Orvosi eszközöket gyártó üzem épült Mátészalkán

Orvosi eszközöket gyártó üzem épült Mátészalkán
2022. 07. 14., 18:53

A háborús válság miatt egész Európa súlyos nehézségekkel néz szembe, azonban a gazdaságpolitika alapjaival, a családok támogatásával, a munkahelyek védelmével és beruházások ösztönzésével nem szakítunk – mondta Varga Mihály az EU-Fire Kft. új üzemének átadásán.

Rendkívüli időket élünk, az eredmények megőrzéséhez a magyar érdekek előtérbe helyezésére, erős hazai alapokra, az önellátás erősítésére is szükség van. A kormány az Egészségipari Támogatási Program (ETP) keretében jelentős támogatással járult hozzá a cég 8 milliárd forintos beruházásához – mondta Varga Mihály.

Energia-veszélyhelyzet van Európában; az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy a következő hónapokban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban – jelentette ki a tárcavezető. Mint közölte: a megemelkedett energiaárak és az infláció veszélyezteti az európai gazdaságok rendes működését, az energiatározók feltöltése ezért kulcskérdés lesz a következő hónapokban. Varga Mihály kiemelte: a magyar energiatározók feltöltöttsége jelenleg 44 százalékos, ez az éves szükséglet negyedét biztosítja, és a kormány már megtette a lépéseket a további beszerzések érdekében is. Magyarország energiaellátásához a költségvetés maradéktalanul biztosítja a forrásokat, a magyar energiatározók feltöltésének nincs költségvetési akadálya.

Varga Mihály az egészségipari fejlesztés átadásán leszögezte: a reálgazdaság folyamatai és tényei az irányadók, amikor egy gazdaság teljesítményéről beszélünk, ebben pedig kiemelt helyük van a versenyképességet emelő és a hazai ellátás biztonságát növelő beruházásoknak. Az EU-Fire új gyártósorai lehetővé teszik a speciális orvosi eszközök egyedi és sorozatgyártását is, így a jövőben nagy mennyiségben állíthatnak elő például fém műtéti segédeszközöket, fecskendőket és védőeszközöket is – fejtette ki a pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy a termelés automatizált és részben robotizált üzemekben folyik majd. A gyártókapacitás egy esetleges válsághelyzetben rövid idő alatt átállítható a magyarországi ellátás szempontjából kritikus alkatrészek és eszközök gyártására.

Varga Mihály rámutatott: az Egészségipari Támogatási Program 83 különböző fejlesztés végrehajtását teszi lehetővé országszerte 68 helyszínen, a beruházások összértéke eléri a 86 milliárd forintot, a kormányzati támogatás mértéke 66 milliárd forint. A fejlesztések összességében 5700 munkahely létrejöttéhez, illetve megőrzéséhez járulnak hozzá. (PM)

(Fotó: Pénzügyminisztérium)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-08 16:41:10
A digitalizáció tartja szinten a hazai vállalatok innovációs tevékenységét. Új termékek, szolgáltatások bevezetésével kivárnak a vállalatok, inkább saját háttérfolyamataikat igyekeznek hatékonyabbá tenni. Így a K&H innovációs indexe szinten maradt.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS