Új szociális ösztöndíj a BGE-n az önköltséges hallgatók támogatására

2020. 05. 14., 16:45

A Budapesti Gazdasági Egyetem a járványhelyzetben többféle támogatással segíti hallgatóit tanulmányaik folytatásában, sikeres befejezésében. Az önköltséges hallgatók számára újonnan létrehozott szociális alapú ösztöndíj azoknak nyújt segítséget, akik anyagi helyzetében jelentős romlás ment végbe, és ezáltal veszélybe került tanulmányaik folytatása. Az ösztöndíjra június 30-ig alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő önköltséges magyar és külföldi hallgatók egyaránt jelentkezhetnek.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet nemcsak az oktatás színterét változtatta meg, hanem mindennapjainkat is, és lassan az élet minden területére hatással van. A Budapesti Gazdasági Egyetem a jelenlegi gazdasági helyzetben – többek között újonnan létrehozott ösztöndíjjal, befizetési haladékokkal, könnyített követelményekkel – kiemelten kívánja támogatni hallgatóit tanulmányaik folytatásában, sikeres befejezésében.

Az önköltséges hallgatók számára létrehozott szociális alapú ösztöndíj az egyetem új, kifejezetten a jelen válságos gazdasági helyzet miatt létrehozott egyedülálló támogatása olyan önköltséges hallgatók számára, akik anyagi helyzetében jelentős romlás ment végbe, és ezáltal veszélybe került tanulmányaik folytatása.

Az ösztöndíjra június 30-ig alapképzésben, mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben részt vevő önköltséges magyar és külföldi hallgatók egyaránt jelentkezhetnek.

Az ösztöndíj forrásául az egyetem karai és a Hallgatói Önkormányzat is jelentős összegeket ajánlottak fel.

„Fontosnak tartjuk, hogy a jelen helyzetben, a nehézségek ellenére többféle módon segítsük hallgatóinkat. Az új ösztöndíjforma bevezetése mellett továbbra is él az államilag támogatott hallgatók rendkívüli szociális támogatása, de átcsoportosítottuk a forrásainkat, így még többüket szeretnénk ezzel is támogatni. Folyamatosan egyeztetünk a Hallgatói Önkormányzattal is” – mondta dr. Jancsik András, a BGE oktatási rektorhelyettese.

Az egyetem államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatói továbbra is benyújthatnak rendkívüli szociális ösztöndíjra vonatkozó kérelmet. Emellett június 30-ig kitolták a hallgatói önköltség-fizetési haladék határidejét, könnyítést vagy felmentést adnak azon követelmények teljesítése alól, amelyek a válság miatt megnehezülnek (pl.: szakmai gyakorlat korábban történő befejezésének a lehetősége) és a záróvizsgákat online tartják meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 09:18:58
A januári csend után több nagybank is lépett, és elkezdte csökkenteni a kölcsönök kamatait. Volt olyan közülük, amelyik ezt a lakáshiteleknél és a személyi kölcsönöknél is megtette.
2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS