Okos zongoraszék fejlesztésébe fektetett a Hiventures

Okos zongoraszék fejlesztésébe fektetett a Hiventures
2023. 07. 22., 12:14

A Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 125 millió forintos befektetéssel támogatta az okos zongoraszéket fejlesztő Péterváry Kft.-t.

A támogatást a Petervary Smart Piano Bench világpiaci kilátásaival indokolták, az érdeklődés ugyanis a közlemény szerint már most jelentős, számos európai ország mellett az Egyesült Államokban és a Közel-Keleten is vannak lehetséges vásárlók.

A magyar fejlesztésű zongoraszék rangos nemzetközi elismeréseket is kapott, nemrég elnyerte az olasz A' Design Award and Competition és a London Design Awards díját. A termék belföldön ugyancsak sikeres lehet, hiszen a zongorapiac Magyarországon élénk, évente mintegy 1000 új akusztikus és 2000 új digitális zongorát adnak el, emellett mindkét típusból 1000-1500 használt példány is gazdát cserél.

A befektetés segítségével a Péterváry Kft. elkészítette a zongoraszékek két modelljének prototípusát, így már az idén elkezdődhet az értékesítés. A prémium minőségű, elektromos emelési funkcióval kiegészített változat professzionális koncertekre is alkalmas lesz, az oldalmozgásra képes alapváltozatot otthoni használatra készítették.

A mai zongoraszékek ülőlapját csak kézzel lehet állítani, az okos zongoraszék ezért olyan változást hozhat, mint a kerékpároknál a váltó, a zongorázási szokásokat világszerte átalakíthatja.

Nyilvános beszámolója alapján a tatabányai Péterváry Zenei Technológia Kft. 2021-ben jött létre, és nyereséget azóta még nem ért el, de a Hiventures szerint az ígéretes saját termék mellett professzionális menedzsmenttel is rendelkezik, így a jövőben világszerte beírhatja magát a zenei történelemkönyvekbe. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 14:10:00
Az Európai Unió Tanácsának elnöksége és az Európai Parlament tárgyalói ideiglenes megállapodásra jutottak a digitális elemeket tartalmazó termékekre vonatkozó kiberbiztonsági követelményekről szóló jogszabályjavaslatról, amelynek célja annak szavatolása, hogy a forgalomba hozott termékek, például a csatlakoztatott otthoni kamerák, hűtőszekrények, televíziók és játékok biztonságosak legyenek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS