Parragh László: folyamatosan kapcsolatban vagyunk a vállalatokkal

2021. 03. 12., 16:00

Együttműködés kell a gazdaság védelméhez, ezért a kormány folyamatosan egyeztet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával: a szakmai testület minden lehetőségről tájékoztatja a vállalkozókat, legyen szó akár a bértámogatásokról, akár az újraindítási gyorskölcsönről, a kormánnyal pedig ismerteti azokat a javaslatokat, amelyekkel még vállalkozóbarátabbá lehetne tenni a támogatási rendszert.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese és György László, a tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével találkozott és soron kívül egyeztetett az aktuális helyzetről.

„A járvány egy minden eddiginél veszélyesebb szakaszhoz érkezett. Az első az élet és az egészség védelme, ezért most zárnunk kellett. Az oltóanyag azonban folyamatosan érkezik az országba, így ha mindenki betartja a szabályokat és minél többen beoltatják magukat, újra nyithatunk. Most viszont türelemre és fegyelmezettségre van szükség” – jelentette ki Schanda Tamás, hozzátéve, hogy a vírus elleni védekezéssel párhuzamosan a nehéz helyzetbe került cégeket is támogatja a kormány. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese azután beszélt erről, hogy a tárca államtitkárával, György Lászlóval, és Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével egyeztetett. Schanda Tamás kifejtette: a munkahelyek megvédése és a gazdaság megerősítése is csak közösen sikerülhet, ezért a kamarával továbbra is szorosan együttműködik a kormány.

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a vállalatokkal, és felhívjuk a figyelmüket a támogatási lehetőségekre, legyen szó akár bértámogatásokról, akár az újraindítási gyorskölcsönről. Aki igényli, annak segítséget nyújtunk a szükséges dokumentumok összeállításához, kitöltéséhez is” – fejtette ki Parragh László. Az országos szakmai testület elnöke hozzátette: arról is folyamatosan gyűjtik az információkat, hogy az intézkedések, illetve azok igénylése hogyan lehetne még vállalkozóbarátabb, és ezeket a javaslatokat rendszeresen ismertetik is a kormányzattal. Parragh László felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy a vírus most a 25-64 év közötti, munkaképes korosztályra is veszélyesebb, ami a gazdaság számára is kockázatot jelent.

György László az egyeztetést követően kifejtette: „embert próbáló egy éven vagyunk túl, amely során a vállalkozók vállalták és ebben a pillanatban is vállalják a gazdasági nehézségeket életünk megóvásáért cserében. Ez példaértékű. Azért dolgozunk, hogy javaslataikat meghallgatva olyan támogatást nyújtsunk, amely hozzájárul megmaradásukhoz, hiszen túlélésük a gazdaság újraindításának feltétele. Fent kell tartanunk a foglalkoztatást, mert ha munka van, minden van.” Ezután hozzátette, hogy ennek érdekében több mint 6260 milliárd forintot tesznek ki a hitelmoratóriumon, adó- és járulékkedvezményeken keresztül a gazdaságban maradt, illetve támogatási programokon, kedvezményes hitel- tőke- és garanciaprogramokon keresztül a gazdaságba juttatott források. Az idei évben ez az összeg várhatóan további 1007 milliárd forinttal növekedhet. (ITM)

A képen (balról jobbra): György László, Parragh László, Schanda Tamás
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2021. 10. 20., 16:00
Több mint 420 milliárd forintnyi hiteligény érkezett eddig a Széchenyi Kártya GO! új termékeire, a szerződött összeg azonban ennek csupán harmada – számolt be Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a Budapest Economic Forum konferencián.
2021. 10. 22., 10:45
A kastélyoknál minden projekt egyedi kihívást jelent, hogy megfeleltessük a történelmi épületek adottságait a korszerű konyhák elvárásainak és a szigorú építészeti, gépészeti és közegészségügyi előírásoknak – mondta Takács Ferenc, az ASSUR Kft. cégvezető-tulajdonosa.
2021-10-22 17:38:38
Cziffra György tiszteletére 7500 Ft névértékű ezüst, valamint 2000 Ft névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank a Magyar Örökség- és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész, hazánk egyik legjelentősebb és világszerte ismert zenei előadó-művésze születésének centenáriuma alkalmából.
2021-10-22 11:30:04
A GLAMI divatböngésző ünnepi vásárlási szokásokat vizsgáló felmérése szerint a magyarok 86 százaléka fog divatcikkeket vásárolni az interneten az ünnepeket megelőző kereskedelmi időszakban. A fogyasztók 57 százaléka tervezi, hogy szinte csak webáruházakból fog rendelni.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az elmúlt napok nemzetközi szakpolitikai fejleményeit Hortay Olivér, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai Üzletágának vezetője vette sorra.