Parragh László: folyamatosan kapcsolatban vagyunk a vállalatokkal

2021. 03. 12., 16:00

Együttműködés kell a gazdaság védelméhez, ezért a kormány folyamatosan egyeztet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával: a szakmai testület minden lehetőségről tájékoztatja a vállalkozókat, legyen szó akár a bértámogatásokról, akár az újraindítási gyorskölcsönről, a kormánnyal pedig ismerteti azokat a javaslatokat, amelyekkel még vállalkozóbarátabbá lehetne tenni a támogatási rendszert.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese és György László, a tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével találkozott és soron kívül egyeztetett az aktuális helyzetről.

„A járvány egy minden eddiginél veszélyesebb szakaszhoz érkezett. Az első az élet és az egészség védelme, ezért most zárnunk kellett. Az oltóanyag azonban folyamatosan érkezik az országba, így ha mindenki betartja a szabályokat és minél többen beoltatják magukat, újra nyithatunk. Most viszont türelemre és fegyelmezettségre van szükség” – jelentette ki Schanda Tamás, hozzátéve, hogy a vírus elleni védekezéssel párhuzamosan a nehéz helyzetbe került cégeket is támogatja a kormány. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese azután beszélt erről, hogy a tárca államtitkárával, György Lászlóval, és Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével egyeztetett. Schanda Tamás kifejtette: a munkahelyek megvédése és a gazdaság megerősítése is csak közösen sikerülhet, ezért a kamarával továbbra is szorosan együttműködik a kormány.

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a vállalatokkal, és felhívjuk a figyelmüket a támogatási lehetőségekre, legyen szó akár bértámogatásokról, akár az újraindítási gyorskölcsönről. Aki igényli, annak segítséget nyújtunk a szükséges dokumentumok összeállításához, kitöltéséhez is” – fejtette ki Parragh László. Az országos szakmai testület elnöke hozzátette: arról is folyamatosan gyűjtik az információkat, hogy az intézkedések, illetve azok igénylése hogyan lehetne még vállalkozóbarátabb, és ezeket a javaslatokat rendszeresen ismertetik is a kormányzattal. Parragh László felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy a vírus most a 25-64 év közötti, munkaképes korosztályra is veszélyesebb, ami a gazdaság számára is kockázatot jelent.

György László az egyeztetést követően kifejtette: „embert próbáló egy éven vagyunk túl, amely során a vállalkozók vállalták és ebben a pillanatban is vállalják a gazdasági nehézségeket életünk megóvásáért cserében. Ez példaértékű. Azért dolgozunk, hogy javaslataikat meghallgatva olyan támogatást nyújtsunk, amely hozzájárul megmaradásukhoz, hiszen túlélésük a gazdaság újraindításának feltétele. Fent kell tartanunk a foglalkoztatást, mert ha munka van, minden van.” Ezután hozzátette, hogy ennek érdekében több mint 6260 milliárd forintot tesznek ki a hitelmoratóriumon, adó- és járulékkedvezményeken keresztül a gazdaságban maradt, illetve támogatási programokon, kedvezményes hitel- tőke- és garanciaprogramokon keresztül a gazdaságba juttatott források. Az idei évben ez az összeg várhatóan további 1007 milliárd forinttal növekedhet. (ITM)

A képen (balról jobbra): György László, Parragh László, Schanda Tamás
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-27 10:15:00
Ha nem költik el május végéig a SZÉP-kártya tulajdonosok az október közepéig megkapott pénzüket, akkor ugrik a kedvezményük, és júniustól már csak 15 százalékos büntetéssel tehetik ezt meg – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. A hosszú hétvégén tehát érdemes vadászni az elfogadóhelyekre az érintett SZÉP-kártyásoknak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS