásainkat, így még többüket szeretnénk ezzel is támogatni. Folyamatosan egyeztetünk a Hallgatói Önkormányzattal is” – mondta dr. Jancsik András, a BGE oktatási rektorhelyettese.

Az egyetem államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatói továbbra is benyújthatnak rendkívüli szociális ösztöndíjra vonatkozó kérelmet. Emellett június 30-ig kitolták a hallgatói önköltség-fizetési haladék határidejét, könnyítést vagy felmentést adnak azon követelmények teljesítése alól, amelyek a válság miatt megnehezülnek (pl.: szakmai gyakorlat korábban történő befejezésének a lehetősége) és a záróvizsgákat online tartják meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS