Tolmácsként tekintenek az üzleti tanácsadókra a vállalatok

2019. 11. 28., 12:30

Rendhagyó, a saját piaci eredményeit is bemutató sajtóbeszélgetést rendezett a KPMG Magyarország. Robert Stöllinger és Rózsai Rezső, a cég leköszönő és új vezérigazgatója arról számolt be, hogy a tanácsadócég a tavalyinál 3,3 milliárd forinttal nagyobb, összesen 26,2 milliárd forint árbevétellel zárta 2019-es üzleti évét.

Rózsai Rezső szerint egészséges és fair verseny van a hazai piacon a Big Four között: a tanácsadói kompetenciák területén bizonyos mértékig specializálódás figyelhető meg – írja a Computerworld.

A KPMG-nél a legdinamikusabban fejlődő divízió a globális piacra dolgozó üzleti szolgáltató központ (KPMG Global Services Hungary), itt keletkezik a cég exportbevételének jelentős része is.

Rózsai Rezső szerint a világ legnagyobb vállalatvezetői által megnevezett top üzleti kockázatok közül a klímaváltozásra és a geopolitikai kockázatokra a vállalatoknak nincs közvetlen ráhatásuk. A harmadik leggyakrabban említett kockázatot, a technológiai változásokat is gyakran külső hatásként szenvedik el. A hosszú távú célok kijelölése ugyanakkor továbbra is kritikusan fontos.

Robert Stöllinger értékelése szerint az üzletmenet számára a másik hajtóerőt a szabályozói változásoknak megfelelés jelentette. Tavaly a PSD2, a MIFID II, az azonnali fizetések rendszere és az IFRS17 meghonosítása voltak kiemelt témakörök az auditorok, illetve a tanácsadók számára.

Beer Gábor, a KPMG tanácsadó részlegének új vezetője szerint a vállalatok ma már nemcsak szűk értelemben vett projektekre keresnek külső segítséget, hanem tolmácsként is tekintenek a tanácsadókra. A KPMG kettős hídszerepet tölt be a szabályozók, hatóságok, technológiai szállítók, illetve a piaci szereplők között.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS