Tolmácsként tekintenek az üzleti tanácsadókra a vállalatok

2019. 11. 28., 12:30

Rendhagyó, a saját piaci eredményeit is bemutató sajtóbeszélgetést rendezett a KPMG Magyarország. Robert Stöllinger és Rózsai Rezső, a cég leköszönő és új vezérigazgatója arról számolt be, hogy a tanácsadócég a tavalyinál 3,3 milliárd forinttal nagyobb, összesen 26,2 milliárd forint árbevétellel zárta 2019-es üzleti évét.

Rózsai Rezső szerint egészséges és fair verseny van a hazai piacon a Big Four között: a tanácsadói kompetenciák területén bizonyos mértékig specializálódás figyelhető meg – írja a Computerworld.

A KPMG-nél a legdinamikusabban fejlődő divízió a globális piacra dolgozó üzleti szolgáltató központ (KPMG Global Services Hungary), itt keletkezik a cég exportbevételének jelentős része is.

Rózsai Rezső szerint a világ legnagyobb vállalatvezetői által megnevezett top üzleti kockázatok közül a klímaváltozásra és a geopolitikai kockázatokra a vállalatoknak nincs közvetlen ráhatásuk. A harmadik leggyakrabban említett kockázatot, a technológiai változásokat is gyakran külső hatásként szenvedik el. A hosszú távú célok kijelölése ugyanakkor továbbra is kritikusan fontos.

Robert Stöllinger értékelése szerint az üzletmenet számára a másik hajtóerőt a szabályozói változásoknak megfelelés jelentette. Tavaly a PSD2, a MIFID II, az azonnali fizetések rendszere és az IFRS17 meghonosítása voltak kiemelt témakörök az auditorok, illetve a tanácsadók számára.

Beer Gábor, a KPMG tanácsadó részlegének új vezetője szerint a vállalatok ma már nemcsak szűk értelemben vett projektekre keresnek külső segítséget, hanem tolmácsként is tekintenek a tanácsadókra. A KPMG kettős hídszerepet tölt be a szabályozók, hatóságok, technológiai szállítók, illetve a piaci szereplők között.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 19:39:42
A Magyar Bankszövetség elkötelezett Magyarország pénzügyi stabilitása, a gazdaságfejlesztési megoldások támogatása és a gazdasági verseny élénkítése iránt – hangsúlyozta a bankszövetség, reagálva Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter önkéntes kamatplafon bevezetéséről szóló felhívására.
2023-10-03 15:09:00
Az Európai Parlament kedden 578 szavazattal, 24 ellenszavazattal és 19 tartózkodás mellett elfogadta azt az új kereskedelempolitikai eszközt, amely konkrét intézkedések meghozatalára jogosítja fel az EU-t arra az esetre, ha egy harmadik ország gazdasági eszközökkel próbálná rákényszeríteni az EU-t vagy valamelyik tagállamát adott szakpolitikájának vagy álláspontjának megváltoztatására.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS