Sportlétesítmény-menedzsereket egyedül itt képeznek Magyarországon

2019. 11. 06., 15:30

Februárban újraindul a Magyarországon egyedülálló sportlétesítmény-menedzsment posztgraduális képzés a Milton Friedman Egyetemen. A sport- és gazdaságtudományokat ötvöző képzés komplex szaktudást és valódi, gyakorlati ismereteket nyújt a sportlétesítmények leendő vezetőinek. A képzésre november 15-ig lehet jelentkezni.

A három féléves szakirányú továbbképzés nem csak a sporttudományok alapvető fogalmaival ismertet meg, hanem gazdasági, vezetéselméleti, szervezéstudományi és projektvezetői ismereteket is nyújt. A hallgatók gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a sportlétesítmények teljeskörű működtetéséről, továbbá megismerkedhetnek az emberi erőforrások alkalmazásához szükséges pszichológiai és szociológiai törvényszerűségekkel.

Betekintést nyerhetnek az olyan emblematikus sportközpontok működésébe, mint a Groupama Aréna, a Komjádi Uszoda, a Felcsúti Akadémia vagy a Tüskecsarnok, és testközelből megtapasztalhatják külső szemmel nem látható belső folyamatokat. Ezen kívül rendszeresen részt vehetnek a szakma elismert személyiségeinek vendégelőadásain, akik olyan aktuális események kulisszatitkaiba avatnak be, mint például a budapesti vizes világbajnokság.

„A sportlétesítmények vezetése összetett feladat, ami sokrétű tudást és tapasztalatot igényel. A vezetői képességek mellett pénzügyi felkészültség, rendezvényszervezői tapasztalat és emberismeret is szükséges hozzá. A képzésünk struktúrája úgy lett kialakítva, hogy az itt végzett szakemberek a munkájuk során minden felmerülő kihívásra képesek legyenek választ adni, a műszaki üzemeltetéstől kezdve a jogi ügyeken át a fenntarthatóságig” – mondta dr. Szatmári Péter, az egyetem általános és közkapcsolati rektorhelyettese, aki hozzátette: jövő februárban keresztféléves évfolyam is indul, amire legkésőbb november 15-ig kell jelentkezni. A szakra műszaki, pedagógusi, jogi, közgazdászi vagy sporttudományi diplomával rendelkezők jelentkezését várják.

„A tapasztalt oktatók és a színvonalas előadások teljesebbé tették a meglévő tudásom. Minden sportlétesítmény üzemeltetőnek erősen ajánlott a képzés!” – mondta Kincses Péter, a Soroksári Sportcsarnok ügyvezetője, aki a Miltonon szerezte meg sportlétesítmény-menedzseri diplomáját.

„Maximálisan elégedett vagyok az oktatói munka és a tananyag színvonalával, ami minden apró részletre kiterjed a biztonsági rendszerektől kezdve az energiatakarékosságig” – mondta Danada Judit, a Fővárosi Önkormányzat Sportosztály vezetője, aki szintén a szak végzett hallgatója.

A Zsigmond Király Egyetem alapjain működő Milton Friedman Egyetem immár második évtizede fontos szereplője a hazai felsőoktatásnak. A Római part közelében található intézmény a modern kor kihívásainak megfelelő képzéseket nyújt. Az egyetemre jelentkezők olyan hiánypótló, az országban egyedülálló szakirányú továbbképzések közül is választhatnak, mint például a „Nemzetbiztonság és biztonságpolitika”, de a nemzetközi viszonylatban is hiányszakmának számító gazdasági informatikus képzés is nagyon népszerű.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS