Sportlétesítmény-menedzsereket egyedül itt képeznek Magyarországon

2019. 11. 06., 15:30

Februárban újraindul a Magyarországon egyedülálló sportlétesítmény-menedzsment posztgraduális képzés a Milton Friedman Egyetemen. A sport- és gazdaságtudományokat ötvöző képzés komplex szaktudást és valódi, gyakorlati ismereteket nyújt a sportlétesítmények leendő vezetőinek. A képzésre november 15-ig lehet jelentkezni.

A három féléves szakirányú továbbképzés nem csak a sporttudományok alapvető fogalmaival ismertet meg, hanem gazdasági, vezetéselméleti, szervezéstudományi és projektvezetői ismereteket is nyújt. A hallgatók gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a sportlétesítmények teljeskörű működtetéséről, továbbá megismerkedhetnek az emberi erőforrások alkalmazásához szükséges pszichológiai és szociológiai törvényszerűségekkel.

Betekintést nyerhetnek az olyan emblematikus sportközpontok működésébe, mint a Groupama Aréna, a Komjádi Uszoda, a Felcsúti Akadémia vagy a Tüskecsarnok, és testközelből megtapasztalhatják külső szemmel nem látható belső folyamatokat. Ezen kívül rendszeresen részt vehetnek a szakma elismert személyiségeinek vendégelőadásain, akik olyan aktuális események kulisszatitkaiba avatnak be, mint például a budapesti vizes világbajnokság.

„A sportlétesítmények vezetése összetett feladat, ami sokrétű tudást és tapasztalatot igényel. A vezetői képességek mellett pénzügyi felkészültség, rendezvényszervezői tapasztalat és emberismeret is szükséges hozzá. A képzésünk struktúrája úgy lett kialakítva, hogy az itt végzett szakemberek a munkájuk során minden felmerülő kihívásra képesek legyenek választ adni, a műszaki üzemeltetéstől kezdve a jogi ügyeken át a fenntarthatóságig” – mondta dr. Szatmári Péter, az egyetem általános és közkapcsolati rektorhelyettese, aki hozzátette: jövő februárban keresztféléves évfolyam is indul, amire legkésőbb november 15-ig kell jelentkezni. A szakra műszaki, pedagógusi, jogi, közgazdászi vagy sporttudományi diplomával rendelkezők jelentkezését várják.

„A tapasztalt oktatók és a színvonalas előadások teljesebbé tették a meglévő tudásom. Minden sportlétesítmény üzemeltetőnek erősen ajánlott a képzés!” – mondta Kincses Péter, a Soroksári Sportcsarnok ügyvezetője, aki a Miltonon szerezte meg sportlétesítmény-menedzseri diplomáját.

„Maximálisan elégedett vagyok az oktatói munka és a tananyag színvonalával, ami minden apró részletre kiterjed a biztonsági rendszerektől kezdve az energiatakarékosságig” – mondta Danada Judit, a Fővárosi Önkormányzat Sportosztály vezetője, aki szintén a szak végzett hallgatója.

A Zsigmond Király Egyetem alapjain működő Milton Friedman Egyetem immár második évtizede fontos szereplője a hazai felsőoktatásnak. A Római part közelében található intézmény a modern kor kihívásainak megfelelő képzéseket nyújt. Az egyetemre jelentkezők olyan hiánypótló, az országban egyedülálló szakirányú továbbképzések közül is választhatnak, mint például a „Nemzetbiztonság és biztonságpolitika”, de a nemzetközi viszonylatban is hiányszakmának számító gazdasági informatikus képzés is nagyon népszerű.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 18:10:16
A menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS