Parragh László: folyamatosan kapcsolatban vagyunk a vállalatokkal

2021. 03. 12., 16:00

Együttműködés kell a gazdaság védelméhez, ezért a kormány folyamatosan egyeztet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával: a szakmai testület minden lehetőségről tájékoztatja a vállalkozókat, legyen szó akár a bértámogatásokról, akár az újraindítási gyorskölcsönről, a kormánnyal pedig ismerteti azokat a javaslatokat, amelyekkel még vállalkozóbarátabbá lehetne tenni a támogatási rendszert.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese és György László, a tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével találkozott és soron kívül egyeztetett az aktuális helyzetről.

„A járvány egy minden eddiginél veszélyesebb szakaszhoz érkezett. Az első az élet és az egészség védelme, ezért most zárnunk kellett. Az oltóanyag azonban folyamatosan érkezik az országba, így ha mindenki betartja a szabályokat és minél többen beoltatják magukat, újra nyithatunk. Most viszont türelemre és fegyelmezettségre van szükség” – jelentette ki Schanda Tamás, hozzátéve, hogy a vírus elleni védekezéssel párhuzamosan a nehéz helyzetbe került cégeket is támogatja a kormány. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese azután beszélt erről, hogy a tárca államtitkárával, György Lászlóval, és Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével egyeztetett. Schanda Tamás kifejtette: a munkahelyek megvédése és a gazdaság megerősítése is csak közösen sikerülhet, ezért a kamarával továbbra is szorosan együttműködik a kormány.

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a vállalatokkal, és felhívjuk a figyelmüket a támogatási lehetőségekre, legyen szó akár bértámogatásokról, akár az újraindítási gyorskölcsönről. Aki igényli, annak segítséget nyújtunk a szükséges dokumentumok összeállításához, kitöltéséhez is” – fejtette ki Parragh László. Az országos szakmai testület elnöke hozzátette: arról is folyamatosan gyűjtik az információkat, hogy az intézkedések, illetve azok igénylése hogyan lehetne még vállalkozóbarátabb, és ezeket a javaslatokat rendszeresen ismertetik is a kormányzattal. Parragh László felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy a vírus most a 25-64 év közötti, munkaképes korosztályra is veszélyesebb, ami a gazdaság számára is kockázatot jelent.

György László az egyeztetést követően kifejtette: „embert próbáló egy éven vagyunk túl, amely során a vállalkozók vállalták és ebben a pillanatban is vállalják a gazdasági nehézségeket életünk megóvásáért cserében. Ez példaértékű. Azért dolgozunk, hogy javaslataikat meghallgatva olyan támogatást nyújtsunk, amely hozzájárul megmaradásukhoz, hiszen túlélésük a gazdaság újraindításának feltétele. Fent kell tartanunk a foglalkoztatást, mert ha munka van, minden van.” Ezután hozzátette, hogy ennek érdekében több mint 6260 milliárd forintot tesznek ki a hitelmoratóriumon, adó- és járulékkedvezményeken keresztül a gazdaságban maradt, illetve támogatási programokon, kedvezményes hitel- tőke- és garanciaprogramokon keresztül a gazdaságba juttatott források. Az idei évben ez az összeg várhatóan további 1007 milliárd forinttal növekedhet. (ITM)

A képen (balról jobbra): György László, Parragh László, Schanda Tamás
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.
2024-12-11 09:11:00
Sorjáznak az akciós autók akciós THM-mel a kereskedőknél. A lízingcégek is gyakran nyújtanak 0 százalékos vagy 2–5 százalék közötti THM-mel finanszírozást, de csak speciális feltételekkel, ezért mindenképpen érdemes összevetni a finanszírozási lehetőségeket a kocsivásárlási döntés előtt – derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2024-12-10 18:10:00
A következő két évben jelentősen nőnek a céges autókra kivetett adóterhek. Ezek a változások komoly kihívásokat, ugyanakkor jelenleg még kihasználható lehetőségeket is jelentenek a vállalkozások számára. A legfontosabb tudnivalókat Jakus László, az Ayvens pénzügyi igazgatója foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS