Sportlétesítmény-menedzsereket egyedül itt képeznek Magyarországon

2019. 11. 06., 15:30

Februárban újraindul a Magyarországon egyedülálló sportlétesítmény-menedzsment posztgraduális képzés a Milton Friedman Egyetemen. A sport- és gazdaságtudományokat ötvöző képzés komplex szaktudást és valódi, gyakorlati ismereteket nyújt a sportlétesítmények leendő vezetőinek. A képzésre november 15-ig lehet jelentkezni.

A három féléves szakirányú továbbképzés nem csak a sporttudományok alapvető fogalmaival ismertet meg, hanem gazdasági, vezetéselméleti, szervezéstudományi és projektvezetői ismereteket is nyújt. A hallgatók gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek a sportlétesítmények teljeskörű működtetéséről, továbbá megismerkedhetnek az emberi erőforrások alkalmazásához szükséges pszichológiai és szociológiai törvényszerűségekkel.

Betekintést nyerhetnek az olyan emblematikus sportközpontok működésébe, mint a Groupama Aréna, a Komjádi Uszoda, a Felcsúti Akadémia vagy a Tüskecsarnok, és testközelből megtapasztalhatják külső szemmel nem látható belső folyamatokat. Ezen kívül rendszeresen részt vehetnek a szakma elismert személyiségeinek vendégelőadásain, akik olyan aktuális események kulisszatitkaiba avatnak be, mint például a budapesti vizes világbajnokság.

„A sportlétesítmények vezetése összetett feladat, ami sokrétű tudást és tapasztalatot igényel. A vezetői képességek mellett pénzügyi felkészültség, rendezvényszervezői tapasztalat és emberismeret is szükséges hozzá. A képzésünk struktúrája úgy lett kialakítva, hogy az itt végzett szakemberek a munkájuk során minden felmerülő kihívásra képesek legyenek választ adni, a műszaki üzemeltetéstől kezdve a jogi ügyeken át a fenntarthatóságig” – mondta dr. Szatmári Péter, az egyetem általános és közkapcsolati rektorhelyettese, aki hozzátette: jövő februárban keresztféléves évfolyam is indul, amire legkésőbb november 15-ig kell jelentkezni. A szakra műszaki, pedagógusi, jogi, közgazdászi vagy sporttudományi diplomával rendelkezők jelentkezését várják.

„A tapasztalt oktatók és a színvonalas előadások teljesebbé tették a meglévő tudásom. Minden sportlétesítmény üzemeltetőnek erősen ajánlott a képzés!” – mondta Kincses Péter, a Soroksári Sportcsarnok ügyvezetője, aki a Miltonon szerezte meg sportlétesítmény-menedzseri diplomáját.

„Maximálisan elégedett vagyok az oktatói munka és a tananyag színvonalával, ami minden apró részletre kiterjed a biztonsági rendszerektől kezdve az energiatakarékosságig” – mondta Danada Judit, a Fővárosi Önkormányzat Sportosztály vezetője, aki szintén a szak végzett hallgatója.

A Zsigmond Király Egyetem alapjain működő Milton Friedman Egyetem immár második évtizede fontos szereplője a hazai felsőoktatásnak. A Római part közelében található intézmény a modern kor kihívásainak megfelelő képzéseket nyújt. Az egyetemre jelentkezők olyan hiánypótló, az országban egyedülálló szakirányú továbbképzések közül is választhatnak, mint például a „Nemzetbiztonság és biztonságpolitika”, de a nemzetközi viszonylatban is hiányszakmának számító gazdasági informatikus képzés is nagyon népszerű.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS